Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:19
sizden3
Abone

Kabirde Yaşananlar, Mahşerde Hatırlanır mı?

Kabirde Yaşananlar, Mahşerde Hatırlanır mı?

Medina
Selam aleyküm arkadaşlar

Sahih Hadislerin bildirdiğine göre kabirde sorgu olacak ve bundan sonra Cennet bahçesi veya Cehennem çukuru.

Kıyamet koptuktan sonra yeniden Dirilme olacak, ve Mahşerde Hesap ve Mizan olacak.

Soru: Mesela birisine Kabirde Cennet Bahçesi açılırsa, o zaten Mahşerde kendisinin Cennetlik olduğunu bilmez mi? Acaba dirildiğinde Kabir hayatını unutmuş mu olur? Bu konu hakkında cevap bilen biri var mı ??

Okudunuz mu?  Futbol insanların kurallarıyla oynandığı için şirk mi?

Allah hepinizden razı olsun


Yorum: Kabirde Yaşananlar, Mahşerde Hatırlanır mı?

Ensar
Mümin insan kabirde evet cennet çukurlarından bir yere konulur. Bu zaman da olanlar kişinin cennet e gireceği kesintisi yoktur. Cehennem çukurunda olan içinde böyledir. Kendisinin cennet çukurunda olması kesin kes cennette olduğu manasına gelmez sadece öyle hisseder.
Kabir alemi ile Berzah alemi arasında olanları kişi hatırlamaz o şeyleri unutur çünkü o gün büyük bir gündür. Kabirde olan nimetleri kişi unutur.

Bu kategoride yer alan Kuranı Kerim okurken bazı ayetler neden yineliyor ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kabirde Yaşananlar, Mahşerde Hatırlanır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.