Anasayfa
1 Temmuz 2022, 11:34
sizden6
Abone

Neden Herkes Sürekli Allah Affeder Affedicidir Affetmeyi Sever Diyip Duruyor?

Neden Herkes Sürekli Allah Affeder Affedicidir Affetmeyi Sever Diyip Duruyor?

zorunluyolcu7
Bu alenen harama hayasızlığa günaha teşviktir.

Allah affeder doğrudur ama doğaçlama olan bir günahı affeder.

İnsanların bu söylemi teşvik uyandırıyor.

Allah madem bu kadar affediyor, ben gideyim o zaman sevgili yapıp zina yapayım affetsin, 5 sene sonra evleneyim, karım evde ben iş arkadaşım kadınla cima edeyim evinde kalayım sabahlara kadar zina yapayım, Allah affeder.

Kuran okuyayım sonra vaz geçtim okumanın ne gereği var elin mahkum affedeceksin nidalarıyla kuranı yatağa fırlatayım, affedecek çünkü.

Çalıştığım iş yerinde ortak para payını her ay gizli gizli payından yüklü miktarda şahsıma geçireyim, nasıl olsa Allah affedecek.

Okudunuz mu?  Arap alfabesindeki harflerin anlamları nelerdir ?

Sokakta sevdirmek için gelen köpeğe tekme atayım vücuduna kezzap atayım yanarak ölsün, illaki affedecek.

Ne bileyim, anneme babama karıma çocuğuma, kurduğum şirketimdeki çalışanlarıma zulüm edeyim, kesinlikle Allah affedecek.

13 yaşındaki kız çocuğuna şeker verme bahanesi ile eve alıp istismar edeyim, mümkünatı yok Allah affedecek.

Bunların hepsinin üzerinde artık şunu diyim sen affediyorsun anlamı kalmadı adalet yok (haşa) vaz geçtim sanada inanmıyorum ateist oldum.

Örnekler çoğaltılabilir.

Şahsen Müge Anlı Esra Erol ve saat 19:00 haberlerine çıkan sapmışlarda bu yüzden bunları suçları işliyor sağdan soldan duyduğu Allah affeder söyleminden ötürü suç işliyor, eşini aldatan erkek kadın Allah affeder’den ötürü yola çıkarak bunları yapıyor.

Okudunuz mu?  Dudaktan öpüşmek caiz mi

Gerçeği kim biliyor?

Hiç kimse.

Allah affeder doğru ama herşeyi her zaman değil, öyle olsa cehennem’e gerek kalmazdı kanımca.

Hatta sınava bile gerek olmazdı.

Cehennemden çıkamayacak çoooook insan var sayamayız sayısını.

Sonuç olarak Allah hiçbir mümini iyi kulunu şaşırtmasın yoldan çıkarmasın hatasız kul olmaz, hatanın boyutu önemli.

Allah geçmişte işlediğimiz affedilecek tüm günahlarımızı afeylesin, aklı yerinde olan tüm kullar geçmişte ne yaptığını bilir buna göre tövbe edip, birdaha yapmamalı, iyi amel işlemeli.

En yukarıda yazdıklarım üzücü şeyler duyduğumuz şeyler duymadığımız psikolojimizin kaldıramayacağı kötülüklerde var, bazıları affedilir silinir bazıları sonsuza kadar cehennemde bırakır, en önemlisi Allah’ın emir ve yasaklarından çıkmamak.

Okudunuz mu?  Güsul abdesti ve tırnaklar

Son olarak, Allah tüm iyi insanları, sapmışlardan kötülerden kötülüklerden korusun, dünya hiçbir zaman iyi bir yer olmadı belki ama artık her geçen gün dahada kötü olan biryer.


Yorum: Neden Herkes Sürekli Allah Affeder Affedicidir Affetmeyi Sever Diyip Duruyor?

Kuldurdileyen
Peki bir daha söyliyim Allah af dileyenleri af eder.

< Araf Suresi, 199. ayet: Sen af (veya kolaylık) yolunu benimse, (İslam’a) uygun olanı (örfü) emret ve cahillerden yüz çevir. >
< Şura Suresi, 25. ayet: Kullarından tevbeyi kabul eden, kötülükleri affeden ve işlediklerinizi bilen O’dur. >
< Şura Suresi, 30. ayet: Size isabet eden her musibet, (ancak) ellerinizin kazandığı dolayısıyladır. (Allah,) Çoğunu da affeder. >
Ey Allah ın kulu Allah vaadinden dönmez bilmezmisin? Ama kim senin bahsettiğin gibi Allah ı aldatmaya kalkarsa Allah onu öyle bir aldatır ki, o kişi, tövbe kelimesini aklına bile getiremez. Dolayısı ile bu kasıtla işlenen günahlarda kullar tövbe etmezler ki af edilsinler. Biz ne dedik, kötü ne dedik, siz şeytan tarafından kandırılmış ve nefsinize yenik düşmüşseniz size Allah ın vaadi açıktır dedik. Bunu mu gizleyelim.

Okudunuz mu?  Yatak konusunda bilmek istediğim önemli sorular var gusülle ilgili

Yorum: Neden Herkes Sürekli Allah Affeder Affedicidir Affetmeyi Sever Diyip Duruyor?

zorunluyolcu7
Kuldurdileyen

Hocam sağol, ama konuyu biraz daha açar’mısın?

Ben gerçek örnek vereyim mesela geçmişte çok alkol aldım, Allah affeder demedim bile 1.5 sene önce Allahtan af diledim ve ardından tövbe ettim bıraktım, o gün bu gündür içmiyorum, ve Allah’ın affettiğine inanıyorum bu bir his inanıyorum affetti.

Okudunuz mu?  Cep Telefonu Ve İlahiler

Peki ben bir ay sonra, Allah affeder diyip tekrar başlarsam içersem buda mı affedilir, kendi açımdan söyleyim Allah affetmez diye düşünüyorum Allah’ın işine karışmak gibi olmasın zaten beni affetmemeli.

Ben sana bunu alkolden ve kendimden örnek verdim, başkası zina yapar diğeri kul hakkı yer bir diğeri kula hayvana zarar verir vs vs.

Çünkü bu Allah affeder mevzusu bu kadar basit değil diye düşünüyorum.


Yorum: Neden Herkes Sürekli Allah Affeder Affedicidir Affetmeyi Sever Diyip Duruyor?

Kuldurdileyen
Delikanlı ben ne biliyim. Ben yaşlı ve gözlükle bilgisayarı zor gören üstelik dini eğitimi de olmayan az Hadis okumuş bir azda Kuran okumuş bir kulum, bu benim hakikatim önce gerçekleri söyliyim.

Okudunuz mu?  İmani konuda hissizlik

Af dilemen Allah tandır. Hafızayı kim yarattı. Affı sana kim bildirdi. Sana kim af ettirdi. Hepsi Allah. Peki neden? Çünkü senin affa layık olduğuna kanaat getirdi. Öyle takdir etti. Peki sen inatla günahta ısrar edersen ne olur. Önce uyarılırsın, sonra sana yaptığın günahlar sevdirilir, yaptıklarınsa sana doğru gösterilir. Hafızandan tövbe kelimesini siler, kendini doğrulardan bildiğin için biri sana af dile desede aman sende benim af edilecek neyim var ki dersin. Ben çok şanlı bir şekilde karşılanmalı özel ilgiye tabi tutulmalıyım benim af edilecek hiç bir şeyim yok ben çok özel bir kulum dersin ve yeni günahları da ömrün uzadıkça yüklenirsin ki, içki kötülüklerin anasıdır. Onu içince onu içince senin içinde yeni çocuklarını doğurur, onları da taşımak zorunda kalırsın.

Okudunuz mu?  Oyun ile ilgili soru

Allah ın kimi af edip etmemesi gerektiğini bizim söylememiz doğru değildir. Bu laf üzerine artık yanlış yaptığımı düşünmeye başladım. Üye oldum ama her halde yanlış yerdeyim. Yanlış bir şeyler yapıyorum gibi gelmeye başladı.


zorunluyolcu7
Kuldurdileyen

EyvAllah hocam, Allah’ın kimi affedip affettiğini bilemeyiz.

Ama şunu bilmek gerekir, bir işe kalkışırken (kötü olarak), Allah illaki affeder diye başlamamak lazım ana tema budur, bu şekilde konuşanları Allah affedeceği varsada affetmez diye düşünüyorum, çünkü işlediğin günah kötülük birse bu ondur.

Okudunuz mu?  Cünüpken yattığımız yatağa gusül aldıktan sonra yatarsak ne olur?

İçki olayı benim geçmişte yaptığım birşeydi, Allah’ın yarattığı tek canlıya zarar gelmedi zarar sadece banaydı, bu hiçkimseyi yakından uzaktan alakadar etmez kendim içtim sonra bıraktım tövbe ettim, kimseye zararım dokunmadı kimseden helallik isteyeceğim durumda yok, sadece ben kendim.

Buda yaşadığım sıkıntılardan ötürüydü.


seyit gazi
abdullah ibni abbas ra a nisbet ederler… birisi abdullah ibni abbas ra a gelir, insan öldürenin bağışlanıp bağışlanmayacağını sorar, o da Allah avc nin mağfiretinin genişliğini anlatır. aradan vakit geçer, bir başkası gelir ve insan öldürenin bağışlanıp bağışlanmayacağını sorar, ona da bunun ne kadar büyük bir günah olduğunu ve karşılığının ateş olduğunu söyler. yanında bulunanlar ya ibni abbas, iki kişi geldi, birine başka birine başka cevap verdin der. abdullah ibni abbas ra da, biri o fiili işlemiş uzanacak bir el arıyordu diğeri ise o fiili işlememiş cana kastı vardı, işleyeceği fiile bir giriş kapısı arıyordu der.

Okudunuz mu?  Cuma namazını gayri müslim bir ülkede kılmak farz mıdır?

Allah avc nin mağfiretini; şeytanın insanları kandırması, insanın işleyeceği fiilleri kılıflandırması veya bu hususda boş hayaller kurması doğrultularında ele almak da hatalıdır. Allah avc nin mağfiretine sınır koymak, insanları ümitsizliğe mahkum bırakmak da çok hatalıdır.

buradaki sıkıntı, insanların kendilerini haşa Allah ın yerine koyma, o nun yerine hüküm verme gafletidir. bizler kuluz ve Allah avc nin hükümlerine boyun eğmek durumundayız. itaatimiz veya inkarımız ise acziyetimizi değiştirmeyecektir.

Bu kategoride yer alan Kapanmak istiyorum ama bir türlü adım atamıyorum yardım istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Neden Herkes Sürekli Allah Affeder Affedicidir Affetmeyi Sever Diyip Duruyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.