Anasayfa
23 Şubat 2022, 16:14
sizden2
Abone

Rüyayı Kendin Yorumlamak

Rüyayı Kendin Yorumlamak

18-Unexpected
Selamın aleyküm. İmam Nablusi’nin rüya tabirleri ile ilgili ansiklopedisini buldum bir kitapçıdan ve sipariş ettim. Bu yüzden hem buraya çok fazla rüya yazarak sizin canınızı sıkmak istemiyorum ve hem de rüyalarımı kalkar kalkmaz kendim yorumlamaya çalışarak zamandan tasarruf etmek istiyorum. Aklımda bir soru var, rüyalar bir bütün olarak yorumlanır diyorsunuz;

• Peki rüyayı bir bütün olarak gördük fakat arasında o rüyayla tam alakası olmayan bir kısım var. O rüyayı ondan ayrı mı yorumlarız?

Okudunuz mu?  Namazda huşu nasıl sağlanır?

• Rüyada mesela bir imge gördük diyelim ve hayırlara vesile olan bir şey olsun bu. Fakat rüyanın ilerlerinde ise kötü olan bir imge gördük. Bu rüyada böyle gördüklerimizi nasıl yorumlarız bir bütün olarak.


Yorum: Rüyayı Kendin Yorumlamak

18-Unexpected
Kendi rüyamı yorumlama istiyorum, lütfen, bana nasıl yorumladığınızı öğretebilir misiniz?


Yorum: Rüyayı Kendin Yorumlamak

vel Fecr
ve aleyküm selam rüya yorumlamak herkesin işi değildir.
rüya yorumlamak için iyice bir ilim almak gerekir. önüne geçen rüya yorumlayamaz.
iyi gözüken rüyalarda şeytan olabilir. dikkat etmek lazım.
şer bir rüya gördüyseniz kalktığınızda solunuza tükürün ve tevbe namazı kılın. sünnet böyledir.

Okudunuz mu?  Kalplerin Keşfi adlı kitabın seslendirmesini yapan sesin sahibini arıyorum bilen varmı?

Yorum: Rüyayı Kendin Yorumlamak

misafir1
güzel kardeşim bir rüyanın sadakatinden doğruluğundan emin olunabilir mi, olunamaz. rüyayla amel edilir mi, edilmez. emin olunamayan veya bir ölçüde olamayacak şeylerin üzerine fazla düşmek uygun değildir. rüyalar değerlidir, Allah rasulü asv ashabının gördüğü rüyaları sormuş, yorumlamış; sahabeler de rüyaları yorumlamışlar ancak rüyaların doğruluğundan emin olunamazlar veya rüyalar ölçü olmazlar. rüyalar insana destek olurlar, insan çoğu rüyasını hayra yorabilir veya çoğu rüyasından ders çıkarabilir. insan herşeyden ders çıkarabilir ancak bunlar ölçü olmazlar. güzellerini hayra yor, güzel olmayanlarını soluna üç kere tükürerek boşver.

Okudunuz mu?  Namaz sonrası yapılan tespihat nasıl olmalı

rüyalardan ne öğrenmek istiyorsun. insanın gözünün önündekiler daha açıklayıcıdır, insanlarla doğru iletişim kurmak, insanlarla konuşmak hemen her şeyi açıklayıcı niteliktedir. cevablardan korkanlar, konuşacak veya soracak cesareti olmayanlar, aldıkları veya alabilecekleri cevablardan kaçanlar; akıllarındaki, sormadan aldıklarını varsaydıkları cevablarla yollarına devam ederler. halbuki herşey basit ve açıkdır. bunları muğlaklaştırmanın, bu muğlaklıklar içinde yaşamanın bir alemi yok.

Okudunuz mu?  Muftu-ul Sakaleyn adiyla maruf buyuk Turk alimi

18-Unexpected
Hocam Tohat bunu yapabiliyorsa ben niye yapamayayım ki? Evet rüyaları kesin bir şekilde yorumlayamayız ama en azından doğruya yakın bir şekilde bunu yorabiliriz, öyle değil mi? Bu rüya yazma şeysi bende alışkanlık yaptı ikide bir buraya rüya yazarak hem zamandan tasarruf etmek hem de sizin canınızı sıkmak istemiyorum

Okudunuz mu?  Habeşistan dururken neden taif?

18-Unexpected
Hocam haklısınız ama bence eksiğiniz var ikinci paragrafta. Biraz daha ayrıntı oluşturursam eğer, İnsanlarla doğru iletişim kurmak dediniz, güzel. Diyelim güzel iletişim kuruyoruz, karşımızdaki insanı dost olarak görüyoruz. O da bize dost olarak görünüyor ama yalancıktan. Siz bu dostluğu doğru iletişimle ilerlettiğinizde, o bir zaman sonra size sırtını dönünce ( eğer kişi oldukça duygusal biriyseniz ) üzüleceksiniz. Rüya anlamında en azından size karşı birisinin dürüst olmadığını söylüyor. Şimdi bunun doğruluğu tartışabilir fakat illa böyle bir şey olur büyük ihtimal. Bu yüzden temkinli davranabiliriz demek istiyorum. Geleceği görmek ile alakalı değil bu yazdıklarım

Okudunuz mu?  Günahın affedilmesi ve unutturulması

misafir1
güzel kardeşim doğru iletişim kurmak veya gözün önündekiler söylemi biraz daha derin meselelerdir. daha doğrusu derin değil de, biz yüzeyselleştiriyor veya muğlaklaştırıyoruz. açıkca din düşmanı olan kimseler için istiharelere yatılmaz, açıkca ve basitce haram olan meselelerin de öğrenilecek bir tarafı yokdur. çoğu zaman bunu karşımızdaki kimseye sorarsakda, bunu açıkca söyleyeceklerdir; sen neden bahsediyorsun, ne helali ne haramı diyeceklerdir ama neden ilerletildiği belli olmayan ilişkilerde veya muhtaçlık ve mecburluk üzere ilişkilerde söylediklerin daha çok olur. Allah avc siz kimseye muhtaç değilsiniz bana muhtaçsınız buyurur. yüz kapı çalan da yüz kapıdan kınanmış bir şekilde kovulur. kimseye muhtaç olmadan da, herkesle aynı ilişkileri kurabiliriz. bu ilişkiler de daha sağlıklı olurlar. herkesle doğru veya güzel iletişim kurmak; herkesle daha çok iletişim kurmak, herkese daha iyi davranmak, herekese yakınlaşmak, herkesle içli dışlı olmak anlamına gelmez. bu durum, sonrasında insanların suçlanmasına da neden olur. muhtaçlık üzere kurulan ilişkiler sonrasında da bozulurlar. ben ilişkide bulunduğumuz kimseleri de suçlamıyorum. aynı kimseler bile olsalar sağlıklı ilişki kurulmasını söylüyorum. herkesle aramızda olması gereken, herkese özel bir mesafe vardır az veya çok. bu mesafeyi azaltırsan yakarsın veya yanarsın, artırırsan donar veya dondurursun.

Okudunuz mu?  Batıl inançlarla ilgili sorular

yani gözün önündekiler veya doğru ilişki kurma meseleleri aslında basitlerdir. basitce ve açıkca haram ilişkilerde, menfaat ihtiyaç veya mecburiyet üzere kurulan ilişkilerde; ya niye öyle oldu, niye böyle oldu da denmez. muğlaklıklar içinde de kıvranılmaz. buna rağmen Allah korusun insan yine hoş olmayan şeylerle karşılaşabilir ama bunların % 99, 9 u ile uğraşılmamış olur. zamanla hikmet ve ferasetle birlikde böyle olacakdır, bunlar da ekstra ulaşılmaz kabiliyetler değildir. dünyaya meyletmezsen, haramlara itibar etmez arzularının aklına galebe çalmasına imkan vermezsen, her şey kabak gibi ortaya çıkar. Allah korusun arzuladıklarımızla kendimizi büyüleyen, algılarımızı bozan biziz. mesele zaten en başından beri kabak gibi ortadadır diyorum ben

Bu kategoride yer alan Eşim saçımı uzatmamı istiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyayı Kendin Yorumlamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.