Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:36

Harama bakmanın sorumluluğu nedir?

Yorum: Harama bakmanın sorumluluğu nedir?

Kayıtsız Üye
İyi geceler arkadaşlar. Bugün arkadaşımı, yarın için çarşıya davet ettim lakin aklıma takıldı. Malum, bazı bayan kardeşlerimiz, artık ne yazık ki giyim kuşamında ölçülü olmaya dikkat etmemekte. Ve benim arkadaşım da ne yazık ki, kadınlara bakmak konusundaki ölçüye dikkat etmeyen bir kimse. Yani başörtüsüz kadınlara da bakabiliyor. Bu yüzden ben bu arkadaşımı çağırıp, onun harama bakmasına vesile olursam, günah olur mu? Bu konu benim için çok önemli çünkü ona göre yarın ki buluşmayı iptal edeceğim.

Okudunuz mu?  Zararlı hayvanı ateşle yakmak caiz mi?

Yorum: Harama bakmanın sorumluluğu nedir?

muvaffak
Tesettürlü olsun olmasın her kadına ikinci defa bakmanın haram olduğu belirtilmiştir. Bu anlamıyla kişinin tesettürlü olmasının ona bakma hakkı doğuracağı söylenemez. Günümüz dünyasında kişi elinden geldiğince haram olana bakmamaya özen gösterir. Fakat bunu takıntı yapmamak, ikinci defa bakılan her kadını sayıp günaha girdim diye düşünmek yerine Allah’tan kendisine güç verip haramdan sakındırması için yardım dileyebilir. Yanlış işler peşinde değilseniz buluşmayı iptal etmenize gerek yoktur. Arkadaşınızı en yumuşak ve uygun bir dil ile uyarırsanız üzerinizden sorumluluk kalkar. Buluşmayı iptal etmeniz bir yol değildir, asıl olan kişinin kendini korumakta dikkatli olmasıdır.

Okudunuz mu?  Sevişmek zina mıdır ?

harama bakmanın cezası, harama bakmak ile ilgili hadisler, harama bakmakla ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Nasuh tövbesi nasıl yapılır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Harama bakmanın sorumluluğu nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.