Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:13
missa01
Abone

Vücuttaki Ayva Tüyü Almak Caiz mi?

Vücuttaki Ayva Tüyü Almak Caiz mi?

Kayıtsız Üye
Kadınların yüzündeki değilde vucudundaki ayva tüyünü alması caiz mi? İnternette: "Normal ayva tüylerini yolmak kesinlikle haramdır." yazıyordu. Bu yazıdaki sadece yüzdeki ayva tüyler için mi? Yoksa vucuttaki tüyler içinde geçerli midir?


Yorum: Vücuttaki Ayva Tüyü Almak Caiz mi?

muvaffak
Bir şeyin kesinlikle haram olmasının şartı nas ile sabit olmasıdır. Kesinlikle haram denilebilecek bir durum ortada yoktur. Kişi rahat etmediği, eşinin talebi veya konforu bakımından kişisel alanı korunmuştur. Tüyleri almak yönünden yüz ile vücut arasında belirgin bir fark yoktur

Okudunuz mu?  Meleklere inanamak davranışlarımızı nasıl etkiler kısa ve maddeler halinde

Burun üzerindeki Ayva Tüyü

Kayıtsız Üye
Burnun üstündeki ayva tüyleri almak caizmi?
Yüzdeki ayva tüyünü almak haram diye okdum. Burunda dahilmi? Bi insan bundan görüntü olaraks sevmiyor rahatsız oluyorsa ?


Yorum: Vücuttaki Ayva Tüyü Almak Caiz mi?

muvaffak
Burnun üzerindeki ayva tüylerini almakta herhangi bir sakınca yoktur, alabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Yedi (7) Büyük Günah (hadis)

Kayıtsız Üye
Ben sarışın bir bayan olduğum için tüylerim genellikle sarı.Işıkta parlıyor ve bir bölgede koyu kumral bir bölgede siyah ve sarı olabiliyor tüylerim.Mesela benim boynumda hafif sakallarım var.Ayva tüyü siyah olmayan tüyler diye geçiyor anladığım kadarıyla ben şimdi alamaz mıyım sakal ve bıyıklarımı.Ya da vücudumda herhangi bir yerde tüylerim rahatsız ederse alamaz mıyım ? Kol falan gibi.

Bu kategoride yer alan Şapka takmak haram mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vücuttaki Ayva Tüyü Almak Caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.