Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
missa
Abone

Ölen Eşinin Elbisesini Koklamak

Ölen Eşinin Elbisesini Koklamak

Kayıtsız Üye
Bir insan ölünce onan boşanmış olur eşinden diye duydum. Bir insan ölen eşinin elbisesini koklasa üzüntü ile ve özlediğinden dolayı bu günah mı? Yani namahremin elbisesini koklamış oluyor?


Yorum: Ölen Eşinin Elbisesini Koklamak

Omer Faruk
Eşini özlemek ve onun hatıralarını anımsaya çalışmak gayet insani, islami ve fıtridir. Lütfen başkalarına kulak vermeyin. Eğer yeniden evlenirseniz bu tür hatırlamaları yeni eşinizin yanında yapmamak şartıyla…

Okudunuz mu?  Cin eşya çalarmı?

Yorum: Ölen Eşinin Elbisesini Koklamak

Kuldurdileyen
Ölüm, insanın hakiki hayatına doğmasıdır. Sevgi, üzüntü ve özlem, Allah tarafından yaratılmış ve kullara sınav olarak, sınavlarının belli sürelerinde, ancak Rabbleri tarafından gönüllerine yerleştirilmiştir. Koku da Allah tarafından yaratılmış ve her hayvana ve insana farklı kokular sevdirilmiştir. Cinse de cinsi sevdirilmiştir. Hakiki yurduna göçmüş kulları Allah rızası için sevmeniz, özlemeniz, kokusunu sevmenizde hiç bir sıkıntı olmadığı gibi, Allah rızası için sevdiğiniz her ne varsa güzeldir. Şu var ki sizden ayrılmış kulun, evvelden size baktığını, sizi koruduğunu, yalnızlığınız giderdiğini düşünerek, Allah ın rızası olmayacak şekilde özler, hasret duyarsanız, yalnız ve kimsesiz kaldığınızı düşünürseniz bu güzel değildir. Çünkü evvel de, ahiri de sizi koruyan, kollayan, gerçekten çok seven, hep Rabbinizdir. Kulun bunu anlayamamış olması üzüntü vericidir.

Bu kategoride yer alan Sesli Zikir Caiz midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölen Eşinin Elbisesini Koklamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.