Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:04

İtikadda Cehalet Mazeret Mi?

İtikadda Cehalet Mazeret Mi?

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm. Ben imanımın gitmesinden çok korkuyorum bu konu hakkında çok araştırma yaptım ama aklıma takılan halen bazı şeyler var bunları soracaktım size.
1.sorum:bildiğiniz üzere nifak küfrü var bu küfür benim kafamı çok karıştırıyor. Şöyle söylim:bir insan tesettürden nefret etse veya peygamberlerden nefret etse veya işte dinle ilgili bir meseleden nefret etse bu insan kafir mi? Kafirse günümüzde böyle insanlar var.
2.sorum:şüphe küfrü. Bir insan dindeki bir meseleden şüphe duysa bu adamın imanı geçersiz mi? Örnek verecek olursak:bir insan peygamberlerden birinin peygamberliğinden şüphe etse bu adam imansız mı? Mesela benimde dinde bilmediğim bazı meseleler var bir insan bana deseki dinde şöyle bir mesele var. Bende desemki bilmiyorum öyle bir mesele varmı desem ben kafir mi olurum? Birde şüphe ile ilgili şu soruyu sorim:imanım varmı yokmu diye şüphe edilmez deniyor. Peki birde şöyle bir durum var. Bir insan imanlımıyım değilmiyim dese bu insan kafir mi? Veya elfazı küfür işlemiş olabilirim en iyisi imanımı yenileyim dese bu insan kafir mi?
3.sorum:bozuk itikad imanı götürür mü? Yani bir insan Allah a inanmış ama yanlış inanmış Allah ı aklında bir hayale benzetiyor veya peygamberlerde yalan söyleyebilir diyor ve böyle inanmış. Veya soruyu şöylede sorim:itikadda cehalet mazeretmi?

Okudunuz mu?  Kalpleri Mühürlü Olanlar İman Edemez Mi?

Yorum: İtikadda Cehalet Mazeret Mi?

Omer Faruk
Güzel kardeşim,

İman öyle kolayca uçuverecek bir şey değildir. Öyle olsaydı Allah zülcelal Kur’an’da müslümanların günah işleyebileceklerini haber vermezdi. Günahkar müslüman günahlarından pişmanlık duyan, münafık ise günahlarından pişmanlık duymayıp tekrar aynı günahları işlediğinde artık yalnızca başka müslüman gördüğünde rahatsız olan kimsedir.

Okudunuz mu?  İstihare gelecekten haber verir mi ?

Bu ölçü Kur’an’ın ölçüsüdür. Kendinize bu ölçüye göre çeki düzen verebilirsiniz. Allah’a emanet olun…

Bu kategoride yer alan Yemin ve tövbeyi ardarda bozmak dinen nasıl telafi edilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İtikadda Cehalet Mazeret Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.