Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:28
sizden95
Abone

Mülk Suresini Devamlı Okusam Kabir Azabından Korunur Muyum?

Mülk Suresini Devamlı Okusam Kabir Azabından Korunur Muyum?

sultan_147
Hocam selam olsun tekrardan. Ben günahkarsam ya da gafletteysem mülk suresini devamlı okusam kabir azabı görmekten korunur muyum? Bide ben bir hadis veyahut ayet dinledim televizyondan mümin kişi korku ve ümit arasında olur diyor. Bende öyle oluyor hocam. Mesela kurandan bir ayet ile korku ve ümit arasında olur. Yanlış mı? Bi de cenneti ümit etmek yanlış mı? Çok düşünmek korkmak cehenneme girmekten korkmak yanlış mı? Bide cehennemden korkan kişi Allahtan korkuyodur değil mi? Ben cehenneme girmekten korkuyorum Allahtan da korkmuş oluyor muyum hocam? Ben gerçekten kendimi çözemiyorum bazen hocam gerçekten. Ölümden de korkuyorum gibi yani ölmekten değil de acı çekerek ölmekten korkuyorum hocam. Yanlış mı? Mesela parçalanarak ölmekten korkuyorum. Yanarak bir de. Yanlış mı?

Okudunuz mu?  Garip Kur-an tekniği

Yorum: Mülk Suresini Devamlı Okusam Kabir Azabından Korunur Muyum?

muvaffak
Cenneti ümit etmek yanlış değildir. İbadetleri cennet hedefiyle yapmak hoş görülmemiştir. Rabbin hoşnutluğunu kazanmak, verdiklerini anlamaya çalıştığımızı karşılığında şükür amacıyla ibadet etmemiz gerektiğini unutmamalıyız. Müslüman korku ile ümit arasında olmalıdır, bunda bir yanlışlık yoktur. Cehennemden korkan kişi Allah’ın gazabının dehşetinden korkar. Kötü şekilde, Allahın emrettiklerinden ve yasakladıklarından çok uzak şekilde ölmekten korkulmalıdır. Ölme şeklinin nasıl olacağını bilmiyor olmanın getirdiği dehşetten korkmak gayet doğaldır. Korkuyu kalbe yerleştiren Allahtır. Aşırısından kişi kendini korumalıdır.

Bu kategoride yer alan Gıybet dinlemek günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mülk Suresini Devamlı Okusam Kabir Azabından Korunur Muyum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.