Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:17
missa01
Abone

Psikolojik Rahatsızlık Nedeniyle Kol Kıllarını Almak Caiz Mi ?

Psikolojik Rahatsızlık Nedeniyle Kol Kıllarını Almak Caiz Mi ?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum,
Benim kollarımda çok kıl var, kimsede bu kadar görmedim.
Okula hiç kısa kollu gitmedim, hep kazak ya da uzun kollu şeyler giyiyorum, ben bu kıllardan kurtulsam caiz olur mu, güzel olsun diye değil, rahatsız olmama amacıyla yapmak isterim, küçükken alay konusu olduğum için utanıyorum, sadece ailem ve yakın arkadaşlarım gördü kollarımı.
Erkek kıllı olur fln demezseniz sevinirim, kimsede bu kadar görmedim derken gerçekten abartmıyorum.

Okudunuz mu?  Müslüman alimlerden kim ampulu buldu?

Yorum: Psikolojik Rahatsızlık Nedeniyle Kol Kıllarını Almak Caiz Mi ?

muvaffak
Sağlık veya ileri derecede rahatsızlık hissediyorsanız kıllarınızı almanızda bir zarar veya haramlık yoktur. Kıllarınızdan sürekli rahatsızlık duyup bu işi kafanızda çevirip rahatsız olmak yerine İslam dininin kişiye verdiği özerklik nedeniyle kendi sağlığınız ve konforunuz gereği kıllarınızı almanızda bir yasak bulunmamaktadır.

Okudunuz mu?  Biber tuzu nasıl yapılır?

Yorum: Psikolojik Rahatsızlık Nedeniyle Kol Kıllarını Almak Caiz Mi ?

Kayıtsız Üye
Hocam bu cevabınızdan sonra ben de buna benzer bir soru sormak istiyorum cevabın da aynı olacağını umuyorum. Benim de aşırı derecede rahatsız olduğum konu burnum, gerçekten bana fazla büyük geliyor ve bu yüzden aklıma çok takar oldum, özgüvenim zedelendi adeta. Bu durumda estetik ameliyatı olmam caiz midir ? Tamamen normal bir görüntüye sahip olmak için yani estetik olmak için estetik değil…

Okudunuz mu?  Çöl insanının yaşam tarzı

Yorum: Psikolojik Rahatsızlık Nedeniyle Kol Kıllarını Almak Caiz Mi ?

muvaffak
Sağlık problemi olmaksızın insanın keyfi şekilde yaratıldığı şeklini bozması (estetik veya diğer operasyonlarla) haramdır. Normal dediğiniz görüntünün bir karşılığı yoktur.

Bu kategoride yer alan Amcaya nikah düşer mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Psikolojik Rahatsızlık Nedeniyle Kol Kıllarını Almak Caiz Mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.