Anasayfa
24 Mart 2023, 6:30
sizden2
Abone

Kul Çaresiz Kalınca

Kul Çaresiz Kalınca

mikaela
Selamun aleyküm, tuhaf bir vaziyetin içerisindeyim. Aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık. İnsan olarak kendimi yıpratıcak derecede onurlu, sabırlı ve dirençli davrandım; üzerime düşen maddi-manevi neredeyse her şeyi yaptım. Ve lakin bu sıkıntımdan bir türlü feraha eremedim. Biliyorum Hz.Eyub hastalığı bir yılda yenmedi uzun süre direndi. Bende direnmek, sabretmek isterim ama gücüm kalmadı ve bu içerisinde bulunduğum durum beni artık çok zorluyor. Hamdolsun bu duruma düşmeseydim inancım bu kadar sağlam olamazdı belki. Ama insan olarak direncimin tükendiğini hissediyorum, elimden duadan başka bir şeyin gelemeyeceği bir durum. Başkalarıyla iştişare dahi edilemeyecek kadar Allahın himayesi altında olan bir durum, bu yüzden maddi manevi elimden duadan başka bir şey gelmiyor. 20 yaşındayım; ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum ve inanın insanlar böyle çaresizken ne yapar bilmiyorum. Benzer durumu yaşayan kardeşlerim var mı? İkilemde kalmak dahi değil, o kadar ne yapacağımı bilemediğim öylece durup sabırla namazla duayla beklediğim bir durum. Şükür Rabbim dualarıma da inayet ediyor ama bu sıkıntım beni nefessiz bıraktı. Bir tavsiyeniz var mı? Böyle bir durumda ne yapılır?

Okudunuz mu?  Açgözlü olmak

Yorum: Kul Çaresiz Kalınca

seyit gazi
konuşmak danışmak istişare etmek iyidir tabi bunları da ehilleriyle yapmak gerekir. bazen o kadar çıkmazda olmadığınızı farkedersiniz, bazen farklı bir bakış açısı dikkatinizi çeker; tabi bunu ağlanma, sızlanma, alışkanlık haline getirme, dedikodu vesilesi haline de getirmemek gerekir. kesinlikle kimsenin derdini küçümsemiyorum, kolaylıkla ukalalık olarak anlşılabiliyor ama bazen insan bir şeyi kimseye anlatamıyorsa, saçmaladığından dolayı anlatamıyor diye düşünüyorum. insan aslında kendisinin de saçmaladığını biliyor, anlattığı zaman karşısındakinin anlamayacağını düşünüyor ve anlatmıyor. halbuki çoğu şey basittir, anlatılabilir, bunu insanların anlamaması için de bir sebeb yoktur. insan hak verilmemekden veya küçümsenmekden korkuyor. tabi ki mahremleri sırları veya dertleri kastetmiyorum. derdi olan için yazdıklarım hariçten gazel okumaktır. insan bazende fazla inceliyor, inceldiği zaman ise gayet açık olan kurana sünnete ve bunların birinci dereceden muhatabı olmuş sahabeye bakması gerekiyor. sahabe ne yapmış sorusu gerçekten çok önemli bir soru, fazla da incelmemek gerekiyor. tabi bütün bu ukalıklarımın karşısında benim derdim şuydu diyebilirsiniz, yapma ya deyip susabilir, Allah yardımcınız olsun diyebilir, yine bir kez daha boş boş konuşmuş olduğumu düşünebilirim. demek istediğim konuşun yani. muhatablarınızla, ehilleriyle konuşun. kendinizi ifade etmeyi kendinizi korumayı öğrenin, uygun ameli yapın ve tevekkül edin. bunları yapmadığınızı da söylemiyorum. aklı başında birisi olduğunuzu da düşünüyorum.

Okudunuz mu?  Cemaatle kılınan farz namaz ve okunan Ettehiyyatu duası

Yorum: Kul Çaresiz Kalınca

mikaela
Öncelikle cevabınız için Allah razı olsun ve Allahta sizden bir sıkıntıyı gidersin. Daha önce bu konu hakkında güvenilir kişilerle( namazında, ibadetinde ve dini bilgisi çok, kalbi güzel) iştişare ettim, o kişilerin tavsiyelerine de uymaya çalıştım lakin benimde elimden bir şeyin gelemeyeceği öylece dua edip beklemelik bir durum. Şikayette değilim her şey sebebiyle gelir insana. Artık o kadar ne yapacağımı bilemedim ve bu konudan darlandım ki internette pek çok güçlü dualar aradım(Allah kulun en sessiz,cılız duasını da duyar lakin elimden geleni yapmak istedim). Buraya da iki başlık açtım bu başlıkla beraber, nasıl dualar edilir, ne yapılır. Üstü kapalı çevremdekilere de ”bazen çok çaresiz kaldığınızda ne yaparsınız” diye soruyorum. Henüz bir yol, bir ışık, bir cevap bulamadığım, zamanı gelmediği için böyle çaresiz hissediyor yoruluyorum belki, bunlarda sızlanma gibi oluyor ama öyle bir durum ki kime ne diyim de medet alayım bilemedim. Dediğiniz de bir parça haklısınız, birazcık saçmaladığımı düşündüğüm lakin saçmalamadığım mantıklı olduğum zamanlarda da içinden çıkamadığım bir durumdayım. Durumumu belki Yusuf peygamberin kuyudaki çaresizliğine belki de Yunusun balık karnındaki yalnızlığına benzetiyorum ama ikisinin de olabilecek en güçlü dost yanlarındaydı. Dua eder, dua beklerim. Ve belki dua tavsiyesi…

Okudunuz mu?  Burçlar Dinimizce Caiz Midir?

Yorum: Kul Çaresiz Kalınca

seyit gazi
amin. Allah sizden de razı olsun . estağfurullah sızlanmak ve saçmalamak kelimelerine özellikle sizin için kullanmamıştım. bazen danışmak veya akıl istemek adı altında, bu işler alakalı alakasız kimselerle sızlanmaya veya bunu alışkanlık haline getirmeye dönebiliyor veya insan kendi söküğünü dikemiyor, kendi dertleri hususunda anlamsızca davrandığını zamanla görüyor, bu anlamlarda söylemiştim. Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Dinden uzak yaşayan kocaya neler tavsiye edersiniz?

mikaela
Hepimizin, teşekkürler.


Vuslat79
Sevgili din kardeşim ;
içinde bulunduğun durum ne bilmiyorum ama sıkıntılı bir süreç diyorsun. Yapman gereken tüm tedbirleri alıp Allah’ a tevekkül etmen.
Sıkıntından seni kurtaracak olan sadece Allah’. tır. Bir sebep yaratır, birseyi vesile kılar, kurtarır. Fatiha suresinde iyyekenestein diyoruz yani yalnızca senden medet umarız.

Okudunuz mu?  Çok Pişmanıım! bunun bir çıkar yolu? NASUH tövbesi etsem olur mu?

Ayrıca sana bazı ayet meallerini paylasacam tefsirlerini okumanı isterim.

Ali İmran suresi :
160. Allah size yardım ederse, artık size üstün gelecek hiç kimse yoktur. Eğer sizi bırakıverirse, ondan sonra size kim yardım eder? Müminler ancak Allah’a güvenip dayanmalıdırlar.

Tevbe suresi:
51. De ki: Allah’ın bizim için yazdığından başkası bize asla erişmez. O bizim mevlâmızdır. Onun için müminler yalnız Allah’a dayanıp güvensinler.

Okudunuz mu?  Aşık Oldum yapmam gereken şeyler nelerdir

Nahl suresi:
99. Gerçek şu ki: İman edip de yalnız Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) bir hakimiyeti yoktur.

Hadid suresi;
22. Yeryüzünde vuku bulan veya başınıza gelen hiçbir musibet yoktur ki, biz onu yaratmadan önce bir kitapta yazılı olmasın. Kuşkusuz bu Allah’a göre kolaydır.

Okudunuz mu?  Erkek arkadaş ile görüntülü konuşmak

Tegabun suresi 11:
11. Allah’ın izni olmaksızın hiçbir musibet isabet etmez. Kim Allah’a inanırsa, Allah onun kalbini doğruya götürür. Allah her şeyi bilendir.


mikaela
İnşAllah, o sebebe , vesileye öyle ihtiyacım var ki. Ayetler çok güzeller, hep dua ederken ihtiyacım olan ayetlermiş meğerse, çok çok teşekkür ederim, çoktan yazdığınız bu ayetleri duama ve ibadetime kattım. Allahta sizden bir sıkıntıyı gidersin.

Bu kategoride yer alan "Selamun Aleykum" de Allah kelimesi nerede geçiyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kul Çaresiz Kalınca Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.