Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:04

Vesveseler Gerçek Oluyor

Vesveseler Gerçek Oluyor

TakıntılıBiri
Merhabalar.
İçime her vesvese düştüğünde tövbe edip, dua edip Allah’a sığınıyorum. Ama ne oluyor ne bitiyor anlamıyorum içime düşen vesvese gerçek oluyor, gerçekleşiyor. Bu durumdan çok şikayetçiyim ve bir o kadarda zor durumdayım, çıkmazlardayım.
Vesvesenin temelinin şeytan’tan(vesvaş) geldiğini biliyorum ama eğer ki tövbe etmezsem yada Allah’a dua etmesem o olaylar(vesveseler) gerçek olacak / gerçekleşecekmiş gibi hissediyorum. Hatta son zamanlarda içime düşen vesveselerin gerçekleşmesiyle birlikte Allah’a olan imanım ve güvenim azalıyor. Bu yanlış bir düşünce biliyorum ama olmuyor işte…
Allah sonuçta istese şeytandan gelen vesveseleri engelleyebilir değil mi? Cevap evet. Ama ben ne kadar dua edip ona sığınsam da bu lanet vesveseden kurtulamıyorum. Hayatım çok olumsuz yönde ilerliyor.
Teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Boyacıyım ve bedenimde boya lekeleri oluyor gusül abdestim böyle kabul olur mu?

Yorum: Vesveseler Gerçek Oluyor

Omer Faruk
Sana da merhaba güzel kardeşim,

Kur’an’a bunun için iki sure inmiştir, Felak ve nas… Bu surelerin tefsirine internetten bakınız. Meseleyi öğrendiğinizde vesvesenin dua ile değil fiil ile giderileceğini öğreneceksiniz.

Bunun dışında psikolojide de "gerçekleşen kehanet" denilen bir olgu vardır. Üstelik bu araştırmaların din/iman ile alakası yoktur. Bu araştırmaları yapanların çoğu müslüman da değildir. Ancak Allah’ın yarattığı fıtrat her insanda aynıdır ve akıl doğruya götürür. Bu kavram da tam senin durumunu anlatır.

Okudunuz mu?  Ateist ve gay ile arkadaş olmak günah mı?

Sürekli negatif düşünen birisi sonunda bardağın hep boş tarafını görmeye alışır. Böylece bütün kötülüklerin kendisini bulduğunu zannetmeye başlar. Oysa aynı olay daha pozitif birinin başına geldiğinde o kişi meseleyi senin gibi karşılamaz olumlu yönlerini yani bardağın dolu tarafını görür. İşte bu VESVESİNİN ilk ve en kesin tedavisidir.

Okudunuz mu?  Nazar büyü var mıdır? Büyücüye gitmek caiz midir?

İslam’da ise şükür ve hamd kavramı bize bizden yukarıda olanlara değil aşağıda olanlara bakmayı öğretir. Bu azı ve uğradığımız başarısızlığı kabullenmek anlamına gelmez. Tam tersine kötü olaylara karşı iyi çözümler geliştirme için enerji toplamamızı sağlar. Siz NEGATİF/VESVESE perspektifinden baktığınız için yaşam enerjinizi tüketiyorsunuz.

Okudunuz mu?  Ey iman edenler iman ediniz ayetini nasıl anlamalıyız?

Yağmur yağdığında sizin gibi vesvese yapan arkadaşlar, ilk sel olacağından, kaza olacağından ya da bulanık havanın ruhunu daha da karartacağından korkarlar.

Ancak pozitif bakanlar ise yağmurdan aşk, sevgi, bereket çıkarır, bulutların gerisinde güneşi görürler.

Selametle ve pozitif kalın.

Allah’tan emin olun Allah’a emanet olun, unutmayın Allah besmele ile bize en önemli iki ismini hergün tekrarlatır, RAHMAN ve RAHİYM. Bu da sonsuz merhamet anlamına gelir. Rabbimiz bizi bu kadar severken siz neden korkacaksınız ki…

Okudunuz mu?  Allah'ın hakkı üçtür ifadesi doğru mu?

Yorum: Vesveseler Gerçek Oluyor

Kuldurdileyen
Eğer kötü düşününce kötü oluyorsa, neden iyi düşünerek iyilikleri gerçekleştirmiyorsunuz? Gelecek olayda iyiyi düşünün. Eğere iyiliği gerçekleştirebiliyorsanız duası çok kabul edilen çok temiz kalpli bir insansınız. Yok düşündüğünüz iyilik gerçekleşmiyorsa siz sadece hayalleri denk gelensiniz.

Okudunuz mu?  Azraile ruhları alma görevi nasıl verildi?

Yorum: Vesveseler Gerçek Oluyor

Kuldurdileyen
Kalbiniz çok temizse, dualarınızın bir kısmını öteki dünya ya saklamanızı öneririm. Yani içinizde bir düşünce belirdiğinde iyilik adına çok değerli bir şey değilse, ey içimdeki ses sen bir sus diyiverin. Susmazsa, Allah a onun size oyun oynadığını, bazı dilekleri öte dünyaya saklamak istediğinizi, bu dileğin sizden gelmediğini Rabbinize ileterek, Rabbim sen benim olmayan şu dileği gerçekleştirme deyiniz.


Kuldurdileyen
Bu da çözüm olmuyorsa rahatlayın olayların sizle hiç bir alakası zaten yoktur. Her şey sadece Allah ın takdiri ile gerçekleşmekte. Bir şey olmuştur, etkisi, iç yüzü size ulaşmadan şeytan onu öğrenmiş ve sizle oynamaktadır. Size zihninize düşünceyi atar bak senden oldu der. Ama o olayı zaten siz gerçekleştirmediniz ki size nasıl bir günah yazılsın ki? Hayat bazen kötüye gider bazen iyiye. Yaşamını okyanustaki geminin haline benzet. Bazen dingindir o deniz. Bazen coşar korkutur. Bazen fırtınılar kopar. Allah ise o denizdeki tek güvenilecek limandır. Sen sakın o limana küsme, başka liman yok, her fırtınada gemini oraya sür. Oraya sığın. Diğerleri yani ondan gayrı olanlar liman gibi gözüken tuzaklardır sadece nice gemiler batmış helak olmuştur onlarda.

Okudunuz mu?  Abdest almayı unutup namaz kılmak

Kuldurdileyen
O limana gemini tam sok. Başını sokup, geminin kıç tarafını dışarda unutma. Oraya sağlam bir zincir at. Tehlike ile dolmuş deniz sularının seni sürüklemesinden emin ol. Gemin orda sağlam kalır. Sen ister gemini imanın bil, namazı ise o denizde bir liman. Besmeleyi abdesti zincir. Sen nasıl yorumlarsan senin için öyle olsun.

Okudunuz mu?  Muska taşımak ve ayet-el kürsi okuyup üflemek caiz mi?

Kuldurdileyen
Limanlar gemiler içindir. Gemisi olmayan kaptan olmaz. Sür kaptan yüreğinin götürdüğü yere. Bizi arar isen bizi o limanda bulabilirsin.


Kuldurdileyen
Sahte fenerlere aldananlar vardı, gemileri battı. Eğer gönlünde bizim ile olmak var ise sende çevir rotanı katıl aramıza.


vesvese

Bu kategoride yer alan Yemin ve tövbeyi ardarda bozmak dinen nasıl telafi edilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesveseler Gerçek Oluyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.