Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:57
missa04
Abone

İlk Kafir Kimdir

İlk Kafir Kimdir

Kayıtsız Üye
size bir soru

ayete göre şeytan kafirlerden olmuş yani kafirler var şeytan onlardan olmuş peki ilk kafir kim hadi izah edin bu soruya beş yıldır diyanet cevap vermedi hadi siz verin

وَاِذْ قُلْنَا لِلْمَلٰٓئِكَةِ اسْجُدُوا لِاٰدَمَ فَسَجَدُٓوا اِلَّٓا اِبْل۪يسَۜ اَبٰى وَاسْتَكْبَرَ وَكَانَ مِنَ الْكَافِر۪ينَ

Ve-iż kulnâ lilmelâ-iketi-scudû li-âdeme fesecedû illâ iblîse ebâ vestekbera vekâne mine-lkâfirîn(e)

Okudunuz mu?  Kumru kuşu hikayesi

Meleklere, "Âdem’e secde edin" dediğimizde İblîs dışındakiler derhal secde ettiler; o direndi, büyüklendi ve kâfirlerden oldu.


Yorum: İlk Kafir Kimdir

Ensar
Bu sorunun cevabı oldukça basit ve düşünmeye gerek duyulmadan verilebilir. Diyanetin bu soruya cevap vermeyişinin nedeni böyle basit bir sorunun cevabını müslüman bir kimsenin muhakkak bilmesi gerektiğinden olmuş olabilir. Yoksa diyanet cevap vermekten aciz değilidir.
Sorunuzun cevabına gelince: Bu ayet Allahın geleceği bildiğine delildir, ve onun önceden olacaklara ve şeytanında kafir topluluk tan olacağına delildir. Allahın ilminde şeytana secde et denildiği zaman etmeyeceği zaten mevcuttu yani Allah secde etmeyeceğini zaten biliyordu. Allah geçmişi ve geleceği bilir. Allah eşyayı ve kişiyi yaratmadan öncesini bilir. Bu ayet şeytandan önce kafirlerin yaşadığı anlamını taşımaz. O kâfirlerdendi denmesinin nedeni Allahın ilminde kafirlerden olduğudur. Bu sorunun net ve açık cevabı budur.

Bu kategoride yer alan Kaç tane peygamber var? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlk Kafir Kimdir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.