Anasayfa
7 Kasım 2023, 22:46
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihâre Namazı

İstihâre Namazı

Bilgi edinen
Selamün Aleyküm kardeslerim,

benimde bir sorum olacakti. İstihâre Namazini kilmak istiyordum. Fakat vakit sabah namazı oldu diyordu. Sabah namazından sonra nafile namaz kilmak tahrimen mekruh diye biliyorum (harama yakin). Yani su an İstihâre Namazini kilamiyorum. Simdi o mekruh Plan zaman sabah namazının girdigi vakitmi yoksa sabah namazı kilindiktan sonra olan vakitmi?
Kisacasi sorum sabah namazının vakti girip sabah namazından önce İstihâre Namazini kilip sabah namazını kilabilirmiyim?
Cevaplar için Allah simdiden razı olsun.

Selametle.


Yorum: İstihâre Namazı

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Sabah namazından sonra güneş doğana kadarki vakitte nafile namaz kılmak mekruhtur. Bundan dolayı ancak bir gün sonra kerahet olmayan vakitte kılınabilir. Aslında istihare namazının vakti yatsı namazından sonra ve uyumaya geçmeden önce kılınmasıdır.


Yorum: İstihâre Namazı

Bilgi edinen
Allah razı olsun kardesim. Sorumun cevabini aldim.
Öyle sormamin sebebi ise, biraz degisik calistigim için Eve gec geliyorum. Bu yönden yatsıyı kıldıktan sonra sadece bir kaç saat uyuma imkani oldugu için Sabah namazını da kilip, ardindan istihare namazını kilabilirmiyim diye sordum.
Yeniden Allah Cümlemizden razı olsun.

Okudunuz mu?  İstihare namazı mustafa karataş

Esselemün Aleyküm.


Yorum: İstihâre Namazı

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ben bana görücü gelen biri için yatm olumlu olumsuzmu diye tabakta yesili sarılı erik gördüm aynı gün komşunda yattı benim için oda hatırlamıyorum ama huzurlu uyamdim dedi sizce napmalıyım


arifselim
Aleykum selam. Rüyan çok hayırlıdır ve olumlu anlamda olup mutlu bir evlilik yapmak manasına işaret eder. Yinede bu sonuçta bir rüyadır ve kesin diye bir şey yoktur. Mutlaka istişareler ederek bir karar vermek en doğru olanıdır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum istiarede olumlu rüya gördüm tam evet diyecektim fakat annesinin yüzünden tavırları hoşuma gitmediği için son anda vazgectim bir insan evladının iyiliğini mutluluğu ister fakat kadının gözü doymadığı için evladının geleceğini karartıyo bnde kendı hayatımı karartmamak için son anda vazgectim szce doğru kararmı verdım istıarede olumlu görüpde


arifselim
Aleykum selam. İstihareye uymak ne farzdır nede vaciptir. İçi rahat etmeyen kimse yani olumsuzluklar gören kimse rüyası istiharesi olumlu olsa da kesin bildiklerine uymalıdır. Doğrusunu yapmışsın Allah’ın izniyle.


Kayıtsız Üye
Teşekur ederim bilgilendirdiğiniz için Allah razı olsun

Okudunuz mu?  İstiharede tanımadığın bir erkek görmek

Fatma34
Selamın aleyküm, hayatımda biri yok merak edip istihareye yattım, rüyamda havuz desem değil deniz desem hiç değil aydınlık bir mağarada oluyorum ama çok güzel bir mağara, mağarada yüzüyorum sonra ben oturuyorum, bir erkek yanıma yüzerek geliyor bacağıma dokunuyo parmak ucuyla başı eğik, bu arada ikimiz de çıplağız ama edep yerlerimizi görmüyorum, sonra mağaranın üst katına çocuğun annesi oluyomuş beni çıkarıyo, ben saçlarımı kurularken karşıda mağara görüyorum zifiri karanlık ama birden aydınlanan, karşıda büyük altın sandık vardı işlemeli bordo taşları olan, sonra arkadan görüyorum kendimi saçlarımda parlak, birden bire arkadaşımla ümre dönüşünde oluyorum, arkadaşım bana yeni ama bir tanesinin önü açık aynı olan ama biri tam olmayan ayakkabı veriyo, sol ayakkabı önü açıktı, üzerimde ferace şal oluyodu, arkadaşıma diyorum kii zemzemleri aldın mı ? Oda aldım diyo 2 büyük bidon zemzem taşırken, 2 tane kız kardeş benimle konuşmaya çalışıyo sonra biri diyo kii bana mustafa hoca neden o kadar ilimli nurlu her dediği oluyo dinine düşkün ibadetlerini aksatmıyo sanıyosun diyo, ( bu arada mustafa hoca hiç aklımda yoktu bizi mekkeye götüren hocaydı gerçekte ) bende nasıl diyorum, kız perdeli bir yere giriyo duvar delme makinası sesi duyuyorum, arkamızda da 3 orta yaşta adam bizi yere yatmış gözetliyo ama kızın taşların arasından çıkartmaya çalıştığını istiyomuş meğer onlarda, kız bana yeşil ama o kadar güzel dolgun bir yaprak veriyo ki, aradığım herşey sende diyerek yaprağı öpüp kokluyorum tebessüm ediyorum, arkadaşımla yola devam ediyorum, iki kardeş de arkamızdan geliyolardı… sizce hayırmı neye işaret merak ediyorum, ilk defa yattım daha önce çok kişiye yattım, ne zaman yatarsam yatıyım hep uzun görüyorum, diğer gördüklerim arkadaşlarıma aileme beni yatıranların kii verdiğim detaylara kadar çıktı, hiç bahsetmedikleri halde, normalde zor rüya gören biriyim, ama görünce çıkıyo… yorumlar mısınız?

Okudunuz mu?  İstiharede görülen renklerin anlamları

gün de teyzemler bana beyaz gold elbise getirmişlerdi hediye elbise o kadar güsel dii kiii 🙈 sonra teyzwmler yok köuyo tanımadığım kalabalık misafir oluyo evimizde çok ferahtı hatta diyorum kii ev ne kadar aydınlık maşAllah, birde misafir çocuğu vardı yeşil gözlü takım elbiseli 3 yaşında kıvırcık saçlı, çocuğa diyorum kii senin annen baban renkli gözlü değil sen nerden oldun böyle, ben senin çocuğunum topluma hayırlı bir evlat olucam diyo erkek çocuğuydu mavi takım elbiseydi ay çok tatlıydı yaa 🙈ben ilk defa kendim için istihareye yattım arkadaşlarıma yattığımda da böyle uzun şeyler görüyodum çıkıyodu, annemlerde beni yatırıyo, normalde hiç de rüya göremem, gördüğümde çıkar, ama kendime ilk defa yattım, neden daha önce yatmadığımı da bilmiyorum🙈 2 gün niyetim eş çocuktu sadece çocuk gördüm eş yoktu eş misafir beyaz elbise … sizce hayırmı ne demek ? Bu arada 3 qün yatışım olucak hepsini size yazıcam🙇♀🙈 kalktığım da 1, 2, gün içim ılık ılıktı mutluydum kaç kere anneme anlattım bilmiyorum🙈 Allah rızası için yorumlar mısınız🙈

Okudunuz mu?  İstihare nasıl yorumlanır

arifselim
Aleykum selam. İlk gördüğün rüya hem çok karışıktır hemde bu şekilde bir istihare olmaz. İstihare yapmak için bir konuda kararsız kalmak gerekir. Durup dururken istihare yapmanın bir manası olmaz. Diğer rüyanın yorumu da olmaz. İstihare Allah’tan bir işaret dilemektir ama iki arada kaldığında istihare yapılır.


Kayıtsız Üye
Hocam Evlilik ve Eğitim gibi durumlarda ne şartlarda istihare yapmalıyız? Evlilikte henüz bir karar yokken istihare geçersiz olur diye okumuştum bu forumda benim henüz öyle bir durumum yok lakin ben çok nadir rüya gören biri olarak istihare namazından sonra rüya,rüyalar gördüm hocam? Beni bu konularda biraz aydınlatır mısınz? Allah Razı Olsun.

Okudunuz mu?  İstiharede karışık rüya görmek

arifselim
Evlilik konusunda ilk önce evleneceği kişi hakkında yeteri kadar araştırma ve danışmalar yapmalıdır. Bütün bunlara rağmen kararsız kalan kişi ancak o zaman istihare yapabilir. Eğitim gibi konularda ise yine aynı şekilde ve özellikle de o alanda uzman olan kimselere danışarak hareket etmelidir.

Ayrıca istiharede esas önemli olan rüya değil, senin kalbinin hangi yöne meylettiğidir. Yani kalbe gelen olumlu yada olumsuz olan his en isabetli işaret olur.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben istihareye yattım rüyamda bir okulun içinde elimde beyaz sütlaç gördüm tatlı onu yiyordum sonra bir hocanın odasına girdim kapının arkasına baktıgımda tepsinin içinde beyaz lokumlar gördüm sonra odadan hoca beyaz bir kâğıt verip beni baska hocanın odasına yolladı sonra ben odanan çıktım sınıfın içine girdim sınıfın içine girerken sanki sınıf değil yeşil ağaçların arasına giridm böyle gördüm

Okudunuz mu?  İstiharede birşey görmemek ne anlama gelir?

Tohat
Merhaba. Rüyanızı güzel hislerle anlatmanız kalpten hissettiğiniz güzel duyguların etkisi diye düşünüyorum ve buna bağlı olarak, rüyanızı ele alarak da hayırlı olduğunu söyleyebilirim. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır tabiki.


Kayıtsız Üye
hayırlı günler. üç aylarda olduğumuz için gece sahur yaptıktan sonra bir konu için istihare namazına yattım. rüyamda arabaya biniyorum bir petrol ofisinden yakıt alıyorum ama ücretini vermeyi unutuyorum. daha sonra diploma almak için ankaraya gitmem gerekiyor. tam hatırlamıyorum ama arabayla ankaraya giderken yakıtın parasını veriyorum sanırım. ancak ankaraya gidip döndüğüm kısmı yok. diplomayı almış şekilde geri dönmüş oluyorum. renk görmedim. cevabınız için şimdiden teşekkürler.


Tohat
Hayırlı günler. Önündeki engellerin kalkması ve istediğine nail olup başarılar elde ederek istediğin bir konuma gelmene delalet eder. Fakat istihare rüyadan ziyade his olduğundan uyandığında ne hissettiğine de bakman icap eder. Doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.


Mmmmmrrvvv
Ben rüyam da kırmızılı büyük papağanlardan gördüm arkadaşım bulmuştu ben de onu aldım bana hemen geldi elimde filan durdu. Konuşup tekrar edebiliyordu bazı şeyleri alıp arabayla başka bir yere gittik orada kayboldu gibi oldu ama sonra Bidaha geldi yanıma Allah aşkına bunu yorumlayın erkek arkadaşımla ilgili yattığım bir istihare bu olumlu mu olumsuz mu oluyo. Benim his olarak istem yada isteksizlik yok lütfen yardım edin

Okudunuz mu?  İstiharede birden fazla renk görmek

Tohat
Hayırlı günler. Papağanın tabiri hayırlıdır ve kısmet, şans, yenilik ve gelişim olarak tanımlanmaktadır. Bu güzelliklerin beraberinde karşılaşacağın ufak çaplı sorunlara da işaret etmektedir. Bu açıdan istiharenin olumsuz olduğunu söylemek gerekmez. Allah en iyisini bilendir.


Kayıtsız Üye
selamünaleyküm ben evlilik için sevdiğim kişiyi beklemem hayırlı mı diye istihareye yatmıştım. normalde çarşaflı peçeli harama helale dikkat etmeye çalışan biriyim ama rüyamda açıktım kırmızı çiçekli gömlek ve dar bir pantolon giymiştim komşular sorarlarsa güya mahallede böyle giyiniyordum. elimde pembe renkte biri eskimsi uçları kırık diğeri sağlam iki kova vardı. kırık olanı sağlam olanın içine koyuyordum ve mahallemizin yokuşundan bakkala gitmek için iniyordum. ekmek alacaktım ama bakkalın ekmek dolabının önünde iskemlede oturmuş orta yaşlı bir adam var diye içeriden almayı düşünüyordum ki bakkalın kapısının önünde üst üste ekmekler ve onların üstünde de simit vardı ama yine ekmek için sıraya giriyordum. sıra bana gelmişti ekmek ve süt aldığım sırada sarışın bir kız sıra için bana çıkışıyordu bende ona cevap verip susturmuştum. ben sütü şişesiyle alırken tırnağım camı naylon gibi rahatlıkla delmişti ama kovaya bırakırken şişeden süt hiç akmıyordu ben ekmekle sütü alıp yokuşu çıkarken annem çarşıdan geliyordu oda ekmek ve simit almıştı. ben simitten bir parça alıp ısırırken komşumuzla kız kardeşi ve kız kardeşinin oğlu bizle yokuşu çıkıyordular. ben haram diye oğlandan uzaklaşıyordum oda beni takip ediyordu. sağa geçsem sağa, sola geçsem sola geçiyordu en sonunda bahçede tandır yakan başka bir komşumuzu görüp onunla konuşmaya durdular bende kurtuldum. ben ve annemde evimize doğru yokuşu çıkıyorduk . Rabbım hayır etsin Allah rızası için yorumlar mısınız

Okudunuz mu?  İstihare namazı nasıl kılınır ve duası

Tohat
Ve aleyküm selam. İstiharenn tabiri edilmez fakat yine de rüyanın tabiri şu şekildedir. Tesettürlü birinin kendini olduğundan farklı görmesi ibadetlerinde veya maneviyatında eksik olan dikkat etmesi gereken noktaların olduğuna, hayatındaki bereket ve rızkın eksilmeyeceğine bunu da kendi emeğinle elde edeceğine işaret etmektedir. Gördüğün renklerden dolayı olumsuz sonucu çıkar. Fakat evlilik ciddi bir olaydır. Bu nedenle uyanırken hislerine bakmak ve istihareyi tamamlamak gerekmektedir. Allah hakkıyla bilendir.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında balık görmek

oxyy
merhaba, istihare namazına yattım, evlenmek istdeigim kişiyle masada oturuyoruz. hava açık inanılmaz parlak ve aydınlık, 2. gün annem evin içinde bir odaya denizden şu bağlıyor süs için etrafında yosun gibi yeşillik var odanın içi bulut gibi sis gibi beyazlık var diyorum ki annem niye bağlamış yarın dalga gelse taşmaz mı sakin durmayacak hep bu şekilde diyorum yine evlenmeyi düşündüğüm kıza. dünde küçük beyaz bir köpek elime alıyor seviyorum, köpek uysal ve sakin mutlu oluyordu.


Tohat
Merhaba. Tabir olarak yorumlanacak olursa farklı anlamlar çıkar elbette. Fakat istihare olarak gördüğünden öncelikle bahsetmediğin hislerinin olumlu olması halinde hakkında hayırlı olduğunu söyleyebiliriz. Olumsuzsa hayırlı değildir. Gördüğün renkler her ne kadar olumluya işaret etse de hisler önceliklidir ve bununla değerlendirilir. Hakkıyla yalnız Allah bilebilir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler, benim kocamla aramız çok açık artık beni düşmanı gibi görüyor çocuklar için çok sabret ediyorum ve sürekli dualar ediyorum düzelsin diye hiç yokmuş gibi davranıyor evi otel gibi kullanıyor bekar gibi yaşıyor içki kumar ben ayırmak için istihare namazına yattım ve rüyamda eşim ben çocuk aynı evin için bir şeyler arıyoruz eşime bir şey sormak istiyorum çok sinirli korkuyorum yanına yaklaşma rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim hayırlı günler

Okudunuz mu?  İstiharede kırmızı görmek hayırlı mı

Tohat
Hayırlı günler. rüyadan uyandıktan sonra ne hissettiğin önem taşımaktadır. Mutlu ve huzurlu olarak uyandıysan ettiğin dualar hakkında hayırlıdır. İstiharede rüyanın tabirine bakılmaz fakat gerçekte olduğu gibi bir arayış içinde olduğun ve çözüm için çabaladığın anlamına gelmektedir. Çokça dua edip Allah’a sığınmalısın her şeyi bilen ve gören imtihanı veren Allah’tır.


istihare namazı sabah namazından sonra kılınırmi, istihare namazında kafirun bilinmiyorsa, istihare namazı sabah namazından sonra kılınır mı

Bu kategoride yer alan İstiharede yumurta kırmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihâre Namazı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.