Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:50
missa
Abone

Babanın Yanında Uzanmak

Babanın Yanında Uzanmak

Kayıtsız Üye
Babanın olduğu aynı odada, başka bir koltukta uzanmak caizdir. Ama baba bundan dolayı kırılıyorsa, kalbi kırkuyorsa (bunu saygısızlık olarak görüyorsa), o kişi babasının yanında uzanması harammı olur ?


Yorum: Babanın Yanında Uzanmak

muvaffak
Babanın gönlünü alıp kırmamaya çalışmak Allah’ın emridir. Babanız bu tür şeylere kırılıp üzülüyorsa bunları yapmayın. Babanızın oradayken koltuğa uzanmanız müthiş acil ve mecburi bir şey değildir. Anne babaya iyilik edip hoşça yaklaşmak Allah’ın ayette emrettiği bir durumdur. Babanızın gönlü olmamasına rağmen böyle bir şey yaparsanız günahkar olursunuz, yapmayın.

Okudunuz mu?  Sekine ve Celcelutiye İle ilgili Sorular

Yorum: Babanın Yanında Uzanmak

Omer Faruk
< Babanın olduğu aynı odada, başka bir koltukta uzanmak caizdir. Ama baba bundan dolayı kırılıyorsa, kalbi kırkuyorsa (bunu saygısızlık olarak görüyorsa), o kişi babasının yanında uzanması harammı olur ? >
Bu yaptığınızdan dolayı günahkar olmazsınız ama babanızla sevgi bağınızı zedelemiş olursunuz. Hanefi mezhebinde ÖRF (gelenek/görenek) islama aykırı değilse islamın hüküm kaynaklarından sayılıyor. Dolayısıyla hanefi iseniz bunu yapmanız en asgari haliyle mekruhtur.

Okudunuz mu?  Ömer bin Abdülaziz den alınacak dersler ...

Selametle…

Bu kategoride yer alan Gerçekten denizkızı diye bir şey var mıdır? Deniz kızı batıl inançlardan mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babanın Yanında Uzanmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.