Anasayfa
29 Ocak 2024, 23:53
missa01
Abone

Kardeşler Arasında Geçimsizlik

Kardeşler Arasında Geçimsizlik

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar.

31 yaşında bekar bir kadınım ben, ailemle yaşıyorum. 4 kardeşiz, en büyükleri benim. diğer kardeşlerimle bir sorunum yok, fakat en küçük kız kardeşle ciddi sıkıntı yaşıyorum. o da dahil hepsi elimde büyüdü, bakımlarından eğitimine kadar hepsi için elimden geleni yaptım. ÇAlıştığım dönem maddi yardımda bulundum, okuması için destek oldum, hem onlara hem çevremdekilere.

Okudunuz mu?  Diyanet işleri baskanlığının mail adresi

Şimdi bundan bize ne diyebilirsiniz? Ama inanın beni günaha sokmak için yaşıyor sanki. Namazını kılan kuran okuyan elimden geldiğince dine uyan bir insanım. Ailemiz zengin değil, kıt kanaat geçiniyoruz. Normalde hiç kötü konuşmayan insanları iyliğe teşvik etmeye çalışan bir insan olarak bu insana karşı hoşgörülü olamıyorum. Sanki Allah sabrımı onunla sınıyor. Kendini sürekli benimle kıyaslıyor, aramızdaki her şey bir çatışmaya dönüşüyor, söylediklerimin tersini yapıyor ya da yapmıyor. Ne abla yerine ne büyük yerine koyuyor çocukluğundan beri, ciddi saygı sorunu var ve ben ona tahammül edemiyor.

Okudunuz mu?  Cinlerin insanlar veya diğer cinler üzerinde tasallut gücü bulunur mu ?

Bunun yüzünden günaha giriyorum, ne yapabilirim?


Yorum: Kardeşler Arasında Geçimsizlik

seyit gazi
insan sorumluluklarını üstlenince veya emek verince bir karşılıkda bekliyor. tabi ki maddi veya makul olmayan bir karşılık beklemiyorsunuzdur ancak sonuçda onların sahibi değilsiniz, kardeşlerin birbirleri üzerindeki hakları da sınırlıdır. kardeşinizde eşşek değildir kıymetinizi takdir ediyordur da istediğiniz gibi olmayabilir, aklı erince kıymetinizi takdir edecektir. tartışma ortamlarında bunlarda göz önünde bulundurulmayabiliyor. bizde dahil genelde insanlarda kimse benden bir şey beklemesin, ben bireyim havaları olabiliyor ama beklemeye gelince herkes herkesden bir şey bekliyor. insan çaydan bile belli bir rengi belli bir tadı olmasını bekliyor. yazdığınız üzere kardeşiniz hakkında, bu insan diye hitab ettiğiniz sürece de, ne yapsanız hoş görmeniz zordur.

Okudunuz mu?  Kulak çınlaması, büyü, panik atak ?

Yorum: Kardeşler Arasında Geçimsizlik

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun kardeşim. Ciddi şekilde onunla sınandığımı hissediyorum. Ne yapacağımı bilmez haldeyim.


Yorum: Kardeşler Arasında Geçimsizlik

seyit gazi
bu insan diye hitab ettiğinize göre siz kardeşinizi sevmiyorsunuz. Allah a şükür benim abimle ciddi bir sıkıntım yok ama bir keresinde bana şaka yollu ne yapacağız biz seninle neden anlaşamıyoruz demişti, zorlamamıza gerek yok ki insan zorlamasa kardeşiyle niye anlaşamasın demiştim. geçmişden gelen davranış modellerini düzeltmek zor olabiliyor, bir de sizin büyük abla olarak yarı annelik gibi bir durumunuz var, bu da sizi beklentilere veya ilişkilerde farklı bir duruma sokuyor da olabilir. tartışma zamanlarında haklılık veya kendini kollama zamanlarında gözden kaçabilir de, benim de küçükken korktuğumda abimin gidip yanına yattığım hala aklımda. kardeşinizi sevin biraz da sakin olun hallolur inşaAllah. bir de ben kızkardeşler birbirlerine nasıl davranırlar bilmem. bir abla kızkardeşden dinleseniz daha isabetli olabilecektir.aslında sürekli sardıran çıkmaza giren bir ilişkiniz yoksa esas kardeşinizi dinleseniz daha isabetli olabilecektir ama bazen konuştukca sarabiliyor. insan da kendini kollama, geçmiş hesabı yapma gibi durumlara girmez konuşma havasında değilde tabii bir ilişki olsa muvaffak olunabilir. karşılıklı hatalar vardır siz daha aklı başında ve özverili birisine benziyorsunuz ama kardeşinizde sizinde haklı olduğunuz tarafları vardır. müsbet veya menfi yazdıklarıma da takılmayın, Allah yardımcınız olsun .

Bu kategoride yer alan Küfür Söz Söyleyenlerin Yanında Oturmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kardeşler Arasında Geçimsizlik Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.