Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
missa
Abone

Allah İnsana Nasıl Cevap Verir?

Allah İnsana Nasıl Cevap Verir?

Kayıtsız Üye
Ben çok zorlanıyorum. Nefes alamıyorum sanki. Hayatım zordu. Çok sıkı ve insana nefes aldırmayacak bir hayattı daha 19 yaşındayım ama ailem çok bunaltıyor ruhumu, annem hep psikolojik hastaydı, hiç bizimle konuşmaz büyü nedeniyle sıkıntısı gelince ağlayıp al canımı Allahım derdi her gün ve intihar ile tehdit ederdi bizi.
Babam ben film izlemek istedim diye 15 yaşında lise öğrencisiyken dövmüştü beni saat 9 da erken uyuyacaksın diye. Hep şiddet ve baskı vardı. Zaten çok da çirkin bir kızım, lise de burnumla dalga geçerlerdi karga burun diye. Okulum da uzadı. Ailem hala aynı ne dışarı çıkmama izin veriyorlar ne de balka bir şey koca yaz köyde oturuyorum ve anneme yardım ediyorum ama ruhum bunalıyor zaten psikolojikmen yıkıldığım zor zamanlardayım, kimsenin hayatına imrenmiyorum ama hayatımda nefes alacak küçük bir kısım olsa olmaz mı…
burada anlatamadığım çook büyük bir bela bir sorun var başımda, dua ediyorum hep Allah’a sığınıyorum ama Rabbim nasıl cevap veriyor bilemiyorum, birazcık yüküm hafiflese rahatlicam ama hafiflemiyor.. Rabbim nasıl cevap verir ne diyeyim de bana cevap versin? Ne diyeyim de bu kulum vAllahi sıkıntı da desin…
sabrım çok bir insandım ama sabrım hiç yok Allah affetsin yaşadığım çok zor şeylrr daha var ve canıma kıymaktan korkuyorum, en geç 1 aya kıyarım canıma. Ben ne yapayım ? Nolur biri okusun yazsın, sabah akşam namaz kılar dua ederim hep küçüklükten beri, Alkaha da hiç umudumu kaybetmedim ama and olsun Allah’a bu psikoloji ile yaşamam bir mucize olur..

Okudunuz mu?  Çocuklara Kur'an öğretme metodları nelerdir

Yorum: Allah İnsana Nasıl Cevap Verir?

seyit gazi
diğer yazdıklarınız hayatınızda sizi aşağı çeken şeylerdir, bunların sizi aşağı çekmesine izin vermeyin. aynı şeyleri kendinize dert edinebilecekken, aynı şeylerle beraber de yaşayabilirsiniz veya bunlardan hoşnut olacağınız şeyler çıkartabilirsiniz. olmasını istediğimiz şeylerin bize ne getireceğini bilemeyiz ki, olmadıkları için bu kadar mutsuz olalım. ayrıca kendi projesi olmayan başkasının projelerinin bir parçası olurmuş. bir takıntı veya saplantı haline getirmeden kendinize hayırlı sağlıklı akıllı adımlar, yol haritaları çizin

Okudunuz mu?  Gusülden sonra abdest alan bizden değildir Hadisi Şerifi doğru mudur ?

hayatın bitmesi diye bir şey yok insan dünya hayatından ahiret hayatına intikal eder dolayısıyla hayattan kurtulmayı aklınızdan çıkarın. burada ne yaparsak ahiret hayatında da onunla karşılaşacağız, ödüllendirileceğiz veya cezalandırılacağız. dolayısıyla intiharı aklınızdan çıkarın. her şeyden önce böyle kelimeleri kullanmayın bile, ne kadar rahat konuşuluyor böyle kelimeler.

Okudunuz mu?  Kıskançlık hastalığından kurtulmak için dua

esas anlatamadığınızı söylediğiniz, başınızdaki büyük bela olarak adlandırdığınız şeye gelince, fazla ince ince ve derin derin düşünüp içinden çıkılmaz bir hale getirmeyin. zahirine göre bakın değerlendirin geçin. islamda vardır bir cevabı. çözüm bile demiyorum çünkü çözüm kelimesi bile olayı inceltir derinleştirir. biz neyi çözelim halbuki cevabı basittir. zahirine göre gözün gördüğü aklın kestiğine göre bir vaziyet alın. işi karmaşıklaştırmayın, abuk subuklaştırmayın, derinleştirmeyin, içinden çıkılmaz bir hale sokmayın. düşünüle düşünüle abuk subuklaştırılanlar çözülmeye çalışılır halbuki cevablar açık ve ortadadır. sadece düşünüp durduklarımıza göre eğilip bükülmezler.

Bu kategoride yer alan Allah neden beni çirkin yarattı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah İnsana Nasıl Cevap Verir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.