Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
sizden6
Abone

Annemiz Oruç Tutmaya İzin Vermiyorsa Ne Yapılmalı?

Annemiz Oruç Tutmaya İzin Vermiyorsa Ne Yapılmalı?

mugo
Arkadaşlar benim annem oruç tutmama izin vermiyor gizlice oruç tutsam niye yemek yemedin diye bana kızabilir oruç tutabilirmiyim diye sorduğumda hayır diyor Oruçlarımı kazaya bıraksam günaha girermiyim lütfen yardım edin


Yorum: Annemiz Oruç Tutmaya İzin Vermiyorsa Ne Yapılmalı?

Selam2
Oruç tutmak farzdır farz olan yani Allahın bir emri olan bir şeyi annen yasaklayamaz. Yasaklıyorsa dinlemeyeceksin. Açıktan veya gizliden kesinlikle oruç tutulmak zorundadır.

Okudunuz mu?  Sakallarım çıkmıyor... etkili sakal çıkarma yöntemleri var mı acaba?

Yorum: Annemiz Oruç Tutmaya İzin Vermiyorsa Ne Yapılmalı?

Omer Faruk
Ergenlik (akil baliğ) yaşına ulaştıysan oruç farzdır. Bu kimsenin iznine bağlı değildir. Ancak ergenlik yaşına ulaşmadıysan annene itaat etmen daha hayırlıdır.


Annemiz Oruç Tutmaya İzin Vermiyorsa Ne Yapılmalı?

mugo
Selam2 haklısınız fakat tutarsam bana kötü davranıyor ne yapacağımı şaşırdım

Okudunuz mu?  Böyle dedim ama günaha girdim mi ?

Selam2 birde sahura kalksam ben yemek yapmayı bilmiyorum ne yicem ne içicem? hem annemize karşı gelmek günah değilmidir?


ACİLSERVİS
Annen Allahın emirlerini çiğneyip başka bir yol gösteriyorsa dediğini yapmak zorunda değilsin. Kötü muameleye sabret Rabbin sana mükafatını verir inşAllah.

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti ile ilgili soru şofben hortumuyla yıkanabilirmiyiz?? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Annemiz Oruç Tutmaya İzin Vermiyorsa Ne Yapılmalı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.