Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:28
sizden2
Abone

Birinin Yanlışını Başkasına Anlatmak Gıybet Mi?

Birinin Yanlışını Başkasına Anlatmak Gıybet Mi?

mikaela
Mesela bir arkadaşımız var ve bazı yaptıklarının yanlış olduğunu ve niyetinin bize zarar verebileceğini düşünüyoruz, annemize o arkadaşımızın çok da sır sayılmayan bir durumundan bahsetmemiz ve o kişi hakkında duysa hoşuna gitmeyeceği(ondan bana zarar gelicek gibi anne) gibi şeyler söylememiz gıybet ve günah mıdır?

Okudunuz mu?  Psikolojık mide bulantısı

Ya da yakın olduğumuz arkadaşlarımızla durum değerlendirmesi yaparken fikir almak açısından bu kişinin bize karşı hataları ve bazı karalterinde ki yanlışlardan bahsetmemiz yanlış mı?


Yorum: Birinin Yanlışını Başkasına Anlatmak Gıybet Mi?

muvaffak
Zararın, tehlikenin önüne geçmek için biri hakkında konuşmak gıybet sayılmaz. Konuşulan şeylerin oranına dikkat edilmeli, gerekli olmayan ayrıntılara girilmemelidir.

Bu kategoride yer alan Özürlü abdesti ne zaman alınır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birinin Yanlışını Başkasına Anlatmak Gıybet Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.