Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
missa0
Abone

Günah Ve Sevapların Yazılma şekli

Günah Ve Sevapların Yazılma şekli

Kayıtsız Üye
Günah ve sevaplarımızı kolumuzdaki iki melek yazıyor diye biliyorum.

Ve mesela kalbimizden geçeni sadece Allah bilir.

Ama anlamadığım bir şey var, mesela kalbimizle düşünce olarak, bir insan kendini kafir olarak hayal etse bu küfür, sevap işlemeyi geçirirse içinden buda sevaptır. Sevap yazılır. Ama melekler içimizi bilmiyor, o zaman nasıl yazıyorlar bu günah veya sevabı? Yoksa Allah kendisi mi yazıyor? Yoksa Allah meleklere söyleyip onlarda öylemi yazıyor ?

Okudunuz mu?  Çocuk gelişimi çocuk sünnet yapılması

Yorum: Günah Ve Sevapların Yazılma şekli

muvaffak
Kalbinizden kafir olduğunuzu geçirirseniz kafir olmazsınız. Bunun ismi vesvesedir. Sevap ve günahın yazılmasını iki kişinin ellerinde not defteri alıp yazması gibi düşünmemelisiniz. İnsan olduğumuzdan diğer canlıların eylemlerini de kendi eylemlerimiz gibi düşünürüz. Kalbinizden kendinizin kafir olduğunu geçirmeyin bu anlamsızdır. Günahların ve sevapların nasıl "yazılıyor" olduğunun keyfiyetine dair ayrıntılar bize ulaşmamıştır. Bundan dolayı boşuna evham yapılmamalıdır.

Bu kategoride yer alan Çocuk istememek eşler için boşanma sebebi olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günah Ve Sevapların Yazılma şekli Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.