Anasayfa
24 Kasım 2023, 9:54
Siyer
Yönetici

Hz. Muhammedin Ailesi İçindeki Örnek Davranışları

Hz. Muhammed’in Ailesi İçindeki Örnek Davranışları

mumsema

Peygamberimiz ailede sevgi ve saygıyı, merhameti, adaleti ve hoşgörüyü daima ön planda tutmuştur. Peygamberimizin ailesi de ona büyük bir sevgiyle bağlıydı. Peygamberimize yıllarca hizmet eden Enes bin Malik şöyle demiştir:

“Ben Peygamberimiz kadar ailesine ve çocuklarına merhametli olan başka hiç kimse görmedim.”
Peygamberimiz aile halkından hiç kimseyi dözmez, azarlamaz, kötü söz söylemezdi. Onlarla sohbet eder, zaman zaman şakalaşırdı. Peygamberimizin aile halkı da onu küçük düşürecek davranışlarda bulunmaz, iyilikseverlik, hoşgörü, yardımlaşma konularında çevresindekilere örnek olurlardı.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin sırasıyla evlendiği Eşleri

Onlar, Peygamberimizin en yakınlarıydı. Peygamberimize ilk vahiy geldiğinde, onu eşi Hz. Hatice anlayışla karşılamış, ona:
“Endişe etmene gerek yok… Üzülme, Allah senin gibi bir kulunu utandırmaz. Çünkü sen, doğruyu söyler, emanetleri korursun; yoksula yardım eder, misafire ikramda bulunursun; başı darda kalana yardıma koşarsın..” diyerek sakinleştirmiştir.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz Kaç Yaşında Vefat Etti ?

Hz. Hatice aynı zamanda çocuklarna karşı da çok şefkatliydi. Zengin bir kadın olmasına rağmen, son derece alçakgönüllü biriydi. Peygamberimizle birlikte İslam’ı yaymak uğruna pekçok sıkıntıya katlanmıştır.
Hz. Aişe, bilgi öğrenme sevgisiyle bütün Müslüman kadınlara örnek olmuştur. Peygamberimizin damadı Hz. Ali, kızı Hz. Fatıma, bu ikisinden dünyaya gelen Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin, iyilikleri ve güzel davranışlarıyla insanların takdirlerini kazanmışlardır.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin vefatıyla ilgili şiir

Peygamberimiz ve onun ailesi hiçbir zaman, insanların onlara olan sevgi ve ilgilerini kötüye kullanmamış, onları kendilerine hizmet ettirmemiş, peygamberliği bir üstünlük aracı olarak kullanarak insanlara üstünlük taslamamışlardır. Ne Peygamberimiz ne de onun aile halkından biri, çok büyük toprakların hakimi oldukları dönemlerde bile, saraylar içinde yaşamamış, insanları kendilerine kul etmemişlerdir.

Anlatım: Dr. Ali Kuzudişli

Okudunuz mu?  Hz Adem kaç yaşında vefat etmiştir ?

KONUYU ANLADIK MI?

Peygamberimizin ailesinin insanlara davranışları nasıldı?
Aile halkının Peygamberimize verdiği desteği açıklayarak bir örnek veriniz.
Toprak sahibi krallar saraylarda yaşadığı halde, Arabistan yarımadasını hakimiyetinde bulunduran Peygamberimiz neden sıradan evlerde yaşamıştır? Nedenini düşününüz.


Cevap: Hz. Muhammed’in Ailesi İçindeki Örnek Davranışları

sahra
O’nun hayatı baştan sona örnek. O’nun her davranışı insanlığa ışık.Allah u Teala Tekaddes Hazretleri O’nun yolundan ayrı olduğumuz anları affeylesin,bağışlasın bizleri.Paylaşım için Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  İslamın ilk müezzini kimdir?

Yanıt: Hz. Muhammed’in Ailesi İçindeki Örnek Davranışları

mansur
mevlam habibi edibine layık ümmet eylesin … vesselam


Soru: Hz. Muhammed’in Ailesi İçindeki Örnek Davranışları

mumsema

amin. 20977 kişinin içinden ilk sen dua ettin. Allah razı olsun Sahra:)

< mevlam habibi edibine layık ümmet eylesin … vesselam >
amin hocam amin


Engin
Paylaşımın için Allah razı olsun hocam.

Okudunuz mu?  İslamiyetten önce Arabistanda hangi inançlar yaygındı

Yusuf
Allah razı olsun

örnek almalıyız…!


Efdal
Hz Muhammed’in Örnek Ahlakı Hz Muhammed üstün kişiliği, güvenilirliği , insana değer vermesi , hakkı gözetmesi , sabırlı ve hoşgörülü oluşuyla en güzel örnektir Hz Muhammed’in en önemli özelliği , başkalarına önerdiği öğütleri ve ahlak kurallarını önce kendi yaşamında uygulamasıdır O , kendini başkalarından üstün görmemiş , Kur’an’ın öğütlerini ve yasaklarını yaşamının her anında uygulamıştır.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz veda hutbesinde hangi mesajları vermiştir

Amenna
Allah cc. bizleri O’nun (sav) ahlakıyla ahlaklandırsın.
Allah cc. razı olsun.


tuallin
ALLAHI SEVMEK YANİ PEYGAMBERE BENZEMEK ALLAH cc BİZLERİ KENDİSİNİ ÇOKÇA ZİKREDEN VE PEYGAMBERİ ÖRNEK ALAN KULLARDAN AYIRMASIN İNŞALLAH


Şema

amin amin. kardeş büyük harflerle yazmayalım. forum kurallarını okuyalım


srkn76
arkadaşlar kızımın din dersi için verilen bir ders var ve yardım cı olmanızı rica ediyorum dersin konusu ” PEYGAMBERİMİZ Hz. MUHAMMEDİN AİLESİ’ deki ÖRNEK DAVRANIŞLAR ” sizde dikkat etmişsiniz dir ki soruda bence cümle hatası var ama ben gene de anladığımı söylemek istiyorum herhalde ailesine karşı örnek davranışları kastediyorlar bu konuyla alakalı 20 soru 1′ i doğru olmak kaydı ile 4 der ad. cvp şıkkı bulmam lazım, kim ne bulursa yollasın mail de olabilir buradan da olabilir —- şimdiden ilgilenen , ilgilenmeyen herkesten ALLAH razı olsun

Okudunuz mu?  Peygamberimizin Hastalanması ve Zehirlenmesi

mohammet
Allah razı olsun.


Kayıtsız Üye
ALLAH bizi hak yolundan ayırmasın ve bizi cehennem azabından uzak tutsun herkesin bunu okumasını ve bundan örnek almalarını diliyorum ALLAH o kadar büüyüktür ki zina yapanlar utansın


kayıtsız üye
çok süper bir yazı dır


Kayıtsız Üye
çok güzel ağlıyacaktım nerdeyse bana göre duygusal

Okudunuz mu?  Hadis Soruları ve cevaplar

peygamberimizin aile içindeki örnek davranışları, peygamberimizin aile bireylerine davranışları, hz Muhammedin aile içindeki örnek davranışları

Bu kategoride yer alan Peygamber Efendimizin Ümmeti Hakkındaki Endişeleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Muhammedin Ailesi İçindeki Örnek Davranışları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.