Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:46
kadin
Yönetici

Kadının ev içindeki giyimi nasıl olmalıdır? Başını açarsa rahmet melekleri gider mi?

Kadının ev içindeki giyimi nasıl olmalıdır? Başını açarsa rahmet melekleri gider mi?

Hesna
Kadının yanında kendine nikah düşen erkek olmadığı zamanlarda başını açmasında dini açıdan bir sakınca yoktur. (el-Fetâva’l-Hindiya, 5/333).

Ancak akıl baliğ olan bir bayan tek başına evde bulunduğu zaman göbekle diz kapağı arasını örtmesi gerekir. İnsanın yanından ayrılmayan melekler vardır. Bunlar avret yerin açılmasından eziyet duyarlar. Bu bakımdan ev içinde kadın göbek ile diz kapağı arasını örtmesi faziletlidir.

Allah Resulü: "Çıplak olmaktan sakınınız, zira yanınızda kişinin helada bulunduğu ve hanımıyla cinsel ilişkide bulunduğu zamanın dışında sizden hiç ayrılmayanlar var." buyurmuştur.

Kadın, kocasının yanında dilediği gibi giyinebilir. Eşler arasında örtünme bakımından bir sınır söz konusu değildir. Kadının kocasına güzel görünmek için süslenmesi ve açılması mubahtır.. Kadının ev içinde başının açık olması ve kısa kollu elbise giymesinin mahzuru yoktur.

Okudunuz mu?  Kürtajla İlgili Hadisler

Kadının ev içinde kocasına karşı kendini son derece temiz tutması, güzel koku sürmesi ve temiz elbise giymesi müstehaptır.

Kadının kocası için giysi ve takı ile süslenmesi ve makyaj yapması caizdir.

İbni Abbas (r.a.) dedi ki: "Karım benim için süslendiği gibi ben de onun için süslenirim. Ondaki haklarımın tamamını almak istemiyorum ki o da bendeki haklarını tamamıyla benden istemesin. Çünkü Yüce Allah şöyle buyurmuştur: "Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları bulunduğu, gibi kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır." (Kur’an-ı Kerim, Bakara:228.

Aşağıdaki ayet-i celile kadınların saçlarını, başlarını, gerdanlarını vs. süs yerlerini kimlerin yanında açabilecekleri çok açık bir şekilde ifade edilmiştir. (krş. Sabunî, Ravaiu’l-beyan, 2/159-160).

Mümin kadınlara da söyle: Onlar da gözlerini haramdan sakınsınlar, iffetlerini korusunlar. Kendiliğinden görünen kısmı hariç, süslerini göstermesinler. Baş örtülerini yakalarının üzerine salsınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları, ellerinin altında bulunanlar, kadınlara ihtiyacı bulunmayan hizmetçiler, yahut kadınların mahrem yerlerini henüz anlamayan çocuklardan başkasına süslerini göstermesinler. Gizledikleri süslerin bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz. (Nur, 24/31).

Okudunuz mu?  Kadının kadına haram olan yerleri

Cevap: Kadının ev içindeki giyimi nasıl olmalıdır? Başını açarsa rahmet melekleri gide

ßaran
24/30-31 : İnanan erkeklere söyle : Bakışlarını kontrol altına alsınlar, ırz ve namuslarını korusunlar… İnanan kadınlara da söyle : Bakışlarını kontrol altına alsınlar, ırz ve namuslarını korusunlar…

Ayette belirtildiği gibi; gözlerdeki cinsel istek ile dolu bakışları kontrol etmek ve iffetin korunulması icabı olan örtünme emri kadınlardan önce erkeklere verilmiştir. Dinen, vücudun örtünmesi gerekli mahrem yerlerine avret denir. İslâm bilginleri bu yerin, erkeklerde diz kapağı ile göbek arasındaki kısım olduğunda birleşmişlerdir. Kadında ise örtünme, zinet (süs) yerlerinin ilâvesi ile biraz daha fazladır.

Okudunuz mu?  Adet başlangıcında ilk gelen akıntı kahverengi olabilir mi?

İffetin (namusun) korunulması; yalnız kadınlar için değil, önce erkekler için farzdır. İffetli olma emrinin öncelikle erkeklere verilmesi, bu konuda onların kadınlardan daha çok tahrik olmasından kaynaklanmaktadır. Kur’ân’ı Kerîm; erkeklere aile bağlarının korunması için, Hz. Yusuf’un kıssasını örnek olarak vermektedir. Öyküde, üvey kardeşleri tarafından kıskanılan Hz. Yusuf kuyuya atılır. Onu bulan ve ölümden kurtaran kervancılar, Mısır’da zengin ve büyük mevki sahibi bir tüccar olan Aziz’e satarlar. O da karısına : Yusuf 12/21 «Ona iyi bak, belki bize yararı dokunur, ya da onu evlât ediniriz.) dedi. Böylece Biz Yusuf’a o yerde güzel bir imkân verdik…» Hz. Yusuf, olanakları geniş bir ortamda yetişerek bilgi ve görgüsünü arttırdı. Evin hanımı, çok yakışıklı bir genç olan Hz. Yusuf’a aşık olur ve gönlünü hoş etmek ister. Yusuf 12/24: «…Kadın(Aziz’in eşi) onu (Hz.Yusuf’u) arzulamıştı.Rabbinin doğruyu gösteren delili olmasaydı o da onu arzulamıştı…»

Okudunuz mu?  Kadın adet zamanında saçını kestirebilirmi?

Hz. Yusuf; kendisine iyilik eden ve güvenen efendisine hıyanet etmemiş, kadını arzu etmesine rağmen Rab’bine sığınmakla nefsine hakim olmuş ve böylece doğru yolu bulmuştu. Yusuf 12/32-33: «(Kadın) dedi ki: Kendisine emrettiğimi yapmazsa, elbette zindana atılacak ve alçalanlardan olacaktır! Yusuf dedi : Rabbim; bana göre zindan, bunların beni çağırdığı şeyden iyidir…» Aziz’in karısının isteğine hayır diyen Hz. Yusuf zindana girmiş, suçsuz olduğunu ancak birkaç yıl sonra kanıtlayabilmişti.


Yanıt: Kadının ev içindeki giyimi nasıl olmalıdır? Başını açarsa rahmet melekleri gide

YöRüK
Allah razı olsun.Güzel ve önemli bir konuyu taşımışsınız foruma.

Okudunuz mu?  Lohusalık Dönemi Ve Problemleri

Soru: Kadının ev içindeki giyimi nasıl olmalıdır? Başını açarsa rahmet melekleri gide

bahar_09
Allah razı olsun faydalı bu konuyu bizimle paylaştığınız için…


cavidankayalı
çok güzel bir paylaşım.


mehmettt
güzel anlatmışsın hanımlarına evde de örtüneceksin diyenlere duyurulur. bazı arkadaşlarımızın ev içinde de hanımlarının örtünmelerini istediğini biliyorum. onun için bunları yazıyorum. melekler erkek ve dişi olmadıkları için bizim avretimizden ne diye çekinsinler ki yoksa meleklerde demi erillik ve dişillik var. zaten melekler bu dünyaya ait varlıklar değiller, bizim gibi nefsi duygularada sahip değiller. hem insan evinde rahatça oturabilmeli buun dinimizce bir sakıncasının olduğunu zannetmiyorum. bir de üç vakitte ebeveynin odasına kapısı çalınıp izin alınmadan girilemeyeceğini (nur-58) kuran söyldiğine göre aile yaşantısının bir takım serbestliklerinden yaralanmak gerkir.


GaribYolcu
ALLAH razı olsun kadına helal ve haram olan erkekler toplumumuzda çok fazla bilinmiyor yada amannnn ne olacak o kardeşim deyip günahın üstüne gidiliyor.Paylaşımınız çok yerinde ve güzel olmuş bizlerede düşen bilmiyenleri bildiğimiz ölüçüde uyarmak.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz, kızı Fatıma gelin olurken, hangi nasihatları verdi..?

Hoca
< Kadının yanında kendine nikah düşen erkek olmadığı zamanlarda başını açmasında dini açıdan bir sakınca yoktur. (el-Fetâva’l-Hindiya, 5/333).

Ancak akıl baliğ olan bir bayan tek başına evde bulunduğu zaman göbekle diz kapağı arasını örtmesi gerekir. İnsanın yanından ayrılmayan melekler vardır. Bunlar avret yerin açılmasından eziyet duyarlar. Bu bakımdan ev içinde kadın göbek ile diz kapağı arasını örtmesi faziletlidir.

Allah Resulü: "Çıplak olmaktan sakınınız, zira yanınızda kişinin helada bulunduğu ve hanımıyla cinsel ilişkide bulunduğu zamanın dışında sizden hiç ayrılmayanlar var." buyurmuştur. >
< insan evinde rahatça oturabilmeli buun dinimizce bir sakıncasının olduğunu zannetmiyorum >
bir üsttteki yazıyı bir daha okumanı tavsiye ediyorum. haya sahibi olmayı Efendimiz tavsiye ediyor (sav). bize düşen söylememek ve itaattir.

Okudunuz mu?  Ferace Nedir? Şekli-Rengi nasıldır? Ferace Resimleri

forumduasi.com/tefsir/58316-allah-ve-resulu-bir-iste-hukum-verdigi-zaman-artik-inanmis.html"Allah ve Resulü, bir işte hüküm verdiği zaman, artık inanmış bir erkek ve kadına, o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah’a ve Resulüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur." (AHZAB SÜRESİ)


mehmettt
kadının ve erkeğin ev içindeki durumu hakkında yazdığım yazıya mum’ un yazdığı cevabı aldım lakin dikkat edilirse ben helada olunduğu gibi durmayı değil rahatça davranılabilmesine değindim. ve bu konu zaten eşler arasında olabilecek bir mesele, eşin eşe avreti nedir sizce? yada var mıdır. aile ortamında çıplaklık zaten hiç hoş bir davranış değildir. çocuklarınızın yanında değilde kendi odanızda serbest olabilirsiniz eğer nur 58 i okusaydın üzerlerinden elbiselerini çıkarma ibaresi vardır. zaten kastım da odur. siz çocuklarınızın yanında belli ölçülerde kuranın verdiği müsade miktarınca açılabilirsiniz. bu kuranda detaylıca anlatılmıştır. haddi aşmamak kaydıyla kurani ölçülerde serbestlik vardır. hadis meselesine gelince hiç bir hadis kurandan daha sahih değildir. aişe validemize rasulullahın ahlakının ne olduğunu sorduklarında siz kuran okumuyormusunuz Onun ahlakı kur’an dı dediğini de unutmayalım. bu konular aile ortamında halledicek konular. bir de bakara suresindeki siz "birbirinizin elbisesiniz" ibaresine dikkat edlim. yinede yazdığın cevap için teşekkür ederim zannedersem fikirimi izah edebildim İNŞAALLAH. selametle. ALLAH RASULÜ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM:"müftiler sana ne kadar fetva verselerde sen yine de kalbine danış" DİYOR.

Okudunuz mu?  Adetliyken secdede dua edilir mi

misafir38
RABBİM sizden razı olsun sayenizde aydınlanıyoruz


Muhammed 69
ALLAH (c.c) Razı olsun.


vuslat93
"Mümin kadınlara da söyle: "Onlar da gözlerini haramdan sakınsınlar, iffetlerini korusunlar. Kendiliğinden görünen kısmı hariç, süslerini göstermesinler. Baş örtülerini yakalarının üzerine salsınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları, ellerinin altında bulunanlar, kadınlara ihtiyacı bulunmayan hizmetçiler, yahut kadınların mahrem yerlerini henüz anlamayan çocuklardan başkasına süslerini göstermesinler. Gizledikleri süslerin bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.”(Nur, 24/31).

Okudunuz mu?  Dul kadının tekrar evlenmemeye sabrı

ayaklarını yere vurmasınlar derken ne anlatılmak isteniyor?


Praetorian
ALLAH(c.c.) razı olsun güzel paylaşım kardeşim.


ehli-sunnet
Kadının ev içindeki giyimi nasıl olmalıdır? Başını açarsa rahmet melekleri gider mi? ilgili konu için Allahu Teala Razı oLsun..


hanne_65
kardesımın sorusu mahrem yokken acılması uygunmu dıye baskalarının yanında zaten uygun olmadıgını bılıyor eğer yanınızda nıkah dusen bırılerı yoksa acmanız gunah degıldır soyle dusunun sız evlısınız ve kocanız var onun ıcın güzel gorunmek ıstersınız bunda bır gunah yok.

Okudunuz mu?  Adetten sonra gelen kan olmayan kahverengi akıntı tekrar gusül almayı gerektirir mi?

yeskaraa
Paylaşımiçin Allah razı olsun


Yakut
Allah c.c razı olsun bu yararlı paylaşım için 🙂


iyi bir ev kadını nasıl olmalıdır, evde basi ortmek meleklee, evde başı açık melekler girer mi

Bu kategoride yer alan Hanımlara özel Bilgiler (soru ve cevap) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadının ev içindeki giyimi nasıl olmalıdır? Başını açarsa rahmet melekleri gider mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.