Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:45
Gusul
Yönetici

Ayak Tabanında Siyah Lekeler Gusle Engel Mi

Ayak Tabanında Siyah Lekeler Gusle Engel Mi

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm sitede çok dolaştım ve soruma tam olarak cevap bulamadım aynı konuyu açmışsam affola… ben köyde yaşıyorum dolayısıyla toprak boya vs ile hep iç içeyiz sorum şu şekilde benim ayağımın altı böyle siyahlaşıyor bu topraktan yani deriye toprak yada kir yapışıyor son bir senedir bana zulüm gibi gelmeye başladı bu durum altını bazen tırnak makasıyla bazen zımpara gibi bıçakla temizlemekten yoruldum eminim ki bu işlem bu kadar zor değildir aynı şekilde tırnaklarımda öyle toparlayacak olursak bu ayak altı ve tırnak içi ve tırnak etraflarında gözüken siyahlık kir zarurete girer mi ? Bir yeri sabunla yıkadıktan sonra kir hala varsa bu gusletmeye engel midir cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Eşler birlikte banyo yapıp gusül abdesti alabilirler mi

Selamın aleyküm çok aradım ama tam olarak bir cevap bulamadım soruma. Köyde yaşıyorum ve ayağımın altı ve el ayak tırnak içleri hep siyahlaşıyor kir topluyor özellikle ayak altım eziyet vermeye başladı sorum şu şekilde köyde yaşadığım ve sürekli toprak içinde iş yaptığım için oluşan bu lekeler zarurete girer mi daha da basitleştireyim sorumu bir yeri sabunla yıkadıktan sonra bir kir hala kalıyorsa bu durum gusül almaya engel mi

Okudunuz mu?  Ağda yapmak koltukaltı kıllarını almak bıyıkları almak abdesti bozarmı

Yorum: Ayak Tabanında Siyah Lekeler Gusle Engel Mi

Ensar
Aleyküm selam. Ayakta veya elde herhangi bir leke bulunursa bakılır; eğer kir deri üzerinde bir tabaka oluşturmuyor ve suyun deriye ulaşmasına engel olmuyorsa abdestiniz geçerli olur. Ancak, bahsettiğiniz kir seri üzerinde bir tabaka oluşturuyorsa abdestiniz geçerli olmaz. Bu kritere göre sorununuzun cevabını kendiniz bilebilirsiniz.

Bu kategoride yer alan Gusül ve vesvese başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayak Tabanında Siyah Lekeler Gusle Engel Mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.