Anasayfa
11 Ağustos 2022, 4:31
sizden09
Abone

Lisede Ve Ortaokulda Zulme Uğradım Ne Yapmalıyım

Lisede Ve Ortaokulda Zulme Uğradım Ne Yapmalıyım

42enver99
Ortaokul ve lisede zayıf uzun boylu olduğum için bana küfürlü lakap taktılar çok dayak yedim. Lise bitti hala etkileri bitmedi karakterim ve psikolojim bozuldu. Asosyal oldum evden dışarı çıkmıyorum içe kapandım bunlar yüzünden okuldan dersten felan koptum içim almıyor. Okula ne zaman gitsem zulüm gördüm. Üniversite sınavına girdim kazanamadım.

Bunlar bu dünyada olmazsa bile öbür dünyada bunların hesabını versin istiyorum özellikle bu dünyada.

Okudunuz mu?  Öbür dünyada gözüm kör olsun diye yemin etse ve yapmasa ne olur?

Ne yapmalıyım? Güçlendiğim zaman hepsini döveyim mi? Beddua mı edeyim ? Allah’a mı bırakayım? Etkili beddua nasıl ederim?


Yorum: Lisede Ve Ortaokulda Zulme Uğradım Ne Yapmalıyım

misafir1
insan hoşlanmadığı davranışlar görür, hayatı bu şekilde anlamlandırır. işin kötü tarafı, aradan vakit geçer insan o zaman hissetiklerini unutmaz ve hayat öyle zannetmeye devam eder. hoş olmayan davranışlarla karşılaşmış olabilirsin ama esas önemli olan hayatı öyle anlamlandırmaya devam etmemen. geçti gitti. ya işte geçmedi demek insanın kendi tercihidir. bunlar bazen de insanın kendisine mazarette olurlar. Allah korusun arada kötü insanlar çıkabilirler, böyle kimseler karşı daha mesafeli daha korumacı da davranabilirsiniz ama hayatı bu şekilde anlamlandırmak insanın kendisine yapacağı bir kötülükdür.

Okudunuz mu?  Lanetlimiyim???

aşık der ki inci tenden, incitme incidenden, kemalde noksan imiş, incinen incedenden demişler. biraz amiyane söyleyeyim madem itin teki, ne diye inciniyorsun ki. adam olan incitmez adam olmayandan da incinilmez. insan incindiğinin aşağısındadır. kendisini inciten kimseyi veya insanları kendisinden yukarı bir yere koyuyordur. gerek yok yani. gençlik zamanı olabiliyor da böyle tiplerden uzak durun uğraşmayın zarar görecek olursanız da sorumlu kimselere veya polise şikayet edin geçin. geçen birisi canımın sıkkın olduğunu zannetti, ne oldu canını kim sıkdı dedi. genel tabirdir plakasını aldın mı gidip bulalım dedi. ne yapayım gideyim canımı bir daha mı sıksın dedim. gerek yok hayırsız uğursuz insandan uzak durduğun kar, birbirlerini yesinler. zaten bunlar anca kendi etrafında dolanan insanlara musallat olurlar. kendi halinde olan birisi, bunlarla muhatab bile olmazlar ama insan iki dayak yiyince veya egosunu tatmin etmek için veya sözde kabadayı takılacam diye cello bello tiplere takılıyor, peşlerinde dolaşıyor, sonra onlarda buna salça oluyor. yoksa Allah korusun kimse kimseye fazla bulaşmaz, herkes işine gücüne bakar. ufak tefek şeyler içinde insanlarla yüz göz olmazsın olur gider.

Okudunuz mu?  Kul hakkı yiyen kişi hak sahibine uzaklıktan dolayı ulaşamıyorsa onun adına sadaka verebilir mi ?

nasıl istiyorsan beddua edebilirsin, böyle uğursuz adamlara beddua etmene de gerek yok iflah da olmazlar zaten ancak takılıp kalmak sana zarar. Allah a havale et geç


Yorum: Lisede Ve Ortaokulda Zulme Uğradım Ne Yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Böyle lakap takan insanlar genelde zaaflı, kendinde bir eksiklik hisseden insanlardır, sağa, sola bu şekilde saldırarak kendi eksikliklerini kapatmaya çalışıyorlar, hayat mücadele dünyası her anlamda gerek ekonomik gerekse sosyal yaşantımızda, hiç birini umursama, sahten zamanla böyle eleştirileri şimdiye göre hiçde umrunda olmayacak, bir büyüğün olarak tavsiyem, geceni gündüzüne kat, iyi bir üniversite kazan, kendini güven duygun artacak göreceksin toplumda saygı duyacak bir yere geleceksin, ama mutlaka, ama mutlaka, ama mutlaka iyi bir üniversite iyi bir bölüm kazanmanı temenni ederim,

Okudunuz mu?  İftiraya uğradım ne yapmalıyım ?

Yorum: Lisede Ve Ortaokulda Zulme Uğradım Ne Yapmalıyım

gimsangoksel
Enver kardeşimiz merhaba, insan bunu sormadan geçemiyor aileniz buna engel olma adına bir şey yapmadı mı? Bu okulda olan öğretmenler vs. size talep ettiniz de yardım etmedi mi? Bunlar doğal sorular. Zira siz öyle etki altında olduğunuzu yazmışsınız ki sınav başarınızı buna sebep gösteriyorsunuz. Yaşınız kaç mesela? Bu kin duygusunu yenmeniz gerekir öncelikle, alaylar küfürler vs sıklıkla okullarda veya sokaklarda olan mevzularla bilinen bazı olumsuzluklar. Her insanın yaşadığı ve yaşadıktan sonraki etkisi farklı olabilir. Anlattığınız ölçüde belki de sizin bir rehberlik yardımı almanız gerekiyordur. Artık okul bitti, hem zayıftım uzun boyluydum demişsiniz dedim ya bunların açılımı olmalı boyunuz kaç, kilonuz nedir? Dert ettiğiniz şeylerin çözümü için verileri bildirirseniz size faydalı olacak insanlar olur çevrenizde.

Bu kategoride yer alan Zina yapan kişi mümin biri ile evlenmesi günah haram diyor ayette. Bu durumda evlelenler haram mı işlemiş olur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Lisede Ve Ortaokulda Zulme Uğradım Ne Yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.