Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

Ölen Kişi İçin Hüsnü Zan

Ölen Kişi İçin Hüsnü Zan

Kayıtsız Üye
Müslüman olarak ölen mübarek şehit olsun alim veya veliler için bu kişi için direk cennete gider hesabı kolay olur diye hüsnü zan etmek şehit veya alim olduğu için hüsnü zanda bulunmak caiz midir

Okudunuz mu?  İstiklal marşında geçen kelimelerin anlamları

Yorum: Ölen Kişi İçin Hüsnü Zan

arifselim
Hüsnü zan etmek, hayır, iyilik ve güzellikler dilemek elbette güzeldir ve tavsiye edilmiştir. Ama bir kimse için bu şehit olsa bile bu cennetliktir cennettedir demek caiz değildir. Ancak genelleme yaparak Allah dostları cennettedir, şehitler cennettedir ve salih insanlar cennettedir gibi ifadeler kullanmak caiz olur. Kimin cennete girip girmeyeceğini sadece ve sadece Allah bilir.

Bu kategoride yer alan İftihar duası nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölen Kişi İçin Hüsnü Zan Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.