Anasayfa
24 Kasım 2023, 9:51
hakkinda
Yönetici

Şizofren ve depresyona etkili bitkiler

Şizofren ve depresyona etkili bitkiler

Kayıtsız Üye
Gingseng beyindeki kılcal damarları açarak,şizofren ve depresyon gibi hastalıklara fayda verebiliyor.Eczanelerin pek çoğunda satılıyor multivitamin ile beraber olan formülleri.İki ay kadar kullanılınca etkisini gösteriyor.Tıpta kullanılan kimyasal ilaçlardan daha etkilidir.Şizofren ve depresyon gibi rahatsızlıklara,ayva yaprağı çayı ve alıç çayıda iyi geliyor.Bir sabah ve birde akşam günde iki kez bu çaylar içilebilir.Burada bahsettiğim ilaçlar kimyasal ilaçlardan daha etkilidir.


Yorum: Şizofren ve depresyona etkili bitkiler

Kayıtsız Üye
Şizofren ve depresyon troid hormonlarından kaynaklanıyor olabilir. Fazlalığı şizofren azlığı depresyon olur. Sarı kantaron troid bezlerini sağlıklı çalıştırarak tedavi edebilir.Ayva yaprağı çayı ve alıç çayı konbine edilerekte tedavi edilebilir.

Okudunuz mu?  İsmail fakirullah ibrahim hakkı sultan mahmud memduh şeyh cemil Muhammed faik yaşar hacı baran yüksel

Yorum: Şizofren ve depresyona etkili bitkiler

Kayıtsız Üye
Çörek otu ölüm hariç, her hastalığa şifadır.Depresyon türü hastalıklara da iyi gelir.Resulullah s.a.v’in hasta olanlara şifa amacıyla emrettiği bir dua vardır.Bu dua şu şekildedir:"Ey huzuru semavatı dolduran Rabbim!Senin ismin mukaddestir.Senin emrin arz ve semadadır, tıpkı rahmetin semada olduğu gibi.Arza da rahmetinden gönder ve bizim günahlarımızı ve hatalarımızı affet.Sen kötü söz ve fiillerden kaçınan bütün iyi kimselerin Rabbisin.Bu ağrıya,Rahmetinden bir rahmet,şifandan bir şifa indir,iyişeşsin."

Okudunuz mu?  Evrendeki eşsiz düzen ve bunun tesadüf olmadığıyla ilgili bilgi

Yorum: Şizofren ve depresyona etkili bitkiler

Kayıtsız Üye
Akik taşlı yüzük,gerçek olmayan sesler duyanları ve depresyonda olan kişileri iyileştirebilir. Kırmızı akik yüzük tavsiye edilir.


Kayıtsız Üye
Vesvese duası kuran ayetleri ile şifadır. Mü’minun suresi 97-98. ayetleri vesvese duasıdır.Bu ayetler takıntı ve gerçek olmayan sesler duyanları tedavi eder. Duayı okuyup iki kez salevat getirilmelidir.

Okudunuz mu?  Hz. Süleyman'ın fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz?

Kayıtsız Üye
Rauwolfia serpentina şizofreni tedavi edebiliyor bitki olarak. Duası kabul olan bir insan olursanız vesvese duası iyi eder.Hz.Enes(r.a)’den rivayetle,Allah’ın Resulü (s.a.v)buyurdu:"İblisin fil hortumu gibi bir hortumu vardır. Onu ademoğullarının kalbine yerleştirir. Onun içinde şehvet ve lezzetler bulunur. Hortumunu yerleştirdiği kalbe vesvese verip Rabbi hakkında şüpheye düşürür. Kul: Eûzü billâhis semíıl alími mineş şeytânirracîm Ve eûzü billâhi en yahdurûn İnnellâhe hüves semîul alîm Manası:"Huzurdan kovulmuş olan şeytanın şerrinden her şeyi bilen ,duyan Allah’a sığınırım.Şühhesiz Allah,hem her şeyi duyan ve bilendir."derse,hortumunu kalpten çekiverir.
Not:"Duaya başlamadan evvel "Sübhâne Rabbiye’l Aliyyi’l A’la’l Vehhab" diye duaya başlayıp en az iki salevat getirerek duayı tamamlayın. Salevatı kısa olarak "Allâhümme salli alâ Muhammed" diyerek getirebilirsiniz. Bu dua takıntı,vesvese,sanrısal ses duyanlar için etkilidir."

Okudunuz mu?  Ezan ve Kamet ile ilgili bütün bilgiler (4 mezhep görüşleri ve deliller)

Kayıtsız Üye
Psikolojik hastalıkların esasında tedavisi yoktur. Teselli edici ilaçlar vardır onlarla tedavi edilebilir. Gingseng ve burada bahsi geçen diğer bitkiler, kimyasal ilaç ile tedaviyi sonlandırdıktan,ortalama sekiz ay sonra kullanılırsa fayda verir. Ama psikolojik hastalıkların teselli edici ilaç dışında tam anlamıyla tedavisi olmayabilir.

Okudunuz mu?  Kumru (kuş) hakkında ansiklopedik bilgi

Kayıtsız Üye
Hastalıkları düzeltmede inanç çok önemlidir. Bazı bitkisel tedavi edici ilaç satanlar tıpta kullanılan ilaçların yani sıra belirli bir süre bitkisel ilaç kullandırılıp her ikisinide bıraktırıyorlar ve hastalıktan kurtulunuyor bu şekilde ve hastalık iyi oluyor. Ama inanç çok önemli.

Okudunuz mu?  Tasavvufta ''Anahtar'' meselesi nedir

Kayıtsız Üye
Galiba bir hata var ortada. Plasebo etken maddesi olmayan ilaçlara deniyor. Etkisi psikolojik hastalıkları tedavi eden ilaçlara benzerdir. Ama anti -deprasan gibi ilaçlar plasebo olmayabilir. Yani etkisi benzerde olsa gerçek ve plasebo ilaç farklı bir özellikte.


Kayıtsız Üye
Plasebo ilaç genel olarak psikolojik hastalıkları tedavide kullanılır. Genel olarak aktif plasebodur. Yani ilaç yan etkileri taklit edilerek yapılmıştır. Ama görünüşte ilaç olmasına rağmen inanç hastalığı düzeltir.

Okudunuz mu?  Hayvanların rızkı hakkında bilgi?

Kendinibulanadam
Bitkisel ilaçlar dua ibadeti ile birlikte gerçek faydasını gösteriyor. Ama çok ihlâslı olmak ve şifa dualarını kabul ettirebilmek gerekli büyük ihtimalle.


gimsangoksel
Merhabalar, 2 farklı sıkıntıyı ele alıp görüşlerinizi yazmaya çalışmışsınız. Görüşler mutlaka önerilere dair olan anlamları ifade etmeye yarar olan şeylerdir. Lakin depresyon ile şizofren farklı şeylerdir. Ama bütün depresif davranışların ilerlemeye dair bir adımı da olabilir. Depresyon sebepleri çoktur her şey her an biz insanları depresyona sokabilir. Bunların her biri her bir insan adına yaşadığı dönem içinde az veya çok bir sürede varlığı olmuş yaşamış ve sonlanmış olan şeylerdir. Kısacası her insan bir an dahi bile olsa depresyona girmiştir. Ama şizofren çok farklı bir boyutta ve de tehlikeli bir hastalığın tarifidir. Dolayısıyla bazı bitkilerin elbette bazı etkileri olabilmesi doğru olan şeylerdir ama bu tip şeyler için genele bakan ifadelerle bir uygulama yapmak adına bu tip platformlarda çözümüne dair konuşulacak kadar basit olduğunu düşünmemek gerekir. Ben şahsen böyle konularda genele bakan ifadeleri sunmak yerine bunun asıl ilmi yeri olan yerlerde görüşülmesi gerekliliğini düşünen biriyim.

Okudunuz mu?  Asi Nehri başlangıcı neresidir, ülkemizde nereden dökülür?

Kendinibulanadam
Doğru uzman doktorlardan yardım almak gerekli. Bitkiler yardımcı tedavi için daha uygun olur. Ama doktor kontrolü ile kullanmak gerekir.

Bu kategoride yer alan Geceleri Yatarken Korkuyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şizofren ve depresyona etkili bitkiler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.