Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Ölüm Zamanı Belli İse Neden Tedavi Oluyoruz?

Ölüm Zamanı Belli İse Neden Tedavi Oluyoruz?

ayt42
Selamün Aleyküm öncelikle formda tam aradığımın cevabını bulamadığım için konu açıyorum hakkınızı helal ediniz?
Bizim ölüm zamanımız neticede belli ise tedavi olmak için niçin uğraşıyoruz?
daha açıklık getirmem gerekirse bir yakınım oldu tedavi sürecine girmemişti tedavi süreci daha önce başlasaydı da değişmeyecekti tarih dendi o zaman niçin tedavi oluyoruz mantığı ortaya çıkıyor?

Okudunuz mu?  Burna su verince sümük gelmesi

Yorum: Ölüm Zamanı Belli İse Neden Tedavi Oluyoruz?

Hsnkara
Araç motorununda belli bir ömrü var mesela 100 bin diyelim, araç 80 binde motor arızası verse kalan 20 bini düzgün çalışsın diye bakımını yaptırırız öyle düşünebilirsin. Yoksa ömür bittiyse istediğin doktora git bisey değişmez ama bu hastalandın, doktora gitme nede olsa ömrümüz bittiyse her türlü öleceğiz anlamına gelmez. Ayrıca kimse bilemez ne zaman öleceğini doktor bile örneklere bakarak bir değer verir. Mesela A hastalığına yakalananlar 2 3 ay içinde ölür, buna bakarak sana gün verir ama buda kesin değildir.

Okudunuz mu?  Oruçlu iken hayız olan kadın ne yapmalıdır ?

Yorum: Ölüm Zamanı Belli İse Neden Tedavi Oluyoruz?

misafir4
geçen sebeblere sarılmakla ilgili bir ders dinledim, sebeblere ihtiyaç duymadan, doğrudan doğruya bir fiili yapma gücüne sahib olanın sadece Allah avc olduğunu ve insanın sebebleri ihmal ederek, her işine Allah ı koşturabileceği zannının da nefsin gizli bir arzusu olduğunu söylüyordu. sebeblerin ihmal edilmesinin aslında insanın içinde bulunduğu sebebler dairesini beğenmeyip, buna karşın duyduğu bir memnuniyetsizlik olduğu ve sebeblere ihtiyaç duymadan kendine veya her işine Allah avc yi koşturabileceğini sanmanın ise nefsin mutlak hükümranlık zannı olduğunu; insanın da sebeblere sarıldıkca, kul olduğunu idrak etmesi gerektiğini anlatıyordu. tabi bununla birlikte sebeblere dalıp esas bunların sahibi olanı da hiçbir zaman unutmamamız gerekir.

Okudunuz mu?  İşsizlik günah mı? işsiz gezmek günah mı?

yani bizler sebeblere sarılmak, kendimizi de korumak durumundayız. bir çok meselede de bu böyledir. rızkımız belli olmasına rağmen çalışırız veya acıktığımızda yemek yeriz ve niceleri


Yorum: Ölüm Zamanı Belli İse Neden Tedavi Oluyoruz?

Hsnkara
Aynen katılıyorum bir tohumun meyve vermesi için sularız güneş görecek biryerde ekeriz, aslında toprakta dahil olmak üzere hepsi sebepten ibaret bunları olduran Allah. Ama biz gene sebepleri yerine getirmeye çalışırız

Okudunuz mu?  Sehiv secdesi ile ilgili

gimsangoksel
Ölümün zamanı belli mi? İnancımız gereği evet belli. Pekala bu doğru mu ? İnancımız gereği ile de olsa bilimsel olarak da olsa evet doğru. Ama bunun zamanını biz biliyor muyuz? Normal şartlarda hayır. Ama bazen tahmin edilebilir. Uçak kazası olmuş haberini duysanız içinde ölenlerin olduğunu düşünmeniz veya vardır demeniz gibi. Çünkü olayın şiddeti ile bilinen bir şey bilinmezliği ortadan kaldıran bir şey değildir. Yada bir hekimin ciddi bir hastası hakkında yaşam süresini iki tarih arasına koyması da buna örnek verilebilir. Ama ilginç olan bu tarihi öğrendiğinde kalp krizi geçirip hayatını kaybeden için bilinmeyendir. Dolayısıyla ölümün vakti bilinmez. Tedavi olmak ise bizi sıkıntımızdan kurtarır, rahatlatır, huzur verir,konfor sağlar. Düşünün hastasınız ağrınız var bu anda ölümü düşünmek yerine ağrınızın geçmesini istersiniz doğal olarak,işte bundan dolayı da tedaviye ihtiyaç olur. Sigara sağlığa zararlıdır eğer öleceksek ki öleceğiz bunu da biliyoruz o zaman zarardan dolayı alınan tat duygumuzu neden bozalım diyebiliriz, bilmediğimiz ise ne zaman ve nasıl öleceğimiz. Ve bozulan sağlığımız sebebiyle sıkıntılı bir ölüm öncesi hayatı yaşama zorunluluğu, sigara kansere en büyük etken olduğu ve de tedavisinin net olarak olmadığı ve de ağır bir dönemi kapsadığını düşündüğümüzde. Kısacası ölüm vakti değişmeyecek ama belki de şekli değişecektir. Bilmediğimiz bir zaman için bize düşen şey ömrün en güzel şekliyle bizde kalması ve süre gelmesidir.

Bu kategoride yer alan Rapor alıp işe gitmemek caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölüm Zamanı Belli İse Neden Tedavi Oluyoruz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.