Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Müslümanları Uyarmak

Müslümanları Uyarmak

Moden
Selâmün aleyküm mümsema. Artık yolda yürürken dahi binlerce defa günaha girme potansiyelimizin olduğu bu çağda Allah hepimize yardım etsin. Benim sorum şu: neredeyse her gün onlarca yüzlerce defa müslüman olduğu belli olan fakat yaptığı hareketin veya giydiği kıyafetin yanlışlığından emin olduğum bir sürü insan görüyorum. Namazda beli açılan, daracık kot giyip tüm vücut hatları belli olan, giydiği kıyafetin kıza mı erkeğe mi ait olduğu belli olmayan, basında örtü olan fakat saçları dışarıda olan, pardesü altına pantolon ya da etek giyip baldırına kadar ayağı görünen, sayarken yoruldum mumsema. Gözümü yumup ayaklarımın önüne baksam dahi gittiğim her yerde 1 saniye de olsa gözüm her gün böyle olaylara maruz kalıyor. Bunları uyarmamak bize bir vebale sebep olur mu? Ne zaman gönlümüz rahat İslami bir toplum içerisinde gözümüzü açmaktan korkmadığımız bir topluma ulaşacağız? Bir gün cuma namazında beli açılan bir abiyi incitmeden çok sakin bir şekilde uyardım adam beni dövecekti. Uyarmak ve uyarmamak arasında kalıyorum fikir verir misiniz. Allah herkesten razı olsun hepimize rahmet etsin inşAllah

Okudunuz mu?  Annem benden nefret ediyor küfür ediyor

Yorum: Müslümanları Uyarmak

Omer Faruk
Sevgili genç kardeşim,

İslam, iman, amel ve cihaddır. Asır suresi hangi yolu izleyeceğimizi adım adım anlatır;

1- Asra yemin olsun (önce kendinden başla zamanını iyi kullan, Allah önemli olmayan bir şeye yemin etmez)
2- Eğer zamanını iyi kullanmazsan hüsrana uğraman kaçınılmazdır.
3- Ancak iman edenler, ve sırasıyla şunları yapanlar hüsrana uğramazlar,
4- Hakkı tavsiye ederler
5- Sabrı tavsiye ederler,

Okudunuz mu?  Karşı cinse muhabbet beslemek

İman, amel, hak ve sabır birlikte olmadıkça gerçek uyarı gerçekleşemez. Bunu yapanın zaten sözü de ameli de etkilidir. Müslümanlar genellikle uyarıyı SÖZ zannediyorlar. İyi bir uyarı EMİN olmaktan geçer. İnsanlar size bakınca, esnaf iseniz nasıl esnaf olunur görmüyorsa, öğrenci iseniz nasıl öğrenci olur görmüyorsa, öğretmenseniz nasıl öğretmen olduğunuzu görmüyorsa, eş iseniz nasıl eş olduğunuzu görmüyorsa sözü boşverin kendinize dönün, vesselam!

Okudunuz mu?  Kefareti esirgeme yurduna vermek

Allah hepimizi söylediklerinden önce söylediklerini yapanlardan eylesin. Amin

Bu kategoride yer alan Gök kapıları ardına kadar açılır hadisinden anlamamız gereken nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslümanları Uyarmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.