Anasayfa
2 Mayıs 2023, 7:11
sizden93
Abone

Tam ilmihal kitabı ve hakikat Kitabevi yayınları

Tam ilmihal kitabı ve hakikat Kitabevi yayınları

Since91
Arkadaşlar benim elimde hakikat Kitabevi yayınları Tam İlmihal Saadeti Ebediye ve ufak faideli bilgiler ve bir çok kitapları vardı okurdum da, fakat özellikle diş dolgusu konusuyla ilgili olarak herkes mezhep taklit etmek gerekmez derken TGRT ve ihlas grubuna göre taklit etmek gerekir diyorlar hoparlör ile okunan ezana günah diyorlar yani diyanet işleri başkanlığı fetvalara ters düşen fetvaları var bu yüzden aradım diyanet işleri başkanlığını at o kitapları imha et çok zararlı diyemeyiz ama yanlış ve aklınızı karıştıracak konular var dediler bende dinledim bugün hepsini attım sizce doğru mu yaptım içiniz rahat olsun dediler ama çok da rahat etmedi bir de bunlar da cemaat iki gün sonra feto gibi falan olur diye de korktum açıkçası ve attım kitapları ama yinede içim çok rahat değil siz ne düşünüyorsunuz?

Okudunuz mu?  Tuvalet adabı ve taharetle ilgili vesvese

Yorum: Hakikat Kitapevi kitapları hakkında bilgi verir misiniz?

Omer Faruk
< Mukallid seviyesinden Tahkik seviyesinde müslüman olmak. Bu tabir kulağa hoş geliyor ancak çok tehlike içeren bir mevzuu bu. >
Asıl, ilimsizlik tehlikelidir kardeşim. Allah OKU emrini sana, bana bütün müslümanlara emretti. Oturup emek vereceksiniz. Emek vermeden cennet olmadığı gibi günde 4 saat internetle/televizyonla uğraşan bir müslüman Kur’an’a emek vermiyorsa Fetullah kendisini saptırdığında mazaret aramasın.

Okudunuz mu?  Zikir ilahi çalgı aynı anda caiz mi ?

Selametle kalın.


Yorum: Tam ilmihal kitabı ve hakikat Kitabevi yayınları

Omer Faruk
< Arkadaşlar benim elimde hakikat Kitabevi yayınları Tam İlmihal Saadeti Ebediye ve ufak faideli bilgiler ve bir çok kitapları vardı okurdum da, fakat özellikle diş dolgusu konusuyla ilgili olarak herkes mezhep taklit etmek gerekmez derken TGRT ve ihlas grubuna göre taklit etmek gerekir diyorlar hoparlör ile okunan ezana günah diyorlar yani diyanet işleri başkanlığı fetvalara ters düşen fetvaları var bu yüzden aradım diyanet işleri başkanlığını at o kitapları imha et çok zararlı diyemeyiz ama yanlış ve aklınızı karıştıracak konular var dediler bende dinledim bugün hepsini attım sizce doğru mu yaptım içiniz rahat olsun dediler ama çok da rahat etmedi bir de bunlar da cemaat iki gün sonra feto gibi falan olur diye de korktum açıkçası ve attım kitapları ama yinede içim çok rahat değil siz ne düşünüyorsunuz? >
Allah’ın kitabı varken başka kitaplara ihtiyaç yok kardeşim. Rasulullah’ın sahih hadisleri, Kur’an dururken Kur’an dışında kitaplara takılmaya gerek yoktur. Her kitap eksiklik, arıza içerir. Eksiklik arızası olmayan tek kitap KUR’AN’dır… Mesela, Hakikat kitabevinin bütün kitaplarını reddetsek dinimizden bir şey eksilir mi? Beğenerek okuduğum faydalandığım Elmalı Hamdi’yi tamamen reddetsek dinimizden bir şey eksilir mi? Hayır! Ama Kur’an’dan bir kelimeyi reddedersen dinini kaybedersin. İŞte bu kıyas anlayan için yeterlidir.

Okudunuz mu?  Çocuklardan helallik alınır mı

Allah’a emanet ol kardeşim.


Tam ilmihal kitabı ve hakikat Kitabevi yayınları

Since91
Hakikat yayınları değil hakikat Kitabevi bende ki tam ilmihal saadeti Ebeddiyye falan vardı bunlar ihlas grubu

Kardeşim benim elimde hakikat kitabevinin tüm kitapları vardı güzel okuyorum da kötü diyemem zararlı da diyemem ama kafamı karıştıran çok farklı şeyler oldu özellikle diş dolgusu gusül abdestine mani bunun için Şafii mezhebi ya da Maliki mezhebi taklit edilmelidir diyorlar ama milyonlarca insan ve milyonlarca Müslüman diyanet’in verdiği fetva lara göre amel ediyor şimdi bunlara göre insanların çoğu gusülsüz geçiyor ve sünnetleri kılarken kaza namazı kılma meselesi bunca zamandır ömrümüz boyunca böyle bir şey duymadık Hanefi mezhebinde olan sünnette kılar kazada kılar yıllardır böyle öğrendik ama şimdi bakıyorum sünnetleri kılarken hem sinir etme namaza hem de kaza namazınaniyet etmeli diyorlar ve ayrıca şöyle bir tabirleri birileri var ben onu da sordum dedim ki benim kaza namazı borcum var ben hem sünneti kılıp hem kazaları mı ağırlık versem nasıl olur ahmaklık etmiş olur kıldığı namazlar boş olmuş gibi bir şey söylediler örneğin müzik konusunda mutlak haramdır diyorlar haramdan ama ben bir şey diyemiyorum ama zamanında kanallarında dansöz oynat mıştır bunun da videosunu gördüm yani şimdi insanlar bunları eleştirdiği zaman sert tepki veriyorlar özellikle Osman ünlü hoca densiz ahlaklı gibi şeyler söylüyorlar yani zararlı diyemem ama insanların kafasını karıştıran çok farklı fetvaları var şimdi benim anneannem 70 yaşında kadın okumuşluk yok bunca yıldır mezhep taklidi nedir bilmez Diyanet uygun diyor Cübbeli Ahmet hoca uygun diyor birçok kişi diş dolgusu mani değildir diyor ama bunlar insanlar cünüp geziyor özellikle takvim konusunda da ben Diyanet dede görüştüm sadece temkinl kaldırdıklarını söylüyorlar ama TGRT bir İhlas grubuna göre insanların her sene oruçları gidiyor yani bunların yaptığı biraz bana insafsızlık geleyim koskoca devletin resmi kurumu bu kadar da hainlik yapacak değil Müslüman bir ülkede bazı şeylere ben abartıyor diye düşünüyorum bu yüzden de kitapların attım

Okudunuz mu?  Ben hep Annem ile mi imtihan olacağım bazen bunalıyorum

tam ilmihal, saadeti ebediyye, TGRT

Bu kategoride yer alan Yatsıdan sonra kaza namazı kılan biri önce vitir mi kılmalı? yoksa önce kaza namazı mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tam ilmihal kitabı ve hakikat Kitabevi yayınları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.