Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:28
sizden2
Abone

Sarhoş birine selam alıp verilir mi

Sarhoş birine selam alıp verilir mi

murat2003
selamünaleyküm arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu daha var Sarhoş bir insana selam alıp verilir mi 2 sorun ben markette çalışıyorum ve sigara satıyoruz acaba markete giren bir insan sigara satıldığı için selam vermemeli mi çünkü Allah’a isyan içeren bir şeyi satan kişiye selam verilmez diye biliyorum onu satarken

Okudunuz mu?  Ana ve baba bedduası tutar mı?

Yorum: Sarhoş birine selam alıp verilir mi

vel Fecr
ve aleykum selam,
burda sarhoş kim ? Müslüman mı değil mi ? o ahvali sarhoşluk içerisindeyken kişi namaz dahi kılamaz. çünkü bu dinin sorumlu olması için aranan şartlardan biri akıl baliğ’dir. akıl baliğ olmaya neyin selamını vereceğiz. işlediği günahı bilmiyorsa bunun haram olduğunu öğret devam ediyorsa mesafeni koy yoksa sanada sirayet eder.

Okudunuz mu?  Bazı peygamberlere özel isimler

sigara konusuna gelince, sigara satmakta bir beis yoktur. sigaraya haram demek için alim olmak gerekir belirli deliller olması gerekir. sigaraya haram derler sebep ? sağlığa zararlı ?

soruyorum araba kullanmayalım haram neden ? egsoz dumanı var.
cep telefonu kullanmayalım haram neden ? radyasyon var.
Televizyon izlemeyelim haram neden ? göze zararlı.

Okudunuz mu?  Meni gibi meniye benzer şey vedi midir ?

bak akılla giden biri neleri kendine haram eder. sigara içmeyene, sigara haram demek kolaydır.
hatta bazıları haram dedikleri halde içer. soruyorum bir Müslüman bir şeye haram diyip nasıl o ameli rahat rahat işleyebilir. Allah’tan hiç mi korkmaz bu ne hadsizliktir. bu ne cesarettir.

Okudunuz mu?  Çocuk emzirmek namaz abdestini bozar mı ?

Allah muhafaza.

Bu kategoride yer alan Emoji kullanmak haram mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sarhoş birine selam alıp verilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.