Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:59
Namazlar
Yönetici

Vakit Namazından Önce Kaza Namazı Kılınır Mı?

Vakit Namazından Önce Kaza Namazı Kılınır Mı?

Hesna
Kaza namazlarını mümkün mertebe geciktirmemek, her ne sûretle ve sebeple olursa olsun, vaktinde kılınmayan bir namazı ilk fırsatta kaza etmek farzdır. Kaza namazı borcunun çok olması, yeni kazaları da meçhulde bırakmayı gerektirmez.

Okudunuz mu?  Namazla İlgili Lafızlar

Kaza namazı kılmanın hiçbir şekilde belirli bir vakti, saati ve şekli yoktur. Üç kerahet vaktinin dışında her vakitte, her şartta, her durumda, her vaktin kaza namazı kılınabilir. Hatta Şafiîlere göre kerahet vakitlerinde de kaza namazı kılınabilir. Yani kişi müsait olunca her vakit, her türlü kaza namazı kılmak için en eşref ve en mümtaz vakittir. Vakit namazından önce dilediği vaktin kazası kılınabileceği gibi; vakit namazı kılındıktan sonra da dilediği vaktin kazası kılınabilir. Bir defada bir günlük veya birkaç günlük namazın kazası da kılınabilir.

Okudunuz mu?  Namaz Kılarken Avret Yeri Açılırsa

Cevap: Vakit Namazından Önce Kaza Namazı Kılınır Mı?

Hesna
Kaza namazı içinde olduğunuz vaktin namazından öncede sonrada kılınabilir.


Yanıt: Vakit Namazından Önce Kaza Namazı Kılınır Mı?

Ecrinim
Kaza namazı kılmanın hiçbir şekilde belirli bir vakti, saati ve şekli yoktur. Üç kerahet vaktinin dışında her vakitte, her şartta, her durumda, her vaktin kaza namazı kılınabilir.

Okudunuz mu?  Namazı Terketmek

bilgiler için Allah c.c. razı olsun kardeşim


Cevap: Vakit Namazından Önce Kaza Namazı Kılınır Mı?

Kayıtsız Üye
Bir konu bu kadar mı açıklanır, kalbimi yumuşattınız Allah razı olsun Teşekkürler…


Kayıtsız Üye
Ben şafii mezhebindeyim bir namazı unutarak veya uykuda kalarak vaktinde kılmamışsam bir başka vaktin namazına girmişse ilk önce kazamı yoksa vakit namazı mı kılınır lütfen acil cevap yazın

Okudunuz mu?  Gecenin ihyâsı (gece ibadeti)

arifselim
İlk önce önce içerisinde olduğun farz namazını kıl ve daha sonra da üzerine kaza olarak kalanı namazlarını kaza et. Tersi şeklinde de olsa namaz sahihtir.


Kayıtsız Üye
Hocam benim 1yıl 9 ay gibi bir kazam kaldı okul mescidinde sünneti kılıyorum sonra diğer cocuklar ben bitirince geliyor onlarıda bekliyip cemaat yapiyoruz onlar kilana kadar kaza kilabilirmiyim

Okudunuz mu?  İstihare Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi)

mum
< onlar kilana kadar kaza kilabilirmiyim >
Her zaman her vakit kaza kılabilirisn kardeş


kaza namazı vakit namazından önce mi kılınır, kaza namazı vakit namazından önce mi sonra mı kılınır, kaza namazı vakit namazından sonra mı kılınır

Bu kategoride yer alan Öğle Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vakit Namazından Önce Kaza Namazı Kılınır Mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.