Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:44
missa0555
Editor

Musallat İçin Kendi Kendine Rukye Yapmak?

Musallat İçin Kendi Kendine Rukye Yapmak?

Darkblue
Hocam uzun yıllardır musallatdan zor durumdayım.
İşin ehli kişilere baş vurdum, ancak bir faidesini göremedim. Birine gittim bana muska yazdı, hiç faidesini göremedim başka birine gittim bana esmaul hüsna okuyorsun ondan sıkıntı içersindesin dedi ben işlerim yolunda girsin diğer esmaları okuyordum o, işe bana bunlar senin zikrin değil, sadece selavatı zikrede bilirsin demişti. Öğle bir şey var mı? Gelelim esas meseleye çocukluğumdan beri bu belayı çekiyorum nereye baksam 3- 4 tane çizgi şeklinde varlık gözümün önünde dolaşıyor bazen ise siyah yansımalar parlak gölgeler görüyorum. En son gitdığim rukyeci beni kandırdı sende bir şey yok sadece Allah seni imtihan ediyor dedi. Üzerin 1 yıl geçti hiç bir şey düzelmedi belki piskolojikdir dedim antidepresan kullandım hocam, ALLAH şahidimdir ki intihara götürdü bu ilaçlar beni. Şimdi rukyeci olmadan sirke katılmış suya 41 fatiha 41 ihlas 41 nas Felak okursam kendi kendimi tedavi edebilir miyim kurtulabilir miyim bu illetten. Rukye dinlediğim zaman bacaklarımda kasılmalar oluyor. Karnım şişiyor ve bir şey göğsüme doğru hareket ediyor ve karnım vücudum sertleşiyor ve titritör. 2-3 gündür kendi kendime rukye yaptım vücudum ağırlaştı ve halsizim. Sorum o, ki kendi kendime rukye yapabilir mi? Artık o , sahtekarların yanına gitmek istemiyorum hocam, onlardan nefret ediyorum. Birde esmalara devam etmenin bir sakıncası var mı?

Okudunuz mu?  İstimna, ihtiyaç halinde caiz olur mu?

Yorum: Musallat İçin Kendi Kendine Rukye Yapmak?

misafir1
güzel kardeşim, insan bir şeye yoğunlaşdığı zaman, kolaylıkla farklı şeyler algılayabiliyor veya bunları farklı yorumlayabiliyor. bu günlük meseleler veya olaylar için de böyledir. herkes bunları kendilerince algılayıp yorumlayıp, farklı gerçeklikler inşa edebiliyor. zihin bir nesneyi veya bir olayı, duyu organlarıyla duyumsar ve bu nesneyi veya olayı, zihninde yeniden inşa eder. bu geçmiş için bile böyledir. insanlar gelecek planlarına göre geçmişi yeniden yeniden organize ederler. buna binaen gelecek gayet açıkdır, sürekli değişen geçmişdir diyenler olmuşdur. bu bir bilgisayar yazılımına ve onun neticesinde monitöre yansıyan görüntüye benzer. yani tüm bunlara karşılık, birincisi korkma, ikincisi yoğunlaşma, üçüncüsü bunlara bir anlam yükleme. söylediklerimi belki ters algılayabilirsin, bunları ben uydurmuyorum ki diyebilirsin, çekmiyor ki bilmiyor diyebilirsin vesaire. ben de zaten öyle olduğunu söylemiyorum. bu şikayetlerinin altında çeşitli nedenlerde olabilir ve hassasiyetin, senin direncini zayıflatıyor da olabilir. keşke şikayetlerinden kurtulasın ve şikayetlerine sarılmayı, şikayetlerinden kurtulmakdan daha fazla isteme. dediğim gibi birincisi korkma, ikincisi yoğunlaşma, üçüncüsü bunlara bir anlam yükleme. başkaca şikayetlerin olduğu zaman hastahaneye başvurabilirsin ayrıca rahatsızlıkların varsa da kuran ı kerimle şifa arayabilir, ayetel kürsiyle, ihlas felak nas sureleri ile veya rukiye ayetleri ile Allah a sığınabilirsin. bunu da ayrıca bir kaygı vesilesi yapmayabilir, telaşla değil teslimiyetle bunları yapabilirsin. işleri telaşı rakamlara dökmekdense, Rabbim ben senin kulunum ve Sana geldim, bu kadar. telaş, korku, yoğunlaşma ve bunlara bir anlam yüklemek insanı bir kaygı durumuna sokar. bundan uzak durmak gerekir ve bu şikayetlerine bir anlam yüklemeye sarılmayı, bu şikayetlerinden kurtulmaya tercih etme ve bu hususda ısrarlı olma

Okudunuz mu?  Çok yaşa demek günah mı?

Yorum: Musallat İçin Kendi Kendine Rukye Yapmak?

Kendinibulanadam
Gece uyku uyunamazsa hiç bir dini usulle olan tedavi işe yaramaz. Çünkü bağışıklık sistemi çöküyor gece uykusuzluğu olduğu zaman. Gece uykusuzluğu sorunu çözülürse akik taşlı yüzük gibi bir tedavi dahi işi çözer. Muska gibi yöntemlerde başarılı olur. Gece uyumak gerekli. Dua ile yada bitkisel çay ilaç vs. gece uyutacak bir tedavi gerekiyor. Gece Allah’ı zikir ederek uykuya dalmakta işe yarayabilir.

Bu kategoride yer alan Çalgının haram olduğuna dair ayeti kerimeleri öğrenmek istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Musallat İçin Kendi Kendine Rukye Yapmak? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.