Anasayfa
21 Aralık 2022, 19:24
Namaz
Abone

Mesbuk Tahiyyattan Sonra Dua Okursa Sehiv Secdesi Yapması Gerekir Mi?

Mesbuk Tahiyyattan Sonra Dua Okursa Sehiv Secdesi Yapması Gerekir Mi?

Ömer fatih
Mesbuk tahiyyattan sonra dua okursa sehiv secdesi yapması gerekir mi? Evet arkadaşlar imama sonradan uydum son oturuşta tahiyyatan sonra dua okunmandan şehadet tekrar ederek imamın selam vernesini bekleyecekmişiz ama ben mesbuk olduğumu unutarak salli barik ve rabbenayıda okudum sonra imam selam verince kalkıp rekatı tamamladım sehiv secdesi yapmam gerekir miydi?

Okudunuz mu?  Geçmiş kaza namazı nasıl hesaplanır?

Yorum: Mesbuk Tahiyyattan Sonra Dua Okursa Sehiv Secdesi Yapması Gerekir Mi?

Ensar
Sehiv secdesi imama ve tek başına namaz kılana vacibtir. İmama uyan kişi namazında yanılırsa onun üzerine sehiv secdesi vacib olmaz. Eğer İmam yanılmışsa cemaatin ona uyması vacib olur. Bu itibarla mesbuk kimsenin yaptığı hatadan dolayı sehiv secdesi yapmasına gerek yoktur.

Bu kategoride yer alan Seferi İken Kazaya Kalan Namaz Nasıl Kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mesbuk Tahiyyattan Sonra Dua Okursa Sehiv Secdesi Yapması Gerekir Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.