Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:56
missa04
Abone

Helallik Geri Alınabilir Mi?

Helallik Geri Alınabilir Mi?

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm
Bir müşterim var ve kendisiyle bir iş yaptık fakat kendisinin düzenleme istekleri hiç bitmeyince ve benim vaktimin kısıtlı olduğunu belirtince bir kısmını şuan yapamayacağımı ve ek istekler için daha sonrası için revizyon ücreti alınacağını belirttim. Kendisi ile biraz tartıştık ve iş iptal oldu, kendisi ne sen beni tanıyorsun ne de ben seni, ne ben sana güveniyorum ne de sen bana güveniyorsun, benim hakkım yine de helal olsun dedi. Ben hiçbir şekilde kandırmaca vs.. yapmadım. Sonra o dedi ki sen de helal et, fakat benim o kadar vaktimi aldı, aldığım para üç kuruş bir şey. Günlerce uğraştım ama iptal oldu ne yazık ki. Ben de her hangi bir şey söylemedim. Kendisi istedi hakkını helal etmeyi. Ben bir şey demeyince de, madem öyle bende sözümü geri alıyorum dedi. O helallik geçerli midir geçersiz midir?

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin çocuk Sevgisi Ile Ilgili şiirler

Yorum: Helallik Geri Alınabilir Mi?

Ensar
Kişi hakkını helal edecekse önemli olan ağız ile yapmak değildir. Helallik kalp ile gönülden yapılır. Dilediğiniz kadar yada dilediği kadar helal olsun deyin önemli olan niyettir. Siz yada kendisi kandırmaca olsun diye geçiştirmiş siniz, kalp ile helallik elzemdir.

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed aile bireylerine nasıl davranırdı

Yorum: Helallik Geri Alınabilir Mi?

Kayıtsız Üye
Peki aynı konudan benzer bir soru daha sormak istiyorum. Bir kimse başkaları tarafından haksızlığa uğramış ve hayatı kararmış ise ve bu kişinin öfke rahatsızlığı (psikolojik rahatsızlığı) bulunuyorsa, kişi bir baktın çok iyi bir baktın çok kötü oluyorsa yani dengeleri bozuklsa, bu kişi bir anlık iyimserliği ile hakkını helal etse bu helallik geçerli olur mu? Kişi daha sonra bin pişman olmuşsa ve kalbindeki . bu kin ve yara asla geçmiyorsa yani.

Okudunuz mu?  Hırsızlık yapanı şikayet etmeli miyiz?

Yorum: Helallik Geri Alınabilir Mi?

Ensar
Sizin söylemiş olduğunuz üzre eğer ne yaptığını bilmeyen birine iyi halinde sorulan soruyu başka halde de sorun, her daim eğer helal ve müsamahakar davranıyor sa sorun yoktur demek. Siz onun aklı başında olduğu bir zaman da helallik dileyin

Bu kategoride yer alan Veda hutbesinde yer alan konular nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Helallik Geri Alınabilir Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.