Anasayfa
4 Eylül 2022, 12:12

Takipçi Scrip Satışı Yaptım. Haram Mı İşledim? Ne Yapmalıyım

Takipçi Scrip Satışı Yaptım. Haram Mı İşledim? Ne Yapmalıyım

ilimyolu
Bilindiği itibariyle sosyal medya , özellikle instagram çok yaygın. Ve herkes takipçi alımına koşuyor. haliyle bu bir iş haline gelmiş durumda. Çoğu kişi tüm kazancını sadece buna bağlamış . Asıl soruma geçeyim.

Okudunuz mu?  Zihin nasıl boşaltılır?

Smm panel scriptleri vardır sitelere kurulan , takipçi satışının yapılmasını sağlamak ve kolaylaştırmak için ( örnek olarak bir site vereyim http://Muhammedinan.com.tr) kişi , örnek olarak vermiş olduğum siteye girer . kayıt olur ,bakiye yükleyerek takipçi abone beğeni vs alır. Ben bu sitedeki scriptin satışını farklı bir arkadaştan kar yapmak amacı ile 1500 tl ye aldım . Ve bu scripti satmaya başladım . kar da yaptım 3000-5000 tl arası kazandım . fakat bir kaç zamandır durmadan aklımı kurcalıyordu. bir araştırayım dedim https://sorularlaislamiyet.com/sosya…k-caiz-midir-0 buradaki konu gibi konulara yani caiz değil ibaresine denk geldim. şimdi sormak istediğim şey şu : kişiler takipçi satıyor. aldatma içerik olduğu için caiz değil. peki ben bu temayı o kişilerin sitelerine ücreti mukabilinde kurdum ve bir nevi günaha girmelerine sebebiyyet vermiş oldum . ne yapmam lazım. Helal haramı düşünen birisiyimdir. Keşke ilk başta bu konuyu düşünmüş olsam ve hiç bulaşmasaydım ama oldu bir kere . ne yapmam lazım . parama haram bulaştı mı ? haramı nasıl temizlerim ? detaylı bir cevap verirseniz çok müteşekkir olurum.

Okudunuz mu?  Yemin keffareti nedir ve nasıl verilir

Yorum: Takipçi Scrip Satışı Yaptım. Haram Mı İşledim? Ne Yapmalıyım

Ensar
Sevgili kardeşim haram belli helal bellidir. Eğer sizin içinize sinmeyen birşeyse bu şeyi yapmayın ve helal yol olan şeyleri tercih edin. Eğer yaptığınız şeyi geri alma varsa alın ve karşılığında aldığınız parayı iade edin ve Allah’a istiğfarda bulunun. Birkaç lira kazanacam diye asıl olan emeğinize haram karıştırmayın.

Bu kategoride yer alan Koltuk Altı ve Etek Traşı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Takipçi Scrip Satışı Yaptım. Haram Mı İşledim? Ne Yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.