Anasayfa
25 Ocak 2022, 20:58
dinisorular
Yönetici

Vücuttan kıl Koparmak Gusül Gerektirir Mi

Vücuttan kıl Koparmak Gusül Gerektirir Mi

Günahkarlık
Selamun aleyküm arkadaşlar. Kol yada bacaktan bir iki tüy koparmış bulunduktan sonra güsul abesti almamız gerekir mi. Yada kaştan bir iki tüy lütfen cevap verir misinz


Yorum: Vücuttan kıl Koparmak Gusül Gerektirir Mi

Kayıtsız Üye
Aleyküm selam.
Hayır vücuttan koparılan kıl normal abdesti de gusül abdestini de bozmaz.

Okudunuz mu?  Kitaplardan alıntı yapmak

Yalnız Cünup iken vücuttan temizlik veya herhangi bir kasıt ile kıl koparılması ahiret gününde bütün azalarımız ( tırnak ve kıllar da dahil) haşrolunacağından bu hallerde kesilen tırnak veya kıl vücüda cünup olarak geri döner işte bu mekruhtur. Selametle..


Yorum: Vücuttan kıl Koparmak Gusül Gerektirir Mi

Günahkarlık
Çocukluktan beri kıl koparınca gusül alman gerekir denilirdi yanlışmış demekki . Kesin yanlış dimi hocalarım tam emin olmak için soruyorum yanlış anlamayın

Okudunuz mu?  Dedemin toruna zekat verilmeyeceğini bilmeden verdiği zekatı ne yapmalıyım?

Yorum: Vücuttan kıl Koparmak Gusül Gerektirir Mi

ACİLSERVİS
Hayır kıl koparmak veya kesmek ile gusül gerekmez.

Bir Müslüman ilmihal okumak zorundadır. Zorunda kelimesini önemseyin farz gibi bir durumdur. Çünkü dinin kuralları orada toplanmıştır. Ve bu soru gusül gerektiren durumlarda açıklanmaktadır. Gusül gerektiren durumlar meninin çıkışı, cinsel ilişki ve kadınların adet bitiminde olur. Önemli olan çocukluk hatıraları değil ilmihalde yazılan maddelerdir.

Bu kategoride yer alan Çok Az Rüya Görmek Neden Olur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vücuttan kıl Koparmak Gusül Gerektirir Mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.