Anasayfa
16 Ağustos 2022, 10:09
sizden6
Abone

Deprem Korkusu İçin Dua

Deprem Korkusu İçin Dua

Toprak deniz
Bulunduğum bölgede hergün deprem oluyo sarsıntılar bitmiyor korkuyorum,
Kalbim zaten rahatsızdı bu duruma hiç dayanamıyo psikolojik olarak kötü etkileniyorum, uzun bir süre öncede büyük bir deprem yaşadım..
Zelzele olmasın diye okunacak dualar süreler varmı ,veya kalbimin daha kötü olmasını engelliycek dua ayet süre varmı,
Rüyamda bile deprem oluyo😢

Okudunuz mu?  Mehmet Akif Ersoy'un hayatı hakkında

Bize dua edin lütfen..

Bi yakınımn mesajı yardımcı olursanız seviniriz


Yorum: Deprem Korkusu İçin Dua

arifselim
Deprem ve benzeri afetlerden korunmak için öncelikle toplum olarak alınması gereken tedbirlerin alınması gerekir. Daha sonra kula düşen dua etmek ve Allah’a sığınmaktır. Allah’ın bize takdir ettiğinden başkası bize asla isabet etmez. Elbette insanın korkması veya tedirgin olması normaldir. Yinede Allah’a tevekkül etmek ve dua etmekle içini ferahlatabilirsin. Şu dualar deprem ve benzeri afetlere karşı tavsiye edilen güzel dualardandır:

Okudunuz mu?  Bir insanı çok kırdım ne yapmam lazım.

1. Dua

Anlamı: Sığınırım o Allah’ın adına ki, yerde ve gökte hiçbir şey O’nun adına sığınana zarar veremez. O (yalvaranın iniltisini) işitici ve (halini) bilicidir. (Ebu Davud)

Okunuşu: Bismillahi ellezi la yedurru maasmihi şey un fi’l-ardı ve la fi’s-semai ve hüve’s-semiu’l-âlim.

2. Dua

Okudunuz mu?  Tuvaletten Çıkar Çıkmaz Abdest Alınır mı?

Anlamı: Allah ım, beni önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan ve üstümden gelecek kötülüklere karşı koru. Altımdan bir kötülük gelmesinden (yarılıp içine düşmekten) Senin azametine sığınırım. (Ebu Davud)

Okunuşu: Allahümmahfazni min beyni yedeyye ve min halfi ve an yemini ve an şimali ve min fevki ve euzü bir azametike en uğtale min tahti.

Okudunuz mu?  Kapanmak istiyorum ama bir türlü adım atamıyorum yardım istiyorum

Yorum: Deprem Korkusu İçin Dua

Toprak deniz
Tşk ederim ALLAH Azze ve Celle razı olsun kardeşim.. Zaman ayırıp yazdınız Hakkınızı helal ediniz inşaALLAH.


deprem

Bu kategoride yer alan ALLAH ile dertleşmek konuşamak uygunmudur?Namaz kılmayan insanın duası kabul olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Deprem Korkusu İçin Dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.