Anasayfa
23 Nisan 2023, 9:55
sizden09
Abone

İmkansız Dua Var Mıdır?

İmkansız Dua Var Mıdır?

mikaela
Merhabalar kardeşler benim aklıma takılan bir konu var. Allah’ın gücünün erişemeyeceği yer yok. Yapamayacağı şey yok. Tüm yaratılanlar onun eseri. Sorum şu;
Mesela bir insanın yüzü yaralıysa ve ne kadar ilaç ameliyat denediyse de geçmediyse ve bu insan için o yüz ile yaşamak imkansız bir şey ise eğer o kişinin dua ile bir gecede farklı bir surete sahip olması mümkün müdür?
Yahut engelli bir kardeşimiz var diyelim ki o kadar gocunuyor ki haline artık ruh sağlığı bozulmuş üzülmekten, ümidi tükenmiş bu kardeşimizin günlerce aylarca dua sonucu muciz bir şifaya kavuşması mümkün müdür? Böyle olaylara şahit oldu iseniz ne olur anlatın.
Yahut bir kardeşimiz var. Yüzü Allah affetsin görenlerin hiç hoşuna gitmiyor hep bu yüzden insanlar onu dışlamış, sevilmemiş, hayata küsmüş, artık ölümden başkası paklamaz gibi geliyor o kadar hayat ve insanlar görüntüsü yüzünden alay etmiş ki… Bu kardeşimizin bu sıkıntısının tek çaresi Allahın kabul edeceği duası ise Allah bu kulun böyle garip ve mümkün görünmeyen duasını kabul eder mi?
Ciddi ve dalga geçmeden, mühimseyerek ve anlayışla atılan görüşleri bekliyorum. Sevgiler.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken aklıma gelen kötü düşünceler tekrar gusül almamı gerektirir mi?

Yorum: İmkansız Dua Var Mıdır?

seyit gazi
merhaba kardeşim, imkansız diye bir şey yoktur ancak sebebleri atlayıp adetullahda çok karşılaşılmayan dualar etmek; insanın birden iyi bir eğitim hayatı olması düşüncelerine, birden iyi bir işi olması düşüncelerine, birden güzel bir evlilik hayatı olması düşüncelerine, birden zengin olması düşüncelerine, birden kudüsün kurtarılması düşüncelerine, yeryüzünde adaletin birden gelmesi düşüncelerine de neden olabilir. Allah korusun sonucu da hayal kırıklıkları olabilir. benim yüzü yanan bir akrabam vardı, maddi durumu da iyi değildi, bugün bakıyorum makam mevki sahibi, durumu iyi, uğraştığı işler güzel hayırlı işler, geçen konuştuk Allah mesud etsin karısını ayrı bir seviyor, kıymetini takdir etmemezlik yapmıyor, karısı desen keza aynı. kusurlardan dolayı evlenemeyen pek yok veya bir akrabam vardı çocukları engelliydi, kadın 90 ına yaklaştı, her zaman onları mutlu görmüşüzdür, en son geçen gittiğimizde sanki kendi işlerini de kendi görüyor, bizide karşılıyor ikram ediyor uğurluyordu. çocukları down sendromlu bizde çocukken korkmuyor değildik bugün bakıyorum; çocuklar mutlu, anaları mutlu, mahalleli mutlu.bugünkü aklımla bende oturacak konuşacak adam arasam bunlarla oturum. ne diye dinimde aklımda malımda ırzımda gözü olan mütekebbirlerle oturayım, delimiyim ben. makamı olacakda sanki bana makam mı verecek, parası varda sanki bana paramı verecek anca egosunu tatmin edecek, bende ağzının içine bakacam, herşeyide bilecek, neden mutlu olduğunu kendi de bilmeyecek bende oturacam paşamı eyleyecem, herkes işine gücüne baksın. eskiden engelliler her göreve geliyorlarmış. bundan yüz sene önce hiçbir teknoloji olmamasına rağmen, engelliler valilik vezirlik kadılık dahil her işi yapıyorlarmış. bugün teknoloji gelişti imkanlar arttı, hayatları kolaylaşması gerekirken hayatları zorlaştı. insanı ölçen imanı şahsiyeti ahlakı ilmidir biz bugün insanları bunlarla hiç ölçmez olduğumuz için zorlanıyoruz. bizi esas yıkan maneviyat oldu. tabi sizin umutsuz tavrınızdan bunları yazdım; rabbim şifa versin, sebeblerini de arayın ancak diri ve dirayetli olmaya bakın.

Okudunuz mu?  Bu söze bakarmısınız beni dinden çıkarır mı ?

Yorum: İmkansız Dua Var Mıdır?

mustafaharput
Allah’ın size hayırlı vesileler le yardım etmesi için dua edin mesela iyi bir doktorun karşınıza çıkması veya ameliyatın başarılı olması için Allah isterse her şeyi yapmaya kadirdir,ancak insan olduğumuz için bize de insanlara uygun sebep ve vesilelerle yardım eder , mesela bir doktorun eliyle şifaya kavuşabilirsiniz,ancak dünya imtihan yeri ve biz sınanıyoruz hayat her zaman iyi olmayacak hastalık fakirlik ve ya başka şekilde de sıkıntılarımız olacak, siz duanızı edin derdinizi Allah’a havale edin ve sabırlı olun Allah dilediği hükmü verecektir ve hükmüne de rıza gösterin,

Okudunuz mu?  Borsaya yatırım yapmak haram mı?

ameliyat dua

Bu kategoride yer alan Geliri olmayan kişiye zekat düşer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmkansız Dua Var Mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.