Anasayfa
6 Nisan 2023, 16:10
missa0
Abone

Deri Koparmak Abdesti Bozar Mı

Deri Koparmak Abdesti Bozar Mı

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm.
Alışkanlık oldu ve sürekli tırnaklarımın etrafındaki deriyi kopartıyorum…kan akınca tabi ki namaz abdest bozulur ancak, su akması halinde soyulan yerin BÜYÜKlüğünün namaz abdestini bozup bozmayacağı hakkında bilgi verir misiniz. özellikle de soyulan yerin büyüklüğünün bozup bozmayacağı ve de SİLMEmemiz halinde kuruyunca su ya da kanın abdest hakkında ki hükmü için bilgilendirir misiniz.
Saygılar…
Allah’a emanet…

Okudunuz mu?  İstişare Nedir ve Nasıl Yaplmalıdır?

Yorum: Deri Koparmak Abdesti Bozar Mı

misafir1
kardeşim benim böyle ciddi bir alışkanlığım olmadı da, bir ara elim tırnağım ağzıma giderken sonuçda insan eti yenmesi helal etler arasında geçmez, ben temizim temiz şeyler yerim gibi düşünmüştüm ve bana parmağın kenarları veya tırnaklarım falan afedersin eşşek eti gibi gelmeye başlamış iyice tiksinmişdim. baktığın zaman biri et biri tırnak, diğeri de başka bir haram etin eti veya toynağı. domuz etini eşşek toynağını ağzında gevip gevip atıyor musun. yani helaldi haramdı bunları söylemiyorum, ben böyle tiksinmişdim seni de kastetmiyorum ama sen de böyle tiksinebilirsin.

Okudunuz mu?  Allah'ın ismini kullanıcı adında kullanmak

Yorum: Deri Koparmak Abdesti Bozar Mı

Ensar
Vücuttan kopan deri parçası ne büyüklükte olursa olsun absesi bozmaz. Kan akmadığı müddetçe herhangi bir sıkıntı yoktur.
Vücuttan yara altından akan su sahih görüşe göre bu su kan hükmünde olmaktadır. Başka görüşlere göre isede bu su abdesti bozmaz. Örneğin kişi uyuz yada çiçek çıkardıysa ve bu durumda su çıkarsa sıkıntı yoktur. Çünkü bu hastalıklar zaruret halidir.

Okudunuz mu?  Müslüman kadın isimleri

abdest deri koparsa

Bu kategoride yer alan 4 büyük melek dışındaki melekler ve görevleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Deri Koparmak Abdesti Bozar Mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.