Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:38
sizden1
Abone

Evleneceğim Kişiyi Aldattım çok Pişmanım Ne Yapmalıyım

Yorum: Evleneceğim Kişiyi Aldattım çok Pişmanım Ne Yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Merhaba ,

7 yıllık sevgilim var bu sevgilimle 2 yıllık bir ayrılık sonunda barıştık ve evlenmeyi düşünüyorduk. Ancak bir günah işledim onunla beraberken 1 kerelik olmak üzere zina olmasa da başka bir kadınla günaha girdim. Bundan çok pişmanım tövbemi ettim namazıma başladım. Ancak içim rahat değildi kız arkadaşıma söylemek istedim konuyu açtım ama söyleyemedim. Başka pişmanlıklarımdan bahsettim bana artık güvenmiyor ama bu olayı söyleseydim benimle evlilik kararından vazgeçecekti. Bir hocaya danıştım eğer ciddiyseniz evlilik konuşuyorsanız söyleme tövbende samimi ol dedi öyleyimde zaten birdaha asla yapmam. Ancak yeniden sormak istedim bu durumu söylemem gerekir mi gizlemelimiyim ? Eğer özellikle sorarsa hayır yaşamadım mı demem lazım yoksa senle ayrıyken yaşadım şeklinde anlatabilir miyim. Çünkü şuan yaşadığımı bilse benimle evlilik kararından döner . Ne yapmam lazım yardım edin çok pişmanım.

Okudunuz mu?  Münafık alametlerini taşıyan birine munafık dersek imanımız gider mi?

Merhaba,
Evlenmeyi düşümdüğüm kişiyle uzun yıllardır beraberiz ancak araya uzun bir ayrılık girdi ve tekrar barıştık. Barıştıktan sonra bir başkası ile tek seferlik bir münasebetim oldu. Zina etmedim ama günah işledim. Bunun için çok pişmanım ve tövbemi ettim sürekli etmeye de devam ediyorum namaza da başladım. Evlenmeyi düşündüğüm kişiye bunu söylemeye çalıştım ama söyleyemedim. Eski pişmanlıklarımdan bahsettim şuan konuşmuyor benimle evlenecek mi belli değil ama onunla beraberken işlediğim günahı söylesem kesin evlenmez orası kesin. Şimdi ne yapmalıyım söylemeliyim bunu söylersem evlilik olmayacak yoksa söylememelimiyim tövbemi ettim ve birdaha yapmayacağım. Eğerki sorarsa benimleyken bir şey yaşadın mı diye yaşamadım mı demem gerekiyor lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Sivilce Patlatmak Abdesti Bozarmı

Soruda belirttiğim gibi günahların gizlenmesi gerekiyor bir yandanda yalan söylemek büyük günah. Ancak birisi sana şunu yaptın mı diye sorsa ve yaptığın şey günahsa yapmadım denebilir mi? Biri yalan oluyor biri günahı açığa çıkarmak ne yapmak lazım


Yorum: Evleneceğim Kişiyi Aldattım çok Pişmanım Ne Yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Siz zaten evlilik düşündüğünüz kişi ile de haram bir ilişki içerisindesiniz. Sevgililik net haramdır. Siz bir de bunun üstüne başka gayrı meşru bir ilişki daha yapmışsınız. Günah içinde günah olmuş. Yapmanız gereken sevgili olduğunu söylediğiniz kişi ile bir an önce evlenmenizdir. Amacınız gönül eğlendirmekse bir an önce ayrılmanız gerekir. Lütfen kendinize bir öz eleştiri yapın. Büyük ihtimalle sevgililiğin haram olduğunu bilmeyen birisiniz. Çünkü 7 yıl evli olmadan biliktesiniz. O zaman aralığında yapılan her şey haramdır. Kadın erkek ancak evlilik ile yakın ilişkide olabilir. Zina edip etmemeniz bu durumu değiştirmez. Umarım doğru yoku bulursunuz. Selametle.

Bu kategoride yer alan Hayal kurmak günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evleneceğim Kişiyi Aldattım çok Pişmanım Ne Yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.