Anasayfa
5 Kasım 2021, 10:49

Para İle Kuran Okumak Caiz Midir

Para İle Kuran Okumak Caiz Midir

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben çocukken kuran okumayı çok seviyordum. Komşular bana hatim yaptırıp hediyeler veriyorlardı. Durumumuz iyi değildi. Hatta beni okuyor diye zekat falan verirlerdi. Allah hepsinden razı olsun. Kabirleri cennet olsun. Sorum kuran parayla okunmazmış. Ben hiçbir zaman istemedim.kendileri verirdi. Hatta mahalledeki benden küçük çocuklara öğretirdim. Anneleri meyve yiyecek verirlerdi. Duydum ki parayla kuran öğretilmez okunmazmış. Bu durumda ben günaha girdim mi ne yapmalıyım?
Bir de yaşlı bir amca gene çocukken tespih verdi . Bunu her alışında bana dua et dedi. Ben dua ederken kişinin adını bilmediğim için bütün dua bekleyen ölmüşlerin herkesin ruhuna diye ediyorum. Bazen aklıma gelmiyor. O kişiye dua etmedi mi vebale girmiş oluyor muyum ? Şuan yaşım 53 . Ne yapmalıyım.

Okudunuz mu?  Cünüp olmak orucu bozar mı?

Yorum: Para İle Kuran Okumak Caiz Midir

muvaffak
Okutacak kişinin durumuna bağlıdır. Eğer okutacak olan kişi okuyamacak durumdaysa (sağlık sebepleri, yaşlılığı, okumayı bilmemesi vb) okunmasında bir beis yoktur. Kuran okumanın parayla yapılacak paralı bir iş olmadığını, aslında bunun doğal gelişen ve devam etmesi gereken durum olmadığını, meslek haline getirilmemesi gerektiğini, manası göz ardı edilerek dilin hızlıca oynatılmasından ibaret olacak kadar değersiz bir kitap olmadığını unutmamak kaydıyla belirli dönemlerde ücret karşılığı okunabilir.

Bu kategoride yer alan Yemini bozmayacağına yemin etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Para İle Kuran Okumak Caiz Midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.