Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:58
missa02
Abone

Şarkı Dinlerken üzülmek/kederlenmek

Şarkı Dinlerken üzülmek/kederlenmek

Kayıtsız Üye
Ben fetva meclisi sitesinde şarkı dinlemek harammı diye baktım. Birkaç şart saydı hoca ve onlar içermiyorsa caizdir dedi.

Bana bir hoca eğer biri üzülüyorda, yani dinlediği şarkıdan sonra aklına yaşadığı şeylerden dolayı bunu hatırlamısını yani kederleniyorsa bu haramdır dedi.

Okudunuz mu?  Esmaül hüsna uzun açıklamalı

Ama nurettin yılmaz hoca bunu şart olarak saymadı. Yani kederlenme varsa caizmi harammı?


Yorum: Şarkı Dinlerken üzülmek/kederlenmek

muvaffak
Kederlenmenin sebebi önemlidir. Şarkı ile alakalı meseleler nas (ayet) ile sabit olmayıp içtihad edilip söylenen şeylerdir. Sıkıntılar içinde geçip çok yanlış içine düşüldüğü bir zaman adına kederleniliyorsa bir sıkıntı yoktur. Haramdır veya helaldir diyen hocalar çok uzak anlamlardaki ayet ve hadisleri kaynak göstererek bir şeyler söylemektedirler. İnsan bir yerlerden "helal" veya "haram" kelimelerini duymasına gerek kalmadan kendi tabiatıyla bir sonuca varacaktır.

Okudunuz mu?  Kadılar hayız halinde abdest alırmı?

Şarkı Dinlerken Dünyalık Hissediyorum Ama Bırakmakta İstemiyorum ?

Kayıtsız Üye
Ben önceden şarkı dinlemek caiz mi konusuna az çok bakmıştım ve çıkardığım ders "Ameller niyetlere göredir" oldu mesela kimi Elif duyarken aklına kız gelir kimi Elif duyarken aklına kitabımız gelir her neyse ben dürüst bir şekilde diyorum ben şarkı dinlerken dünyalık hani böyle yanma duygusu olur ya aşk falan evet onları hissediyorum kendimi kandıracak değilim apaçık bir şekilde onları hissediyorum ama kendimi jiletlemiyorum veya duvara kafa atmıyorum :d Sadece yanıyo gibiyim ama bırakamıyorumda açıkcası sevdiğimin aklıma gelmesi de yanmama rağmen evet enteresan bir şekilde içim acımasına rağmen güzel geliyo… Bırakmak istemiyorum kendimi yerden yere vurmadığım için de öyle çok büyük bir zarar da olmadığımı da umuyorum… Bırakmasam olur mu ?.. 🙂

Okudunuz mu?  Genç Komutan Hz. Üsame

(Ayrıca kendi sitemde var orada da çalan bir şarkı listem var sitemde "Hiç bir şekilde sorumluluk kabul etmiyorum" diye belirttim fakat kaldırmalı mıyım o şarkı listesini gizlemeli miyim belki dinleyen kardeşlerim zarar görür diye ?…)


Yorum: Şarkı Dinlerken üzülmek/kederlenmek

muvaffak
Daha önce şarkı dinlemek ile alakalı okumalar yaptığınızı ve bir sonuç elde ettiğinize inanıyorsanız, şarkı dinlerken kendinizi kontrol etmeye ve yanlış olan düşüncelere kapılmamaya çalışın. Bu konu ile alakalı kendinizi en iyi bilen kişi olarak duracağınız yeri biliyor olmalısınız. Bırakmak ile alakalı bir şey söylemeye gerek yoktur. Etkilenmediğinizi ve boş vakit geçirmediğinizden eminseniz yapılacak şeyi biliyorsunuz demektir. "Haramdır, dinlemeyin" "Helaldir, dinlemeye devam edin" deyip kestirmeye gerek yoktur.

Bu kategoride yer alan Açıktan imam hatip lisesi nasıl okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şarkı Dinlerken üzülmek/kederlenmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.