Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:55
missa04
Abone

Kocadan İzinsiz Baba Evine Gitmek

Kocadan İzinsiz Baba Evine Gitmek

Kayıtsız Üye
Kadının kocası haftada birkez götürüyo annesine babasına ziyaret için. Ama daha fazlasına izin vermiyo aynı hafta için. Şimdi kadın yine gitse ama izinsiz, caizmi değilmi? (Buarada anne ve baba bakıma muhtaç değil)


Yorum: Kocadan İzinsiz Baba Evine Gitmek

Ensar
Allah cc (Ey kadınlar), ihtiyaçlarınızı karşılayan olmadığı zaman, Allah Teâla size ihtiyacınızı temin etmeniz için (evlerinizden) çıkmanıza izin vermiştir. Buyuruyor

Okudunuz mu?  Allah'ın sopası yok Demek Elfaz-ı Küfür 'müdür ?

Kadının kıcasından izin almadan zaruriyet hariçinde izinsiz çıkmamalıdır. Eğer kadın evden Anne ve Babasına gidecekse efendisinden kocasından izin alır bu kırmadan olmalıdır. Kadın dışarı tesettürlü şekilde çıkar ve geç kalmadan döner. Kocası izin vermeden dışarı çıkmamalıdır.
Allah Rasulü bakın ne buyuruyor;
Hangi kadın, kocasının izni olmaksızın evinden çıkarsa, evine dönünceye, yahut kocası kendisinden razı oluncaya kadar Allah Teâlâ’nın gazabı içinde kalmış olur.
İzin meselesi anlaşılıp kırmadan dökmeden yapılmalıdır. Koca Anne ve Babasına gidecek kadının bu hakkında engel olmaya hakkı yoktur. Anlaşma sağlanmalıdır böylece aile hayatınız daha huzurlu olur.

Bu kategoride yer alan Ekmeğe el basıp yemin etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kocadan İzinsiz Baba Evine Gitmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.