Anasayfa
29 Mart 2023, 8:43
sizden2
Abone

Örnek Kitap Kullanımı Kul Hakkı Mıdır ?

Örnek Kitap Kullanımı Kul Hakkı Mıdır ?

FurkanAydn
Selamın aleyküm, ben bu sene üniversite sınavına çalışıyorum, bildiğiniz üzere kitaplarda çok pahalı, kitap ihtiyacım olunca param yetmeyebiliyor, babamdanda sürekli kitap için para istemeyede çekiniyorum, ekonomimiz pek iyi değil, bende bu yüzden okuldaki hocalardan kitap istiyorum, onlarda birsürü örnek kitap oluyor, ve örnek ücretsiz kitap getirtebilme haklarıda var. sağolsunlar onlarda veriyolar ama benim bu yaptığım kul hakkına girermi ? Başkaları o kitabın örnek olmayan haline para verip alıyor, dersine çalışıyor, bende hocalardan ücretsiz şekilde alıp dersime çalışıyorum.

Okudunuz mu?  İstenmeyen şeylerin Yaşanması

Yorum: Örnek Kitap Kullanımı Kul Hakkı Mıdır ?

Kayıtsız Üye
niye kul hakkı olsun güzel kardeşim. talebe ilim taleb eder, ilimde taleb edilmediği istenmediği yerde durmazmış. sen güzelce taleb ediyorsun hocalarında güzelce inisiyatif kullanıyorlar. bu inisiyatifi de zaten yayınevleri temsilcilerine, onlar hocalarınıza bırakmış. üstelik bunları Allah rızası yaparsan da güzel bir ibadet etmiş olursun. yok kul hakkı değildir deyip geçebilirdim veya söz söyleyip üzerime bir sorumluluk almak durumunda da kalmayabilirdim ancak böyle hayır işlerinde bile böyle ikilemlere düşecekseniz, 7 milyar insanın belli ve açık olmayan haklarına takılıp kalacaksanız kimse bir hayır işleyemez, bir iş de yapamaz.

Okudunuz mu?  Herşeyi Herkesi Sildim Doğru Mu?

Yorum: Örnek Kitap Kullanımı Kul Hakkı Mıdır ?

FurkanAydn
Teşekkür ederim, bende daha sonradan düşündüm hoca kendi hakkını bana veriyor isteğince, kul hakkı olmaz ozaman gibisinden…
"Allah rızası yaparsan da güzel bir ibadet etmiş olursun…" dediğiniz ve ondan sonraki dediklerinizi anlamadım biraz daha açıklayabilirmisiniz ?

Okudunuz mu?  Şehit Olmak İçin İllaki ?

Yorum: Örnek Kitap Kullanımı Kul Hakkı Mıdır ?

Kayıtsız Üye
gerçi eksik yazmışım, Allah rızası için çalışırsan bu güzel de bir ibadet olacakdır demek istemiştim. sadece niyet, adetleri ibadete çevirir. adet üzere yaptıklarımızı aynı zamanda Allahın rızasını kazanmak içinde yaparsak, bunlar hanemize sevab olarak yazılırlar. tabi bir sabah namazının farzı veya sünneti değil ancak Allah rızası için çalışmak işini güzel yapmak da değerli bir ibadettir. aslında farzlarını ve sünnetlerini güzelce yerine getirdikten sonra insanlara, tamam kardeşim bizimle uğraşma, nafile ibadetlere de kendini verme, git güzelce çalış, insanların işlerini gör, insanlara yardım et tavsiyesi verilebilir. ne yapılıyorsa yerli yerinde yapmak ve yaptığımız işi güzel yapmak ihtiyaç duyduğumuz bir haslettir. sünnetlerde derece derecedir ve yaptığımız işi güzel yapmak da önemli sünnetlerdendir. diğer insanların, toplumun, herşeyden önce bizim de buna ihtiyacımız vardır.

Okudunuz mu?  Lavabo kenarlarında biriken sular necis midir

bende teşekkür ederim güzel kardeşim. Allah kolaylıklar versin, ilmini istifadeni artırsın.


FurkanAydn
Teşekkürler, sanada kolaylık versin inşAllah, amin

Bu kategoride yer alan Aşk belasından kurtulmanın yolları var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Örnek Kitap Kullanımı Kul Hakkı Mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.