Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:20
dualar
Yönetici

Dua Etmeyi Beceremiyorum

Dua Etmeyi Beceremiyorum

Kayıtsız Üye
Selanun aleyküm hocam ben kuran ve Arapça bilen bir insanım
Benim sıkıntım dua ederken hiçbir şekilde hocaların ettiği gibi dua edemiyorum ve isteyemiyorum. Sadece ağlayıp Allah’ım günahlarımı afet senin rızanı kazanacağım iş yaptır. Verdiğin nimetlere şükür deyip bitiriyorum. Fatiha okuyorum. İçimden çok şeyler söylemek geçiyor ağlayacağım diye dilim tutuluyor. Sözler boğazımda düğümleniyor. Ben ne yapmalıyım. Çaresizim . Allah’a yalvarmak istiyorum. Konuşmak derdimi anlatmak istiyorum. İnsanlara anlatıyorum benimle dalga geçiyorlar. Ya da anlatmadığım şeylere ekleme yapıyorlar Yapamıyorum. Çevremdekileri de kırıyorum. Ben derdimi Allah’a anlatmak istiyorum. Ağlıyorum. Ömrümü boşa geçirdiğim aklıma geliyor. Büyük günahlar işlemedim ama söylediğim bazı sözlerden örneğin tanıdık Müslüman birisi Hristiyan mıyım dedi . Bende onu yanlış anlayarak eyvah Hristiyan’ım dedi dedi derken ben kendim dedim . Kelimesini kullandım. Bu şekilde dedim dedim diye çok ızdırap çektim. Kelimeyi Şahadet getirdim sürekli tövbe ediyorum . Ama içimdeki kötü düşünceyi atamadım. Ben sirke düşmüş oluyor muyum.

Okudunuz mu?  Evde kavga olmaması için dua

Yorum: Dua Etmeyi Beceremiyorum

Kuldurdileyen
Milletin o özden haberi yok, ceviz budur deyip kabuğunu sever, şekilde hepsi usuldür tarzdır ama hiçbiri ceviz içi tatmamışdır. Yol bilmezin aradığı şekli özü bilen, özünle gel diyene neylesin? İç olmuşsun kabuk mu ararsın. Derdin açtın dalga mı geçerler, geçirene bak ki sen benle dertleş demektedir. Halkla uğraşıp, onları kıracaksan, Ondan şekil dileyceksen var onların yanına kabuksan kabuğunu bulacaksın. İçsen içini. Onu dilersen milleti kırmayı bırak, kendi kabuğunu kır içini bul, kiminle dertleeşceğini gayrı seç.

Okudunuz mu?  Canım annem için şifa duası

Yorum: Dua Etmeyi Beceremiyorum

Kayıtsız Üye
Cevabınız çok anlamlı olmuş. Anladım. Allah razı olsun.

Bu kategoride yer alan Büyüden korunmak için yapılması gerekenler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua Etmeyi Beceremiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.