Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:18
missa01
Abone

Küfür Söz Söyleyenleri İnternet’te Uyarmamak

Küfür Söz Söyleyenleri İnternet’te Uyarmamak

Kayıtsız Üye
Sorum nisa suresi 140 ayet ile ilgili ama daha bir özel durum içerisinde.

Ben haram içerikleri olan ve haram konular konuşulan bir oyun sitesine giriyorum; hem oyun oynayıp hem sohbet edilen bir site. Bu sitede de kulanıcı bazı kişilerin adları şirk/küfür türünden oluyor, kendine örnegin haşa savaş tanrısı diye hitap edenler gibi. Bazen de herhangi bir şekilde açıktan (herkesin görebileceği şekilde) küfür/şirk sözler söyleyenler oluyor. Ben bu kişiler ile muhatap olmuyorum ve onların küfrünü onaylamıyorum ama yinede o sitede kalıyorum. O küfürlerine yönelik uyarılarda bulunmuyorum ve zatem o tür kişilerle degil, aynı sitedeki yada oyun odasında bulunan diğer kişiler ile konuşuyorum.
Merak ettigim acaba ben bu sitede kalıp ve onları uyarmayarak küfre razı olmuş olur muyum?

Okudunuz mu?  Parfüm kullanmak Namaza engelmidir?

Yani nisa 140 deki belirtilen emirleri uymamış mı oluyorum? Yani kısaca bu olayda ben küfre razı olmuş olurmuyum yada herhangi bir şekilde küfre girmiş olur muyum?


Yorum: Küfür Söz Söyleyenleri İnternet’te Uyarmamak

Kuldurdileyen
Küfürüm, beni severler. Benimle şakalaşırlar, kimi sevmezlerse beni önlerine atıp alçak düşman al sana bomba derler. İçleri daralır, adımı anınca rahatladık derler. Bana kurtarıcı deva derler. Devayı tanırım ama o değilim. Deva, derdin ayrılırken ki adı dır. İkisi birdir, gelince derd, giderken deva derler, gelişini, varlığını sevmez gidişine aşık olur medhiyeler düzerler, onun geliişinde ve duruşundaki hayrı bereketi görmez tanımazlar.

Okudunuz mu?  Ameli şirk nedir?

Darlığı tanırım, darlık veremem ama adım söylenen daraltıldım der. Ağızlarına varlığımı alıp da rahatladım diyenler ne dediklerini bilmezler, rahatlığı tanırım, kim ağzına adımı almışsa bilsin ki rahatlıkla alakam yoktur ne de huzurla, huzuru da tanırım.

Biz iki kardeşiz. Bizi tek bilen yanılır bilin ki tek sadece Allah tır. Evet her nereye baksan veya bakamadığın, bilmediğin yerlerde de tek Allah tır. Çift diyenlerle, ortağı var diyenlerle doludur, sağın solun belkide için dışın. Bizle uğraşmayın, içinizdeki çift görmeden, ortak koşmadan kurtulun. Size zarar içinizden dokunur, her şeyleri bizlerden bilirsiniz. Yok yere yazık etmeyin, ettirmeyin kimseyi.

küfürüm beni severler, bir sorun, beni en çok kim sever, ben beni severmiyim? Ben duyguların lisanı olmayan kem diliyim, ben çaresizler arz mektubuyum, beni çare olarak ağzına alanda çaresiz, beni duyupta daralan da söyleyen kadar çaresiz. Çareyi tanırım , ben değilim.

Okudunuz mu?  İşlerin yolunda gitmemesi

Yorum: Küfür Söz Söyleyenleri İnternet’te Uyarmamak

Kayıtsız Üye
Lütfen daha anlaşılır ve durumu açıklayabilecek bir cevap verebilecek biri yazabilir mi çünkü burdan hiç bir şey anlamadım. Bir haftadan çok süredir bir cevap bekliyorum, en sonunda galiba bir cevap buldum derken bilmece gibi bir yorum gönderiyorsunuz. Diyer sorulara aynı gün açık biçimde cevaplar veriyorsunuz ve ben bu soruyu on gündür sadece boş bir oyun için degil, küfür konuşulan ortamlarda nasıl davranmam gerektiğini öğrenmek için sordum. Kimisi ayette geçen yoksa siz de onlar gibi olursunuz kısmı için direk küfre girmek diye yorunluyor kimisi sadece günahkar olursun diyor. Lütfen bana birisi yardımcı olabilecek ise olsun artık.

Okudunuz mu?  Ölmek için dua etmek hemen ölüp yok olmak için dua varmı. intihar eden komple cehennemlikmidir?

Yorum: Küfür Söz Söyleyenleri İnternet’te Uyarmamak

Kuldurdileyen
Yemek yapması gereken yemek kokmak istemiyor ve biri ona aspiratör al diyorsa tedbirdir. Kula yakışır. Yemek yapması gerekmiyor ama yemek yapılan yerde sevdirildiği için oturuyorsa zorunda olanın tebirinden yararlanmasında sakınca yoktur. İhtiyaç giderenlerin yanına bir yere oturmak sevdirilmişse orda çıkan kokudan da rahatsız ve üzerine bulaşmasına istemiyorsa oranın tedbiri oraya yaklaşmamaktır. Bir şey yasak edilmiş ama seviyorsa her sevdiğine giden nasıl bedelini öder yahut mükafatına kavuşur ise öyle kavuşturulur. Aslını bilmeyen insanlar haramı ve helali değiştiremez çünkü aslı değiştirmek onun yaradanın hükmündedir. Ancak O dilerse değişir. Kul tedbirle O nun rızası ile O nun uygun gördüğü şekilde korunabilir, ötesini yapmaya güç yetiremez. Yasak yerde bulunmak üzere mecbur bırakılanların durumu farklıdır. Mecburiyet yoksa zevkin bedeli vardır.

Okudunuz mu?  İntihar etmek kadermidir

Kayıtsız Üye
Kusura bakmayın ama gerçekten okurken başım ağrıdı. Ama demek istediğiniz galiba zaten haram olan ve mecburiyeti olmayan yerde kalmamak. Ama dediğim gibi bu sadece bu olayda degil, başka yerlerde de karşıma çıkabiliyor.
Bu siteyi bir oda gibi düşünün ve o odanın içerisinde kimisi beraber sohbet ediyor bazıları da bir köşede kendi aralarında, o büyük grubdan ayrı sohbet ediyor. Bende o büyük grubdan ayrı olanlardanım. O büyük grubun konuştuğu küfür veya dine hakaret sözlerini bazen duyabiliyorum (görebiliyorum) ama bazen de duymuyorum yani denk gelmiyor (göremiyorum/okumuyorum). Her iki durumda ben o grub ile konuşmuyorum ama o odada o grubdan ayrı birileri ile sohbet ediyorum. İşte böyle bir durumda benim ne kadar sorumluluğum olur,böyle bir durumda o idayı tamamen mi terk etmem gerekir onu soruyorum.

Okudunuz mu?  Ağda yaptıktan sonra abdest alınmalı mı?

Yani öğrenmek istediğim acaba ben o sitede o küfür ve dine hakaret sözleri açıktan herkezin görebileceği şekilde yazan kişiler ile muhatap olmasam bile, ve o kişileri uyarmasam bile, yani sadece başka kişilerle aynı sitede özel mektuplaşsam. Yinede o sitede kalarak o küfür grubuna ve onların küfrüne rıza mı etmiş yada katılmış mı olurum? Yani kısaca bu benim durumumun hükmünü ögrenmek istiyorum artık.

Okudunuz mu?  Kur'an ve Hadisler Işığında Aile

Kuldurdileyen
Sen cahil ve ahmakların olduğu yere yakın sana bulaşma ihtimali olan bir yerde durarak büyük bir tehlike içine girersinve korunamazsın. Günah ve hüküm çok karışıktır Allahındır hüküm. Tek bildiğimiz paygamberlerin bildirdiği şakilde ahmaklara yakın olmamak ve kaçmak gerekir. Çünkü Allah ın gazabı onların üzerine gider. Sen onların yakınındaysan yağan gazap ordaki herkesi yakar.


Kayıtsız Üye
İşte bu yakınında dursam bile, yani onlarla konuşmasam yada konultuklarını uzaktan duysam da duymasam da, bana yansıyanilecek o gazap küfür mü yoksa sadece günah mı? Ayete geçen şüphesi siz de onlar gibi olursunuz derken Allah müslüman olanların küfre girdiğini mi kastediyor yoksa küfre düşme ihtimali olduğunu mu? Çünkü bu konuda farklı yorumlar yapılıyor, kimisi küfre rıza olup direk kafir olunduğunu kimisi de günahkar olunup küfre girmese de tehlikesini üzerini çekiyor diyor. Günlük hayatımda böyle durumlarda sitelerden ve oturduğum gerçek ortamlardan kaçmaya başladım artık ama bu korku da beni çok tedirgin ediyor. Sürekli küfre girme tehlikesi gözlüyorum bulunduğum ortamlarda.

Okudunuz mu?  Hastanede vefat eden kişi için ölüm raporu nasıl çıkarılır?

Kayıtsız Üye
Birisinin arabasında küfür/şirk içerikli şarkılar dinlendiği zaman, karşı taraf ile tartışmaya girmemek için onu uyarmayarak küfre razı olunmuş mu oluyor? Bazen ev ortamlarında da, telefonda ve de televizyonda bu tur şarkılar çalıyorlar ama dediğim gibi insanlarla tartışmamak için uyarmıyorum. Sadece ordan ayrılıyorum. Ama aksi takdirde ben de küfre girer miyim?

Okudunuz mu?  Emeviler ve abbasiller devletlerinin yönetim şekli nedir?

Nisa 140 ayet’i okuduktan sonra artık diken üzerinde yaşıyorum. Evde, sohbetlerde, arabalarda bir küfür sözu duyunca panik oluyorum, bişey söylenir de bişey yapmazsam yapmazsam ben de dinden çıkacağım diye.


ACİLSERVİS
Başkaları günah işliyor olabilir ama sen sorunlu gözüküyorsun. Sorularından sende küfür vesvesesi olduğu gözüküyor. Bir uzmandan destek almalısın.


Kayıtsız Üye
Bu sitede çoğu zaman görünen sorular gibi bir soru sorduğumu duşunuyorum. Zaten uzman birisini bulsam buraya gelmezdim. Yardımcı olmadığınız gibi bir de hasta damgası vuruyorsunuz. Bunu hak edecek bişey yaptığımı zannetmiyorum.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alınırken alçılı olan yer nasıl mesh edilir

ACİLSERVİS
Bir şeye takıntılı olmak hastalıktır. Bunun kötü bir anlamı yok. Her şeyden kendine bir küfür payı çıkarıyorsun. Birisi kötü bir şarkı dinliyor diye dinden çıkmak ne kadar mantıklı olabilir. En azından sorarken günaha girmek diye sorulabilir. Ama sende küfür takıntısı olduğu için tüm sorularında dinden çıkmayı soruyorsun.


ateist arkadaş, nisa 140 televizyon, nisa 140

Bu kategoride yer alan Dinimizde kadının giyinimi nasıl olmalıdır kadının pantolon giymesi caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfür Söz Söyleyenleri İnternet’te Uyarmamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.