Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:14
sizden91
Abone

Edilen Duadan Pişmanlık Duymak

Edilen Duadan Pişmanlık Duymak

SevilHanım
Dûa insana manevi anlamda huzur veren, kutsal bir nimet ama ne yazık ki ben dûa ederken yanlış sonuçlanabileceği hissine kapılıp veyahut bazen istediğim şey acaba benim için hayırsız mı diyerek üzülüp pişman oluyorum ve artık sadece hayırlısı için dûa etmeye başladım fakat önceden etmiş olduğum dûalar içimi sıkıyor. Yapmış olduğum bir dûadan yaklaşık bir kaç gün sonra o dûama tövbe edip sadece o iş için hayırlısını istedim.Tövbem geçerli olmuş mudur? Nafile namazlardan sonra içimden geçenleri samimiyetle anlatarak dûa ediyorum ve her namazda beni huzuruna kabul eylediği için rabbimd teşekkür ediyorum. Ben beddua etmeyeceğime rabbime söz vermiştim ama dûa niyetiyle edip iyilik umduğum rüyamın hayırlı olup olmayacağını bilemeyerekten onun beddua olmasından korkuyorum. Çünkü beddua etmeyeceğime rabbime söz verdim, aynı zamanda elimle veya dilimle yalan söylemeyeceğime bazen ola ki söylersem hemen tövbe ediyorum. Ya da tövbe namazı kılıyorum. Dûa hayırlı bir şey olmasına rağmen neden dûalarımdan pişman oluyorum, içimi kötü vesveselerle doldurup şeytanın bana Allah’a sığınmaktan alıkoyması mıdır?

Okudunuz mu?  Genital bölge temizliği ile ilgili bir sorum olacak

Yorum: Edilen Duadan Pişmanlık Duymak

Ensar
Tövbelerinizin kabulünü Allah cc bilir ancak asla duanın acizliğine ve pişmanlığına kapılmayın. Sizi duadan vazgeçirmek isteyen şeytandan başkası değildir. Allah cc bize dua etmemizi istiyor.

Furkan süresinde Allah cc ;

(Ey Muhammed!) De ki: Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin ki! (Ey inkârcılar!) Sizler Allah’ın ayetlerini yalanladığınız için azap hiçbir zaman yakanızı bırakmayacaktır.

Okudunuz mu?  Uykulu iken dua etmek

Duadan yılmayın herzaman heryerde bıkmadan dua edin. Beddu a olduğu vesveselerini aklınızdan çıkarın. Selametle kalın

Bu kategoride yer alan Perşembeyi Cumaya bağlayan gece edilen dua kabul olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Edilen Duadan Pişmanlık Duymak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.