Anasayfa
19 Mayıs 2022, 22:13
sizden08
Abone

Babam Ve Ailesiyle Görüşmek Zorunda Mıyım?

Babam Ve Ailesiyle Görüşmek Zorunda Mıyım?

Müjdebanu.
Merhaba,
Babam kazancı helal olmayan yollardan kazanan ve anneme zulmeden birisi. Defalarca cezaevine girdi ve bizi hep mağdur etti. Benim iki sorum olacak, birincisi babamla görüşmek zorunda mıyım ? Hiç-bir saygısızlık etmeden görüşmeyi bitirdim, görüşmek istemiyorum çünkü hem lokması boğazımdan geçmesin hemde kötü laflarını işitmek ağır geliyor. Bunun yanında aile hayati dışında başka hayatı da var. Ikinci sorum cezaevine girdiğinde babamın babası bizimle hiç ilgilenmedi, o zaman okula yeni başlamıştım hem çalışıp hem okudum. Çalışmaktan parmaklarım kanayıp yara bile olmuştu. Dedemin durumu iyi o zaman eğer bize bakmasi gerekiyorsa hakkımı helal etmiyorum demistim. Geçenlerde vefat etmiş, rüyama girip helallik istedi. Psikolojik mi yoksa bize bakmasi gerekir miydi? Teşekkürler

Okudunuz mu?  Torpil bir işe girerken torpil yaptırmak günah mıdır?

Yorum: Babam Ve Ailesiyle Görüşmek Zorunda Mıyım?

Ensar
Hernekadar zalim olsalarda sizler Allah cc ‘nün rızası na uygun çerçevede görüşür ve akraba ilişkilerini sürdürürsünüz. Babanız zalim olabilir ancak kendisini ıslaha, doğruya yönlendirmeniz de size vaciptir. Babanızın hidayeti için onu terk etmeyin doğruyu ona aşılayın. Hakkınızı akraba, yakınlarınıza helal ederek kazançlı olacak olan sizlersiniz. Allah iyi kullarla karşılaştırsın.

Bu kategoride yer alan Dini nikah kıyacak kişinin salih olması şart mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babam Ve Ailesiyle Görüşmek Zorunda Mıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.