Anasayfa
7 Ekim 2021, 23:04
sizden6
Abone

İnsanlar Neden Aşırı Derecede Kibirli, Herkes Birbirini Ezmeye çalışıyor Her Konuda?

İnsanlar Neden Aşırı Derecede Kibirli, Herkes Birbirini Ezmeye çalışıyor Her Konuda?

zorunluyolcu7
İnsanlar gerçekten aşırı derecede kibirli her konuda, beden gücü para zenginlik yapılan işlerde yakışıklılık/güzellik herşeyde.

Örneklendireyim.

Adamın altında Audi a6 var sürekli egea kullanan adama üstünlük sağlamaya çalışır egeacı orta şeritten gider audi soldan giderken orta şeride geçer, uzunları yakarak egeacıyı en sağa çektirir ve sonra geri sol şeride geçer.

Okudunuz mu?  Herşeye şükür edilir mi ?

Kız çok güzeldir sevgili yapar, ortamına böbürlenir sevgili yapmayan kıza sen eziksin seni seven yok bak benim sevgilim var der.

Erkek her gün başka kızı yatağa atar şansınada her kız gelir bakar beğenir ve o erkekte ortamında sevgilisi olmayan arkadaşına ulan sende erkekmisin be daha yanında bir kız görmedim zavallı ezik der.

Okudunuz mu?  Çalıştığım iş yerinde darp edildim kimse beni korumadı öteki tarafta hesabını nasıl soracağım

Kişi güçlü olduğunu bilir, başkasına sırf kavga edip onu küçük düşürmek için provoke eder bir şekilde kavga eder döver, BEN ÜSTÜNÜM der.

Güzel kız veya yakışıklı erkek etrafına sözle söylemesede bakış ve tavırlarıyla üstünlük sağlamaya çalışır siz tipsizsiniz demeye getirir.

Okudunuz mu?  Cenneti kazandıran ameller nelerdir?

Daha nicesi var, Allah kibirli insanları sevmez ama insanlar neden kibirlenmeyi sever.

Ve her nasılsa Allah’ın kendisine bahşettiği özelliklerden kibirlenen kişinin özelliklerini elinden almıyor.

Audisi olan egeası olanı eziyor, güzel yakışıklı kişi olmayanı eziyor, onlarca kızla yatmış erkek yapmayanı eziyor, sevgilisi olan kız olmayanı eziyor.

Okudunuz mu?  Sırt yere gelip yatılınca abdest bozulur mu

Dünya her daim böyle bir yer’mi?


Yorum: İnsanlar Neden Aşırı Derecede Kibirli, Herkes Birbirini Ezmeye çalışıyor Her Konuda?

NurIsik
Selamun Aleykum,

Dünyada her zaman iyi ve kötü yan yana olacaktır. Seni yüzeysel hayatlar, dış görünüşler aldatmasın. Uzaktan hoş görünen şey, hakikakta o kişinin ebedi hayatının mahf olmasına sebep oluyor. Etrafımıza baktığımızda ortalama ömür beklentisinin ne kadar kısa olduğunu görüyoruz. Buradaki eğlenceler çok çabuk bitiyor, ömür çok çabuk geçiyor. Dünyanın en güzel kadınlarıyla beraber olsa da huzur bulamaz. Bunun kanıtı dünya güzeli kadınlarla beraber olup ayrılan artistler. Bu hayatta hiçbir şey, hiçbir insan seni mutlu edemez. Ancak huzuru yaratan Allah’a (c.c.) uymakla huzura erişebilirsin. Huzuru yaratan Allah’ın (c.c.) yasaklarını çiğneyerek, nasıl huzur bulacaksın, çünkü huzuru yaratan Allah (c.c.)?

Okudunuz mu?  Günah işliyorum tövbe ediyorum yine işliyorum pişman olmuyorum

Yorum: İnsanlar Neden Aşırı Derecede Kibirli, Herkes Birbirini Ezmeye çalışıyor Her Konuda?

zorunluyolcu7
Sağol hocam

Bu kategoride yer alan Hayırlı ve hayırsızlık hakkında bir sorum olacak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsanlar Neden Aşırı Derecede Kibirli, Herkes Birbirini Ezmeye çalışıyor Her Konuda? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.