Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:02
missa02
Abone

Ortak Noktaları Kız Kardeşi Olan İki Kişi Evlenebilir Mi ?

Ortak Noktaları Kız Kardeşi Olan İki Kişi Evlenebilir Mi ?

Kayıtsız Üye
Hocam konu biraz karışık ama olduğu kadar anlatmaya çalışacağım. İki kişi var diyelim biri A diğeri B, birbirlerini seviyorlar. A’nın annesi evleniyor ve A’ya üvey baba geliyor. A’nın annesinin ve üvey babanın bir çocukları oluyor, A ise abla oluyor. B adlı kişinin babasının da erkek bir evladı zaten vardı, yani B’de A adlı kişiyle aynı kardeşlere sahip oluyorlar. Demek istediğim bunlar evlenebilir mi ? Anlatabildim inşâAllah.

Okudunuz mu?  Eşim sudan bahaneler öne sürerek ailemle görüşmek istemiyor ne yapmalıyım?

Yorum: Ortak Noktaları Kız Kardeşi Olan İki Kişi Evlenebilir Mi ?

Omer Faruk
Kardeşlik üç şekilde olur:

1. Ana bir kardeşlik

2. Baba bir kardeşlik

3. Ana baba bir kardeşlik.

Bir kişi bu üçünden biri ile evlenemez. Bunun dışında üvey kardeşi olursa evlenebilir. Mesela Ahmet adlı kişinin babası, Ahmet’in annesinden başka bir kadınla evlenirse ve o kadının da başka bir erkekten kızı varsa Ahmet o kadının kızı ile evlenebilir.

Bu kategoride yer alan Alkol içeren diş macunu kullanmak caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ortak Noktaları Kız Kardeşi Olan İki Kişi Evlenebilir Mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.