Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:31
missa0
Abone

Camide İkinci Ve Sonraki Saflarda Saf Düzeni Nasıl Olmalı

Camide İkinci Ve Sonraki Saflarda Saf Düzeni Nasıl Olmalı

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum,
Değerli Hocam, geçenlerde camide farz namazına durmak üzereyken imamın arkasında yanılmıyorsam 3 veya 4 saf tam olarak dolmuştu ve geride kalan ben dahil 7 veya 8 kişi tam olarak imamı ortamıza alacak şekilde en arkada tam ortadan saf tutmaya başladık. Fakat hocamız bizleri ikaz ederek ortadan değil sağ taraftan saf tutmaya başlayın diye ikaz etti. Bizlerden bir kaçımız kendi aramızda mırıldanarak safın ortadan tutulmaya başlanması gerektiğini söyledik ama yine de hocanın dediği gibi yapıp camide olmadık bir tansiyonun yükselmemesi için sağ taraftan başlamak suretiyle sola doğru safı genişlettik. Bu konuda hocamızın bizleri yanlış yönlendirdiğini düşünerek ALO Fetva 190 hattını arayarak hiç kimseyi rencide etmeden bu konuyu camimizin adını veya hocamızın ismini vermeden izah ettim. Fetva hattındaki hocamızda bana bu uygulamanın yanlış olduğunu ve safların her zaman imamın arka hizasından yani tam ortadan iki yana eşit yayılması gerektiğini söyledi. Bu konuda hocamızı üzmemek ve yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için hocamızla da istişare yapmadım. Ama birçok kaynaktan edindiğim bilgiler bu konuda haklı olduğum kanısındayım. Siz değerli hocalarımın bu konudaki değerli yorumlarınızla beni aydınlatırsanız çok memnun olurum. Allah’a Emanet Olunuz.

Okudunuz mu?  Şüheda-i Uhud duasının açıklaması ve hikmetleri nelerdir

Yorum: Camide İkinci Ve Sonraki Saflarda Saf Düzeni Nasıl Olmalı

ACİLSERVİS
Cemaat hocanın tam arkasında ortada saf tutar. İki kişi bile olsa hocanın hizasında ortalı şekilde durur. Sonradan gelen kişi sağ tarafı uzatacak şekilde durur. hocanın hizasında sağ daha uzun ise sol tarafa geçer.
Bunu hoca ile konuşmak daha doğru olur çünkü daha sonraki vakitlerde aynı hatalı yönlendirmeyi yapabilir.

Okudunuz mu?  Sıtkı ASLANHAN Kimdir?

Yorum: Camide İkinci Ve Sonraki Saflarda Saf Düzeni Nasıl Olmalı

Kayıtsız Üye
Hocam bu dediklerinizden imamın hemen arkasındaki ilk safta yapılması gereken saf düzeninin nasıl olacağını anlıyorum ve dedikleriniz çok doğru. Ben sorumda şunu soruyorum; Birinci sıra saf doldu, ikinci sıra safta tamamen doldu ve diyelimki en arkada 5-6 kişi kaldılar, bu insanlar üçüncü sıra safta nereden başlayacaklar saf tutmaya. Selametle.

Okudunuz mu?  Necasetler Neyle ve Nasıl Giderilir?

Yorum: Camide İkinci Ve Sonraki Saflarda Saf Düzeni Nasıl Olmalı

ACİLSERVİS
Kaç saf olursa olsun imamın tam arkasında ortada duracaklar.

Bu kategoride yer alan Kızım beni dövüyor,ben ne yapmalıyım bir yol gösterin. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Camide İkinci Ve Sonraki Saflarda Saf Düzeni Nasıl Olmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.